Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Se poate invata apicultura de pe Forum?

Mesajde gheorghe plus » 29 Dec 2012, 14:24

M-am gindit sa va cer parere daca apicultura se poate invata cu datele de pe forum. Sint curios sa aflu raspunsul dv.
gheorghe plus

Re: Se poate invata apicultura de pe Forum?

Mesajde horia_ch » 29 Dec 2012, 14:35

Numai de pe forum? Nu.
De pe forum şi în stupină s-ar putea. Dacă se mai citesc şi nişte cărţi... Şi mai ai şi pe cineva pe lângă tine...
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde jenica67 » 29 Dec 2012, 15:40

Pe forum poti afla mai rapid, raspunsuri la unele probleme, desi si asta este relativ, ca daca te uiti ce teme se dezbat acum, vezi : iernarea albinelor si combaterea roitului, o sa te ajute numai la anul ce vine. De probleme te lovesti numai avand o stupina, mica la inceput, ca sa fie si problemele mici. Cartea si revistele sunt de baza, dar numai daca le citesti si le recitesti. Cu stuparul este bine, dar nu este neaparat nevoie, numai daca vrei sa inveti foarte rapid multe, desi nu toti sunt apti, sa isi insuseasca asa de multe cunostiinte, intr-un timp asa de scurt, (ma refer cat stai cu stuparul, exceptie face cand locuiesti cu el in casa). Eu nu am avut si m-am desscurcat destul de bine.
jenica67

Mesajde cucubau » 29 Dec 2012, 15:51

Meseria se fura nu se invata , daca ai suficiente cunostinte incat sa poti sa deosebesti utopia de realitate totul este posibil . Si inca ceva , este bine sa ti cont de sfaturi : un sfat prost iti poate aduce mai multa invatatura decat unul bun .
Bafta!
........
cucubau

Mesajde jenica67 » 29 Dec 2012, 16:29

Au cam trecut timpurile, cand meseria se fura. Atunci nu gaseai de unde sa studiezi, astazi gasesti suficienta documetatie, "si daca vrei poti"
jenica67

Mesajde alt stupar » 29 Dec 2012, 16:43

gheorghe plus scrie:Se poate invata apicultura de pe Forum?

Parerea mea sincera este ca NU
NU la nivel de meserie adevarata ;)
Detailand, as compara apicultura invatata exclusiv de pe net cu muzica cantata de lautari :D - suna bine dar o ureche avizata simte carentele de la primele acorduri...
Cu totii am avut de castigat imens de noutatile in domeniu venite odata cu firul de net dar pentru a stapani apicultura-meserie aia adevarata... e necesara o fundatie bine structurata indeosebi pe partea teoretica, stapanirea insuficienta a unor notiuni eronat considerate ca neimportante, chiar daca in primii ani sansa face sa nu ne afecteze, ulterioar vor cauza esecuri dureroase si paguboase :!:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Mircea_63 » 29 Dec 2012, 16:52

jenica67 scrie:Au cam trecut timpurile, cand meseria se fura. Atunci nu gaseai de unde sa studiezi, astazi gasesti suficienta documetatie, "si daca vrei poti"

Adevar grait-ai Jenica!
Au trecut acele vremuri, dar exista oarece sambure in acele spuse (cu furatul). Maistorul nu dadea mura-n gura ci prefera sa-si faca ucenicii curiosi. Fiecare informatie "furata" era tare pretioasa si nu se uita cu una cu doua. Mai era si o selectie in asta. Cel ne-curios ramanea repede de caruta.

Invatatul de pe forum...nimic nu m-a stimulat mai bine decat lucrul cu propria albina, apoi forumul completat cu cititul asiduu. Orice intrebare de pe forum m-a stimulat sa incerc sa-mi raspund mie insumi si sa compar raspunsul meu cu raspunsurile de pe forum.
Am gasit informatie care nu era in carti, desi daca mi-ati cere acum un exemplu, nu l-as putea da.

Intrebare la radio Erevan:
-Se poate face dragoste cu fereastra deschisa?
-Se poate, dar e preferabila o femeie.

Asa si cu forumul. Poti invata de pe forum, dar e preferabil cu stupul ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde mibu » 29 Dec 2012, 17:23

Colegule gh.plus ,se poate invăța de oriunde ,chiar și din ironiile unora ,chiar și de la proști ,chiar și de la dușmani ,cu condiția ca la momentul respectiv ,să știi să faci SELECȚIA OPTIMĂ !
Multe succese în noul an !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde valentin » 29 Dec 2012, 17:35

eu zic ca se poate invata de pe net teoria iar practica ...sa cumperi5-6 stupi.si in 3,4ani ai sa inveti apicultura,binentales numai daca iti va placea aceste vietuitoare.
valentin

Mesajde EugenVoinea » 29 Dec 2012, 17:45

Forumul este puntea dintre invatatul dupa manual si practica cu stupul.Dupa parerea mea meseria se invata cel mai bine cu ucenicie la locul de munca.
..."Invata de la vultur cand umerii ti-s grei Si dute la furnica sa vezi povara ei''... din lirica norvegiana.
EugenVoinea

Mesajde Dragos2006 » 29 Dec 2012, 17:52

gheorghe plus scrie: apicultura se poate invata cu datele de pe forum.

In general pe forumuri gasesti maxim 1% meseriasi care pot livra informatie de calitate , restul de 99% ... liniste.
Din tot ce se scrie 99% este balast si 1% informatie utila . Tu fiind la inceput este foarte greu sa gasesti acel 1% esential in practicarea apiculturii.
Poate unii se vor vexa la citirea acestei postari dar sa stiti ca si pentru acel 1% se merita existenta forumurilor de specialitate si " sa pierzi" timp pe ele.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde prisecarul » 29 Dec 2012, 18:26

apicultura se invata pe viu!
pe forum este impropriu sa spui ca inveti, mai degraba poti spune ca gasesti raspunsuri la framantarile pe care le ai in legatura cu apicultura!
parerea mea!
:lol: :lol:
prisecarul

Mesajde alin m » 30 Dec 2012, 00:32

Merge daca:
- asezi cartile de apicultura in stinga,
- laptopul in dreapta,
- lada cu albine in fata
- portofelul la indemina
Daca gresesti platesti, daca reusesti primesti. Spor la lucru
alin m

Mesajde bio » 30 Dec 2012, 01:26

parerea mea :

Apicultura se invata numai din carte.
Cu ajutorul internetului, ne specializam, incercam sa adaptam experienta gasita pe net cu realitatea de care se loveste fiecare dintre noi.
bio

Mesajde salcam » 30 Dec 2012, 02:55

gheorghe plus scrie:M-am gindit sa va cer parere daca apicultura se poate invata cu datele de pe forum. Sint curios sa aflu raspunsul dv.

=daca citesti din scoarta in scoarta forumul, inclusiv ala vechi care are mai multa inf deocamdata
=daca alegi profesori buni si reusesti sa citesti si printre randurile lor. Inainte dadeau drumul la inf utila usor, acum s-a mai ascutit lupta de clasa.
=daca strecori prin multe site inf si ai rabdare sa se matureze

iti vei da seama ca

AR TREBUI SA NE APUCAM DE INVATAT
IERTATI
salcam

Mesajde adita » 30 Dec 2012, 10:24

Nu ,apicultura nu se poate invata de pe forum.
Ca sa inveti apicultura trebuie sa faci niste cursuri care sa-ti dea jaloanele meseriei de apicultor.
Trebuie neaparat sa ai un profesor ( unii ii spun mentor) care sa-ti ghideze primii pasi si la care sa bati la usa si sa-i ceri sa te lamureasca intr-o situatie noua.
Ca sa inveti apicultura trebuie sa fii la curent cu toate noutatile.
Forumul e un loc de socializare nu de invatare.In fond tot secolul 21 va fi secol de socializare.
Prostia este infinit mai fascinantă decât inteligenţa. Inteligenţa are limitele ei, pe când prostia, nu.
adita

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE