Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ce va/v-ar determina sa va lasati de apicultura??

Mesajde yulian » 22 Oct 2015, 10:14

ignatov andrei scrie:Mama draga, pai tu de unde esti...

Ce sentimente materne din partea unui barbat :shock:

thomas scrie:Voi traiti din asta si este un motiv in plus ca sa reincepi.

Eu nu traiesc din asta si recunosc ca serviciul ma face sa nu ma implic total in apicultura...da' de aia tot fac ceva sute km/an la TM, CS cu ei.... ;)

P.S. recunosc ca cel care mi-a deschis ochii despre ceea ce ar trebui sa fie apicultura adevarata este Adi - @alt_stupar, dupa o intalnire de jumatate de zi (acum vreo 3 ani cred), la care am descoperit ca daca vrei cu adevarat...se poate...de atunci tot bajbai in intuneric dupa luminita de la capatul apiculturii :lol:
yulian

Mesajde andrei_calinescu » 22 Oct 2015, 12:44

Iulian , hai sa o luam pe rand:

"recunosc ca cel care mi-a deschis ochii despre ceea ce ar trebui sa fie apicultura adevarata este Adi "

Deci ce ti-a spus Adi, de ti-a deschis ochii?

"de atunci tot bajbai in intuneric dupa luminita de la capatul apiculturii"

Ce nu ti-a spus, de tot bajbai?
Ar fi trebuit sa nu mai bajbai, nu?
andrei_calinescu

Mesajde yulian » 22 Oct 2015, 14:20

Apoi la el am vazut prima data cum trebuie sa arate cu adevarat stupii la cules, ce poti face in conditiile din Romania... Spre deosebire de Adi, care e la a 3-a generatie de apicultori, eu nu am avut pe nimeni in familie sa ma invete...am luat de buna ce am invatat de la primul cu care am avut contact in viata apicola, cumnatul meu care si el....este tot primul din familie...deci e asa ceva..un discover America pe drum :lol:
Apoi ar fi trebuit sa nu mai bajbai...dar asta ar fi insemnat sa renunt la servici..si e putin cam greu in conditiile in care apicultura e o loterie (pentru mine so far). Nu pot sa spun ca ma declar nemultumit, in conditiile in care anul asta am realizat o productie de 35 kg/stup....dar ceva simt eu ca nu e ok....si asta se numeste experienta.
Un lucru care ma deranjeaza la mine este faptul ca nu stiu (inca) sa imi fac singur matcile...dar tot zic...ca de la anu'...imposibil sa nu fac si eu de prasila cateva din stupina proprie. Aici nu ma refer la matci din roire ca acolo nu e bai...la transvazare inca nu am gasit momentul oportun sa ma apuc de facut...desi am tot ceea ce imi trebuie, latenta, lupa, rama...mai trebuie inndemanarea si totul va fi ok.

P.S. sunt doar la al 4-lea an de apicultura...deci mai am timp sa ma destept :lol:
yulian

Mesajde daffid mihailov » 22 Oct 2015, 17:20

La nivel industriall:
-sanatatea
-legislatia
-stropirile
-bolile
-randamentul
-taxele pfa
-desfacerea
-alergiile

La nivel de hobby:
-starea sanatatii
-posibilitatea sa devin alergic sau sa am in familie alergici
-legislatia(daca se da o lege si nu mai am voie cu stupi in gradina? ii urc in pod!?
-si daca as sta la bloc as tine un stup pe balcon :lol:

-
-
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde cristi arad » 23 Oct 2015, 22:14

nu poti renunta de tot; apicultura nu-i o activitate neprofitabila, doar trebuie sa ai ajutoare; trebuie sa multumim lui Dumnezeu ca aveam albinele si ca mai si castigam cu ele; in conditiile locurilor de pe-aici din AR este totusi munca multa si bani putini (comparativ cu alte activitati), dar nici cu ele nu-i rau, chiar daca uneori ne prea suparam ca nu merge treaba cum am vrea, sau nu-s preturile cum trebuie; in fine poti reduce nr de familii dar niciodata sub 30, parerea mea
cristi arad

Anterior

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE