Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2013

Mesajde duma » 01 Oct 2013, 01:48

Florin Dobre scrie:Pretul il fac marii producatori de miere in intelegere cu procesatorii si exportatorii. Musai corelat cu cererea. Adicatelea e acolo o marja de manevra.
Vei fi surprins, dar daca livrezi tone vei obtine un pret mai bun. Asa functioneaza lucrurile.
Cand livrezi tone sau chiar zeci de tone si obtii chiar si un leu in plus per kg...se cunoaste bine. De ce as fi eu preocupat de acela care ar vrea sa vanda si el 137,23 kg?!
Solutia celor cu productii mici este sa se afilieze la asociatii si astfel au oaresce inlesniri la obtinerea unui pret mai bun. In asociatia aia sigur sunt si grei/profesionisti care livreaza tone/zeci de tone.
Avantajul celor mici este ca pot valorifica mica lor productie direct la client, obtinand un pret mai bun.
Cam asa vad eu chestiunea. :)

Salutare! Precum spui ai dreptate contează fiecare ban in plus si la cantitate de genul tona sa simte, dar totuși parca se mai poate umbla la preturi . Adevărul este ca daca in piața este salamul cu 25 si eu îl dau la clienții mei cu 35 este spre binele meu si tine de puterea mea de convingere sa îmi țin clienții la prețul meu.
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde lucky5strike » 01 Oct 2013, 11:29

Eu merg pe 25 salcamul si 16 poli.

Si cu toate astea, unii mai stramba din nas. Cel mai recent am rabufnit cand mi-a zis cineva ca-i cam scump salcamul. :lol: L-am invitat sa cumpere ciocolata cu "n" E-uri si 10 lei/100 gr., pe care oricum o toaca intr-o zi. Si atunci, s-a calmat. In vreme ce mierea poate sa-i stea o saptamana pe masa, si cu un borcan de nuci, ceva lamai, unt, polen etc, asa punem pe masa sanatatea.

PS: solutia desfacerii pt un mic producator de miere nu poate fi decat formarea si mentinerea propriei clientele. Un mic brand local, miere de Leu, Paraleu, Sibiu, Brasov, de x sortiment, sustineti productia locala, bla-bla. scl.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Ioan Guist » 01 Oct 2013, 11:34

25 salcam
20 poli

Nu ratez nici-o ocazie fie in magazine sau pe strada ori intre cunoscuti, sa le scot in evidenta prin comparatie avantajele mierii si al pretului, fata de dulciuri si racoritoare sau ce se mai nimereste.

Sugestie.
Avem in timpul sezonului activ multa crescatura pe te miri pe unde.Se recolteaza in galeata, se lasa la ...lins si se depoziteaza.Acum si iarna se pune in fiecare borcan cate o bucata.Da bine, e bonus, e inca o dovada ca vine de la apicultor direct.

Succesuri :P
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde duma » 01 Oct 2013, 11:39

lucky5strike scrie:Eu merg pe 25 salcamul si 16 poli.

Salutare ! Anul acesta am dat poliflora cu 16 la anul cine vrea de la mine minim 20 si pentru salcam mai vedem ce an avem ! care vor bine care nu nu ! fiecare borcam are clientul lui ca nu este imediat dupa stoarcere si este de craciun asta este " spune mama mea "
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Florin Dobre » 01 Oct 2013, 11:48

Ioan Guist scrie:25 salcam
20 poli

Nu ratez nici-o ocazie fie in magazine sau pe strada ori intre cunoscuti, sa le scot in evidenta prin comparatie avantajele mierii si al pretului, fata de dulciuri si racoritoare sau ce se mai nimereste.

Sugestie.
Avem in timpul sezonului activ multa crescatura pe te miri pe unde.Se recolteaza in galeata, se lasa la ...lins si se depoziteaza.Acum si iarna se pune in fiecare borcan cate o bucata.Da bine, e bonus, e inca o dovada ca vine de la apicultor direct.

Succesuri :P

Sugestia e parfum si confirm. La FS am intarziat cu introducerea unor rame in caturile de 1/1. Am zis ca nu e cazul. Au crescut faguri in spatiul gol...plini cu miere. A fost bataie pe ei.
Imi permit si eu o sugestie. Capaceala rezultata dupa extractie. Nu e ideea mea. Se completeaza cu miere, de preferat de salcam. Eu o dau celor apropiati ori ca bonus clientilor fideli. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde Bambucha » 01 Oct 2013, 12:17

30 salcamul curat ca lacrima.
20 rapita
20 fs
E drept sunt preturi mai de Bucuresti, insa cine pune dalta in cui si asteapta primavara fara sa invarta un pic si la roata marketingului sa nu se planga de procesatori. 3-4 tone se pot da en-detail cu putin efort peste iarna, strop cu strop se aduna!
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde irina » 01 Oct 2013, 12:38

Bambucha scrie:3-4 tone se pot da en-detail cu putin efort peste iarna, strop cu strop se aduna!

e o gluma? nici cu "maxim " de efort eu n-as reusi asta.Poate-mi scapa mie ceva.....
irina

Mesajde duma » 01 Oct 2013, 12:46

Bambucha scrie:30 salcamul curat ca lacrima.
20 rapita
20 fs
E drept sunt preturi mai de Bucuresti, insa cine pune dalta in cui si asteapta primavara fara sa invarta un pic si la roata marketingului sa nu se planga de procesatori. 3-4 tone se pot da en-detail cu putin efort peste iarna, strop cu strop se aduna!

:lol: :lol: tocmai fac vama la un camion cu marfa din serbia si are 2 recipiente de cate 3,5 tone , stau si imi imaginez sa fie miere in ele cat mi-ar trebuii sa vad toata mierea cu borcanul ! Am 38 de ani poate pe la 48 se vede fundul butoiului !
Respectele mele !!!!! Voi si aveti clienti multi , la ai mei vai samar !!! :lol:
duma

Mesajde Florin Dobre » 01 Oct 2013, 12:59

Clientela se face in timp. Si se intretine.

Caz...
Apicultor care vinde numai cu borcanul...nu la taraba. Cand ramane fara miere, cumpara de la colegi. Ca sa nu piarda clientii formati.
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde alt stupar » 01 Oct 2013, 13:06

Duma... nici idee n-ai cati + clienti castigi in fiecare an daca nu faci compromisuri la calitate si tii preturile rezonabile.
Piata mierii este o piata pe crestere insa nu se poate sa-ti faci portofoliu asa... de azi pana maine !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde duma » 01 Oct 2013, 13:16

alt stupar scrie:Duma... nici idee n-ai cati + clienti castigi in fiecare an daca nu faci compromisuri la calitate si tii preturile rezonabile.
Piata mierii este o piata pe crestere insa nu se poate sa-ti faci portofoliu asa... de azi pana maine !

Salut ! ai dreptate in aceast " hobiu " pentru mine deocamdata si nu vreau sa raman aici sa sa ma dezvolt poate ma mai reprofilez o data ;) si devin apicultor cu acte in regula ! cat despre compromisuri nu incerc sa fac de la an la an modificari de calitate si din potriva din calitate buna in calitate tot mai buna ! cat despre preturi ce sa spun ar fi fain sa cresca usor sa avem uarecum si noi astia mici o minima multumire financiara ! ;)
duma

Mesajde Bambucha » 01 Oct 2013, 13:35

Nu nu e nicidecum o gluma! Clientii se castiga greu si se pierd usor, eu am clientela din anii '90. In desfacere trebuie inventivitate si creativitate si nu in ultimul rand reputatie. A pune mierea intr-un borcan nu e suficient! Fiecare client e rege, daca e nevoie iau carpa si ii sterg pantofii.
Foarte multi din clientii mei de exemplu mi-au vizitat stupina si s-au manjit pe maini de miere impreuna cu familiile lor, unii copii chiar au in mod simbolic cate un stup la mine. Si asta e numai inceputul. Mai ganditi-va ca mierea nu e musai de vandut numai in Romania, incercati sa va extindeti clientela peste hotare. Stiti cu cat ajunge In Bioladenul din Germania salcamul eco romanesc?
Stiati ca in Germania exista batrani/bolnavi care platesc pentru cursuri de terapie unde se inhaleaza aerul ventilat din stupi in timpul culesurilor si nu numai? Daca as avea ca si client o intreaga scoala din afara? Daca as incerca sa vand miere online? Daca, daca, daca.
Buy E.U.
Bambucha

Mesajde cristi_vidican » 01 Oct 2013, 13:42

Partea bună e că românul începe să cumpere miere tot mai bine.
Media consumului de miere / cap de locuitor a crescut de la 50 g la 500 g și e în creștere.
Sunt tot mai mulți clienți care cumpără miere cu găleata (tot mai mare).
Eu i-am obișnuit pe clienți să cumpere din timp mierea, că eu din toamnă nu mai am nimic de vânzare.
Unii trimit găleata cu mult timp înainte de recoltare.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde Trantorul@ » 01 Oct 2013, 13:54

Si la mine :
Salcamul lacriama ii 25
Poliflora cu ceva salcam 20

Cele mai tare faze sunt :
Vine Gheorghe si intreaba
Ai miere ?
Am de salcam ,
Si cat ii ?
25
AAAAAA pai mie imi tebuia poliflora !!!! :lol: :lol: :lol:
Sau invers .
Am patit de o gramada de ori faze de genu asta , urmatoarea data cand o mai intrebat gheorghii aia nu am mai avut miere chiar de mai aveam.
Prea putini nu se uita la pret in favoarea calitatii, cu toate ca e mai mic si la multi e miere curata nu ca in hipermarcheturi si mai scumpa si doar cu urme de miere in cele mai multe cazuri!!! Da na fiecare cum il duce capul ...
Sa gandeasca altii pentru noi!!!
Ne meritam soarta cu varf si indesat!!!
Un pierde vara!!!

Sa fi domn ii o intamplare, sa fii om ii lucru mare!!!
Trantorul@

Mesajde geo-ana » 01 Oct 2013, 14:44

buna ziua , stie cineva daca cei de la asociiatiile apicole Rosiori , Alexandria. Bucuresti strang mierea si la ce pret ?
geo-ana

Mesajde irina » 01 Oct 2013, 15:06

[quote="Bambucha"]Nu nu e nicidecum o gluma!

Reactia mea s-a vrut a fi una de uimire,in sensul bun al cuvantului nu de neincredere.Asta ca sa elimin orice ....interpretare. :P
Sunt de acord cu ceea ce spui despre clienti.Pana la urma , a vinde este o arta .
Despre Germania- n-am idee .Oricum, e prea "departe" pentru mine.
irina

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE