Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Centrifuga pentru extractie corp intreg

Mesajde varza » 15 Mar 2015, 22:58

Buna tuturor. Azi mai citind pe aici pe net si am gasit fel si fel de variante de centrifuga. Tot cautand aflu ca cica ar fi centrifugi care pot extrage un corp intreg.De acea am decis sa postez aici poate sunt apicultori care au ceva informatii despre ele sau au avut sansa sa lucreze cu ele :D . Deci cum functioneaza astea :lol: ?
varza

Re: Centrifuga pentru extractie corp intreg

Mesajde Ioan Guist » 15 Mar 2015, 23:56

Mai greu este cu descapacirea unui corp intreg deodata. :lol:
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde varza » 16 Mar 2015, 00:29

Asa este. Apoi daca luam fiecare rama la descapacit nu cred ca am facut mare branza :lol: . Trebuie sa fie ceva care sa mearga mai iute.... da iute ca arde :lol: :lol: :lol: . Deci exista ceva smecherie sa descapacim un corp intreg instant ?
varza

Mesajde Closcutz » 16 Mar 2015, 07:36

Este vorba despre centrifugi cu ax orizontal, imperecheate de cele mai multe ori cu masini de descapacit automate. Totusi un sistem complet costa nu gluma!
Closcutz

Mesajde jenica67 » 16 Mar 2015, 09:35

Tema ai pus-o gresit, trebuia sa o pui aici : viewforum.php?f=18
Si la targul de la Timisoara a fost prezentata o instalatie, care storcea o data 4 corpuri, dar numai ramele.
Fişiere ataşate
__Centrifuga orizontala 1.jpg
jenica67

Mesajde varza » 16 Mar 2015, 21:44

Da asa este, discutia era mai potivita in topicul postat de jenica. Rog un moderator daca se considera inadecvat sa il mute..... imi cer iertare nu stiu de ce nu am zarit atunci cand am postat acea sectiune. Acum revenind la centrifuga..... eu inca tot incerc sa gasesc una in care se poate extrage un corp intreg fara a lua la mana fiecare rama. Baiul mare este descapacitul ramelor fara a fi luate din stup :lol: .
varza

Mesajde LUCIAN AVRAM » 16 Mar 2015, 22:45

exista asemenea centrifugi , le folosesc americanii , extrag mierea inainte sa fie capacita si o matureaza in maturatoare electrice ;)
LUCIAN AVRAM

Mesajde nicus » 16 Mar 2015, 22:58

A bee doesn’t need to read the paper to get the news and an economic report.
nicus

Mesajde varza » 24 Mar 2015, 20:29

Multumesc tuturor pentru idei. Extragerea mieri necapacita duce la o manopera mai mare. Eu m-am gandit ca o fi existat ceva dispozitiv cu care sa poti introduce mai multe cutite deodata printre rame descapacind tot fara sa iei rama..... bineinteles rama fara hoffman. :mrgreen:
varza

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE