Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Se poate invata apicultura de pe Forum?

Mesajde Cristian IONITA » 30 Dec 2012, 10:36

se poate asimila de pe forum o cantitate mai mare sau mai mica de informatii .... dar fara practica (de preferat sub supravegherea si mai ales indrumarea unui stupar mai expeimentat) nu poti face nimic.
Mircea_63 - bosorog senil si isteric
lucky5strike - parvenit si profitor
Cristian IONITA

Mesajde cucubau » 30 Dec 2012, 10:54

adita scrie:Nu ,apicultura nu se poate invata de pe forum.
Ca sa inveti apicultura trebuie sa faci niste cursuri care sa-ti dea jaloanele meseriei de apicultor.
Trebuie neaparat sa ai un profesor ( unii ii spun mentor) care sa-ti ghideze primii pasi si la care sa bati la usa si sa-i ceri sa te lamureasca intr-o situatie noua.
Ca sa inveti apicultura trebuie sa fii la curent cu toate noutatile.
Forumul e un loc de socializare nu de invatare.In fond tot secolul 21 va fi secol de socializare.

Inca mai sunt oameni care cred ca diploma tine loc de minte , ce te faci cu albina ? Ea nu stie sa citeasca si ori cate instructiuni iai da ea face tot ce a facut de milioane de ani !
........
cucubau

Mesajde adita » 30 Dec 2012, 11:13

Sa dupa cum am afirmat forum-ul este loc de socializare.

" ce te faci cu albina ? Ea nu stie sa citeasca si ori cate instructiuni", o constatare buna dar care mai are si o parte finala:Cel care este stapinul albinei ar trebui sa stie sa citeasca.
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Mesajde apivera » 30 Dec 2012, 12:26

pai..nu prea se poate

inaintasii nostri invatau apicultora de la albine stupi si stupine si ceva din cartile si revistele de apicultura

netul e bun pentru cei ce viseaza sa faca averi peste noapte cu mai putina munca :lol:
apivera

Mesajde cantemir » 30 Dec 2012, 18:24

[quote="apivera"][/quote]
Ba da! Se poate, doar ca informatia e ceva mai imprastiata si dureaza pana cauti si alegi ce-ti trebuie! Daca ai creierii in functiune, poti discerne singur intre informatia de calitate si vorbe!
Eu, pe acest forum am gasit ceea ce m-a interesat si gasesc in continuare ce ma intereseaza.
Greu se obtin informatii directe, dar daca se citeste si printre randuri, se poate afla si ADEVARUL.
Cartile-s carti, forumu-i forum, practica-i practica: astea aprofundate impreuna cu experienta proprie cred ca-nseamna SUCCES!
Ceea ce va doresc din suflet si...:

La multi ani fericiti!
cantemir

Mesajde lucky5strike » 30 Dec 2012, 21:36

Se poate invata apicultura de pe Forum.

Si la noi sunt cam doua categorii de apicultori:

- unii care au citit Stuparitul.
- unii care nu recunosc...

:lol:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde pngflorin » 30 Dec 2012, 21:58

In mod cert poti sa inveti bazele apiculturi de pe forum.....insa cand pleci de la taste tb sa pui masca si sa deschizi stupi tai....acolo se invata meserie, facand greseli. :lol: :twisted:

Eu am invatat multe lucruri bune de pe forum.

Acum dupa 6 ani de practica invat , citind forumul, cum sa nu fac........greseli. ;)
pngflorin

Mesajde cavaleriu » 30 Dec 2012, 22:31

ce facuș Gheorghene lasaș sa vorbim singuri de sarbatori
ori te apucaș de stuparit acu iarna :lol: :lol:
pai daca noi vb. singuri tu cum o sa te descurci probabil tiai cumparat ceva carti si nu mai ai timp de noi
LA MULTI ANI sa fii iubit sa spor la lectura
cavaleriu

Mesajde cristi_vidican » 31 Dec 2012, 08:43

Dacă ai albine și ești și disciplinat în citire, poți învăța apicultura doar de pe forum (forumuri). Suficient cât să ai rezultate.
Vei face multe greșeli, dar vei învăța din ele. Greșelile își au partea lor în învățare.
Sigur, dacă citești și cărți (e recomandat, pt că acolo ai o structură și o minte care știe (sau ar trebui) mai mult decât noi, cei care scriem pe forum), dacă mai ai pe cineva la care poți să apelezi în caz de urgență e și mai bine.
Forumul, prin informația disputată, prin imagini și video, prin relații câștigate te poate ajuta foarte mult, mai mult decât o carte de multe ori. Dezbaterea de idei este benefică progresului.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde pst_claudiu » 31 Dec 2012, 13:16

Daca esti incepator si iei forumul asta in serios, iti schimbi lazile de trei ori in doi ani si tot nu se pare ca ultima varianta e cea mai buna.De pe forumul asta dupa o anumita experienta in lucrul cu stupii iei cateva idei sau mai poti citi printre randuri la veterani(care se stiu).

Pe http://stuparitul.3xforum.ro/ informatia era cam condensata, userii de acolo sunt si aici, o parte, dar informatia numai e asa consistenta.(poate s-a epuizat pe forumul vechi).Aici incepi sa citesti un topic despre hranire si temini de citit topicul cu insamantari artificiale.

Lucrurile de baza se invata din carti, pe forum sunt fineturi rezultate din experienta.

Sunt veterani care au in grija 200-300 de stupi si cand stupi spun stupi; sunt veterani care au cerinte de 2000-3000 de matci pe an si fac.Ei faceau asta inca din anii 2000 cand nu era forumul.
pst_claudiu

Mesajde sd63 » 08 Ian 2013, 23:56

cristi_vidican scrie:Dacă ai albine și ești și disciplinat în citire, poți învăța apicultura doar de pe forum (forumuri). Suficient cât să ai rezultate.
Vei face multe greșeli, dar vei învăța din ele. Greșelile își au partea lor în învățare.
Sigur, dacă citești și cărți (e recomandat, pt că acolo ai o structură și o minte care știe (sau ar trebui) mai mult decât noi, cei care scriem pe forum), dacă mai ai pe cineva la care poți să apelezi în caz de urgență e și mai bine.
Forumul, prin informația disputată, prin imagini și video, prin relații câștigate te poate ajuta foarte mult, mai mult decât o carte de multe ori. Dezbaterea de idei este benefică progresului.

frumos spus dle cristi, cine citeste cuvintele dumitale invata multe, important e sa le inteleaga
sd63

Mesajde mihai33 » 20 Ian 2013, 01:59

Domnilor!
acum avem foarte multa informatie,...
cartea este carte,...am citit am recitit...am ramas doar cu cititul..., mi-am luat niste roisori, deja cartile nu ma mai ajutau cu nimic, nu se potrivea nimic, si iar am citit,...am inceput sa rasfoiesc forumurile, am rascolit tot youtube-ul,...si informatie tot lipsea,...pana cand am intrat intr-o stupina adevarata,...si au inceput sa se lege toate.....asa ca....pt un incepator forumul nu il va ajuta sa invete apicultura,...ci il va ajuta sa se slefuiasca dupa ce va sta cel putin un an cu masca pe fata zi de zi...atunci va intelege si va incepe sa sorteze informatia....un apicultor profesionist te citeste imediat...nu te poti duce la el si sa ii spui in plin salcam..domnule eu vreau sa invat apicultura...ca vei primi un mare sut....cati dintre profesionisti au rabdarea sa explice baza apiculturii, cand el este in criza de timp?...ca sa poti ajunge un profesionist si sa te poti intretine din apicultura..trebuie sa ai vointa de fier..sa iti rupi de la gura multe ...sa stai departe de familie...si sa iubesti albina!..

acesta sunt eu!...
Apicultura este o arta, multi pot desena, dar putini isi pot vinde lucrarile!!!
mihai33

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE