Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: despre alergie la albine

Mesajde suo » 07 Iun 2014, 01:24

pai sunt persoane la care organismul se obijnuieste cu veninul si dezvolta anticorpi si altele la care rectiile devin tot mai severe eu nu stiu inca din ce categorie fac parte dar tare frica imi e sa nu fiu din aia la care se agraveaza.
suo

Mesajde vio-trutza » 08 Iun 2014, 18:41

Am avut parte si eu de o experienta de acest gen in 2012 pe care am relatat-o in paginile anterioare ale acestui topic. Acum am ajuns la prformanta sa umblu in tricou la ele si sa nu ma mai umflu daca scot foarte repede acul(neaparat trebuie sa il scoatem repede si corect).Asta in cazul in care nu ma inteapa la cap caci acolo este o alta situatie(un ac si am capul cat banita). Un mare, mare rol in aceste alergii il are atacul de panica care iti da senzatia de sufocare.
Concluziile la care am ajuns eu sunt ca nu trebuie sa neglijem echipamentul de protectie , cel putin masca pe fata indiferent de activitatea pe care o facem la stupi (eu am o bluza cu tot cu masca), sa scoatem acul imediat, sa nu ne intepe multe albine odata (eu daca sunt inteapat de cate o singura albina la intervale de timp nu am nimic, sa ma intepe mai multe odata nu am mai patit si nici nu imi mai doresc). Asa ca mare atentie!!!
PS. De cand nu mai umblu cu manusi, nici albinele mele nu mai sunt agresive ;) .
Si tuica sa stiti ca face minuni consumata dupa ce ne inteapa nu inainte :lol: .
vio-trutza

Mesajde ozanalatex » 08 Iun 2014, 23:29

Din cate stiam eu orice organism uman are o anumta toleranta la veninul de albine, toleranta care se poate "modela" in timpul in functie de timpul petrecut in mediul lor.
ozanalatex

Mesajde pin » 16 Iun 2014, 16:28

State scrie:Deja am o problema.
Pana in primavara, nu ma umflam rau cand incasam intepaturi. Prima intepatura am avut-o prin Ianuarie parca, cand am primit un ac in urechea dreapta de mi s-a umflat tot capul. Am luat Medrol si in 2 zile mi-am revenit.
Saptamana trecuta am patit-o din nou.
...
Nu mai tine gluma. Poate ca de data asta am avut noroc. Adevarul e ca m-au intepat si multe, dar reactiile au fost foarte naspa.
Umflatura n-a trecut cu Claritine. Am fost din nou la farmacie si am luat Medrol. In doua zile mi-a trecut, in proportie de 90%.

Tot cu masina de tuns iarba prin fata stupilor mi-am luat-o si eu saptamana trecuta. Zici ca eram Stalone a doua zi. Sa stii insa ca in doua zile se desumfla si fara medicamente.
pin

Mesajde redoo » 17 Iun 2014, 22:38

Sambata noaptea am fost la o nunta,am ajuns acasa am dormit 4 ore si am fugit la albine cu gandul sa marchez matcile de anul asta si sa mai bag ceva rame . pana am ajuns eu, a inceput sa ploua,asa ca mi-am vazut de lucru cu altele.deja eram obosit si am lasat marcatul pe alta zi,atunci am bagat rame unde stiam ca este nevoie si am dat sirop la roiuri.mai luasem 2_3 intepaturi si nu aveam probleme....ma aplec sa smulg o buruiana care probabil crestea pana in dreptul urdinisului intr-o saptama si atunci a venit....direct din urdinis,fix sub ochiul drept.a durut al dracului de tare,dar dupa 10 minute am inceput sa transpir,sa tremur,am vomat si partea ce-a mai nasoala a fost ca jumatate de ora toate zonele cu piele mai sensibila au luat foc. Este posibil sa fi avut reactia asta si din cauza oboseli? Dupa o ora nu am mai avut nimic in afara de o usoara umflatura
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde Doru89 » 18 Iun 2014, 16:18

redoo scrie:Sambata noaptea am fost la o nunta,am ajuns acasa am dormit 4 ore si am fugit la albine cu gandul sa marchez matcile de anul asta si sa mai bag ceva rame . pana am ajuns eu, a inceput sa ploua,asa ca mi-am vazut de lucru cu altele.deja eram obosit si am lasat marcatul pe alta zi,atunci am bagat rame unde stiam ca este nevoie si am dat sirop la roiuri.mai luasem 2_3 intepaturi si nu aveam probleme....ma aplec sa smulg o buruiana care probabil crestea pana in dreptul urdinisului intr-o saptama si atunci a venit....direct din urdinis,fix sub ochiul drept.a durut al dracului de tare,dar dupa 10 minute am inceput sa transpir,sa tremur,am vomat si partea ce-a mai nasoala a fost ca jumatate de ora toate zonele cu piele mai sensibila au luat foc. Este posibil sa fi avut reactia asta si din cauza oboseli? Dupa o ora nu am mai avut nimic in afara de o usoara umflatura

Eu am alta parte a corpului adica daca ma inteapa la lobi urechilor ma inrosesc ca altceva,ma intepat la ochi din prima zi cand am luat stupi ma umflu dar nam nici o reactie alergica doar ma umpflu.Faza cu sensibilitatea cand am fost la spital cand ma intepat de lob mio ziz ca eram dezhidratat si is alergic in gandul meu cate intepaturi nu am luat nu am ziz nic ca na medici astia :D.Deci sa mananci bine si bei apa multa intainte de a umbla la stupi si oboseala are niste factori anumite substante is scazute si e posibil sa fi mai sensibil decat in mod normal.
Doru89

Mesajde daniel-mihail » 23 Feb 2015, 12:12

O problema am, ieri a fost ff frumos , am iesit la albinute sa le pun turte, impreuna cu sotia, la amandoi ne este draga munca la ele, pe ea au intepat-o vre-o 3, dar ultima intepatura la articulatia unui deget a nimerit chiar intr-un vas de sange, a durut-o ff tare, a plecat , dupa 10 min vine baiatul sa ma cheme ca mama se simte rau, intru in casa ea era toata rosie si cu umflaturi pe brate , spate, piept , am sunat urgent la salvare, a luat o pastila de claritine , frectie la picior claritinul, cand a ajuns salvarea avea tensiunea 5, era in prag de soc, ia facut intravenoase si a scapat, pana acum nu a mai patit asa ceva , a mai fost intepata dar se umfla rezonabil si atat, ce parere aveti?sa fi devenit alergica sau faptul ca a nimerit acul in vasul de sange a fost factorul vinovat?Oricum urmeaza sa faca o analiza sa vedem cum sta
daniel-mihail

Mesajde RazvanTi » 24 Feb 2015, 14:01

vas de sange
asa patesc si eu
sunt dati in care imi iau si 20 de intepaturi si nu am nimic
dar sunt dati in care imi iau una si ajung la hidrocortizon....
deci e dupa noroc
eu prefer sa las norocul de-o parte si sa ma duc la ele "cosmonaut" :lol:
RazvanTi

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE