Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Există deja cules ?!

Mesajde da78n » 14 Feb 2016, 17:18

Ziua de astăzi a început la mine cu o ploaie măruntă însă pe la prânz a apărut un soare plăcut. Am observat imediat o activitate destul de intensă pe la urdinișuri însă fiind duminică și mai și având niște musafiri nu am avut timp să urmăresc stupi. Pe la ora 16:00 m-am dus în grădină să-i văd și am fost oarecum surprins să observ că albinele se întorc încărcate destul de bine cu polen. Sper să fie semn bun...

Imagine
da78n

Re: Există deja cules ?!

Mesajde mausica » 14 Feb 2016, 17:22

Ala e semn ca au inceput sa cresca puiet ;)
De acum va creste consumul de hrana.
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde cristian bh » 14 Feb 2016, 18:26

Au adus polen azi,.....si am facut o incursiune prin imprejur!
Sursa polenului la ora asta o da alunul.
Onorabililor,sa fim generosi:daca putem, sa resuscitam si capra vecinului!
cristian bh

Mesajde Augustin78 » 14 Feb 2016, 18:56

Salut
Si la mine aceeasi poveste..polen la greu si ala numai de alun sau poate si altceva..nu stiu
Sanatate maxima tuturor!
proverb: Albina are mare nevoie de aripi chiar si dupa ce a adunat mierea in stup.
Augustin78

Mesajde ro_geo » 15 Feb 2016, 08:00

Astazi eram acasa mă pregăteam sa fac un grătar când ma uit mai atent la ghioceii din gradina erau plini de albine cu polen pe picioruse. Deci da la vremea aceasta avem cules. Întrebarea este daca albinele care ies de acuma la cules rezista oare pana in martie ?
Ai grija ce iti doresti... ca ti se poate indeplini !!!
ro_geo

Mesajde yulian » 15 Feb 2016, 08:21

ro_geo scrie: Întrebarea este daca albinele care ies de acuma la cules rezista oare pana in martie ?

Nici nu trebuie...la stupii buni deja sunt pe cel putin doua - trei fete puiet capacit de o palma buna si la cum se arata vremea, sanse mari sa se inlocuiasca albina de iarna pana la jumatatea lui martie...
yulian

Mesajde thomas » 15 Feb 2016, 16:13

Exista cules sporadic, insa doar polen, nectar ma indoiesc!
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde proapis13 » 15 Feb 2016, 17:07

ro_geo scrie:Astazi eram acasa mă pregăteam sa fac un grătar când ma uit mai atent la ghioceii din gradina erau plini de albine cu polen pe picioruse. Deci da la vremea aceasta avem cules. Întrebarea este daca albinele care ies de acuma la cules rezista oare pana in martie ?

Astazi :?: :shock:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde thomas » 15 Feb 2016, 21:45

Multe din albinele batrane se inlocuiesc intre a doua jumatate a lui martie si pot fi gasite cateva si-n mai prin stupi. Problema nu e lbinele ci lipsa culesului de nectar. Polen mai este, dar aici alte probleme, risca sa le prinda frigul pe afara.. Asadar, la prima vedere e smn bun ca albinele ies si se intorc cu polen, dar prin unii stupi se pregatesc sa termine rezervele si in cateva saptamani daca nu primesc completari, o sa vedeti ca nu mai are cine iesi la cules.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde teinegru64 » 15 Feb 2016, 22:00

yulian scrie:
ro_geo scrie: Întrebarea este daca albinele care ies de acuma la cules rezista oare pana in martie ?

Nici nu trebuie...la stupii buni deja sunt pe cel putin doua - trei fete puiet capacit de o palma buna si la cum se arata vremea, sanse mari sa se inlocuiasca albina de iarna pana la jumatatea lui martie...

... La Vaslui nu am puiet decat intrun amarat de MEA facut prin august...care a iernat fara capac si izolatie.Vantul bata'l vina.Instinct de supravietuire ...dar... pe alta locatie...salut Jony_it de la munte... am puiet pe cinci rame ...aproape blana.Nu iubesc puietul de ian-februar.
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde gabimihai » 15 Feb 2016, 23:30

Si la mine, culeg de 2 zile ...din ramele scoase afara. Era o agitatie in stupina ca vara, voi reveni cu video.
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde balu » 16 Feb 2016, 12:30

teinegru64 scrie:
yulian scrie:

... La Vaslui nu am puiet decat intrun amarat de MEA facut prin august...care a iernat fara capac si izolatie.Vantul bata'l vina.Instinct de supravietuire ...dar... pe alta locatie...salut Jony_it de la munte... am puiet pe cinci rame ...aproape blana.Nu iubesc puietul de ian-februar.

Dezvolta nene Mitica, ce albina ai la munte cu asa mult puiet , si de ce il saluti doar pe Jhony ?
balu

Mesajde gabimihai » 16 Feb 2016, 22:35

Azi 16 febr. 2016 albinele zburau. Pacat ca nu a fost soare intens, se anuntasera temp. de 19-20 grade, dar au fost 16 si cu nori razleti. Albinele au cules la rame dar si polen de alun. Vizionati aici
https://youtu.be/m-b3xPYD-FQ
Pagubasii incep prin a vinde ceea ce stiu a pot produce; castigatorii incep prin a produce ceea ce stiu ca pot vinde.
gabimihai

Mesajde gica.mosu » 17 Feb 2016, 09:23

...Teinegru scrie...Nu iubesc puietul de ian-feb :mrgreen: ...Euuuu,daaaa,o adresa ceva :?: ....platesc bini di ta't :P P.S- sedeti blanzi=calmi...cu o floareeee nu se face primavara :!:
Sa ne multumin cu ce avem,sa ajutam si pe altii si sa ne rugam sa fim sanatosi!!!!
gica.mosu

Mesajde Kingraa » 17 Feb 2016, 17:40

Au început și la mine culesul de polen.
https://youtu.be/15S9ccidlEs
Kingraa

Mesajde viorel08 » 17 Feb 2016, 18:02

Eu personal nu cred ca e bine deloc ce se intampla,am stupi cu cate 2 rame de puiet capacit +1 cu larve si oua la aceasta data, asta in cazul in care nu am bagat nimic in ele nici proteic nici energetic, dar stau si ma intreb ce oi face cu atata albina, care o sa mai iasa in urmatoarea luna, o luna jumate chiar pana la primul nectar,cred ca or sa manance si scandurile de la stup :oops:
viorel08

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE