Buna tuturor. Azi mai citind pe aici pe net si am gasit fel si fel de variante de centrifuga. Tot cautand aflu ca cica ar fi centrifugi care pot extrage un corp intreg.De acea am decis sa postez aici poate sunt apicultori care au ceva informatii despre ele sau au avut sansa sa lucreze cu ele . Deci cum functioneaza astea ?
Asa este. Apoi daca luam fiecare rama la descapacit nu cred ca am facut mare branza . Trebuie sa fie ceva care sa mearga mai iute.... da iute ca arde . Deci exista ceva smecherie sa descapacim un corp intreg instant ?
Este vorba despre centrifugi cu ax orizontal, imperecheate de cele mai multe ori cu masini de descapacit automate. Totusi un sistem complet costa nu gluma!
Tema ai pus-o gresit, trebuia sa o pui aici : viewforum.php?f=18 Si la targul de la Timisoara a fost prezentata o instalatie, care storcea o data 4 corpuri, dar numai ramele.
Da asa este, discutia era mai potivita in topicul postat de jenica. Rog un moderator daca se considera inadecvat sa il mute..... imi cer iertare nu stiu de ce nu am zarit atunci cand am postat acea sectiune. Acum revenind la centrifuga..... eu inca tot incerc sa gasesc una in care se poate extrage un corp intreg fara a lua la mana fiecare rama. Baiul mare este descapacitul ramelor fara a fi luate din stup .
Multumesc tuturor pentru idei. Extragerea mieri necapacita duce la o manopera mai mare. Eu m-am gandit ca o fi existat ceva dispozitiv cu care sa poti introduce mai multe cutite deodata printre rame descapacind tot fara sa iei rama..... bineinteles rama fara hoffman.