Adi Hodis scrie:Pai daca s-a acrit, inseamna ca e acra ... nu amara.
luciancarasanu scrie:Adi Hodis scrie:Pai daca s-a acrit, inseamna ca e acra ... nu amara.
corect
dar dk e cristalizata se poate acri?
peterneamt scrie: Apoi intervin bacteriile acetice si transforma o molecula de alcool in 2 de otet.
Mircea_63 scrie:peterneamt scrie: Apoi intervin bacteriile acetice si transforma o molecula de alcool in 2 de otet.
CH3-CH2-OH + O2------>CH3-COOH + H2O
alcool -------> acid acetic (otet) + apa
O molecula de alcool in una de otet! Cica la drojdie ii mai zice si maia. O fi avand legatura cu Maya-si?
Mircea_63 scrie:peterneamt scrie: Apoi intervin bacteriile acetice si transforma o molecula de alcool in 2 de otet.
O molecula de alcool in una de otet! Cica la drojdie ii mai zice si maia. O fi avand legatura cu Maya-si?
Closcutz scrie:Problema se pune atunci cand pe domnul apicultor il mananca mainile si extrage miere insuficient maturata...sau mai pe inteles necapacita. Capaceala e sigiliul de ceara ce-l pun albinele cand mierii i-a scazut umiditatea spre 17,5%. Mierea provine din nectar, daca atunci cand tii rama cu una din fete paralel cu solul sau stupul si curg picaturi inseamna ca nu-i bine sa extragi pt ca ala e nectar nu miere. daca extragi stai cu frica in san ca poate sa fermenteze ceea ce e un dezastru mai ales atunci cand ai o cantitate mare. Din mierea fermentata nu poti sa mai faci decat tuica sau rachiu.
Closcutz scrie:Problema se pune atunci cand pe domnul apicultor il mananca mainile si extrage miere insuficient maturata...sau mai pe inteles necapacita. Capaceala e sigiliul de ceara ce-l pun albinele cand mierii i-a scazut umiditatea spre 17,5%. Mierea provine din nectar, daca atunci cand tii rama cu una din fete paralel cu solul sau stupul si curg picaturi inseamna ca nu-i bine sa extragi pt ca ala e nectar nu miere. daca extragi stai cu frica in san ca poate sa fermenteze ceea ce e un dezastru mai ales atunci cand ai o cantitate mare. Din mierea fermentata nu poti sa mai faci decat tuica sau rachiu.
peterneamt scrie:Mircea_63 scrie:peterneamt scrie: Apoi intervin bacteriile acetice si transforma o molecula de alcool in 2 de otet.
Corect si ma bucur ca nu scriu unor analfabeti .
ps. sunt inginer ( chimia alimentara) si timp de 2 ani am fost inginer la o fabrica de bauturi alcoolice pentru ca apoi sa devin profesor ...... iar acum sunt doar apicultor si unul bucuros ca am am cistigat pariul cu sotia (profesoara de fizica+ chimie +educatie tehnologica+ fosta directoare ) care sustinea ca pierd timpul pe net cu..... dar acum duce ea gunoiul.
Mierea cu umiditate > 20 % fermenteaza sau mierea depozitata ne etans . Dar cred ca deja ma repet.
Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 90 vizitatori