Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: PRETUL MIERII 2015, 2016...

Mesajde Hunbee » 20 Mar 2017, 09:27

Of. Iara patrimoniul.
Ce ne incalzeste pe noi patrimoniul ala?
Cand sau dat, dupa "revolutie" apartamentele la pret simbolic nimeni nu a plans ca se instraineaza catre terti.
Asta e grija noastra. Patrimoniul lu peste.
Hunbee

Mesajde filip » 20 Mar 2017, 09:44

”Filip typology !” :lol:
filip

Mesajde gorjeanul » 20 Mar 2017, 10:20

Catalin Rotaru scrie:Singura solutie pentru pretul mierii este sa ne facem piata interna (cu borcanelul).Teoretic avem piata dar ACA are alte treburi.
Masuristii stiu mai bine ca mine cum se ia un program COTIZATIE (10-20%)... paradoxul este ca dupa aia se bat cu pumnii in piept ,,,ce tari sunt...si ei nici nu stiu cate picioare are albina...nu mai vorbim de alte fineturi tehnologice.

Tu de unde stii de cotizatie? Ai incercat sa faci proiect si ti-a cerut cineva bani? Nu mai dezinforma sa creada si altii . Daca tu ai 20 de stupi si nu poti atrage fonduri vezi-ti de treaba ta.
gorjeanul

Mesajde Puffy » 20 Mar 2017, 10:59

Hunbee scrie:Of. Iara patrimoniul.
Ce ne incalzeste pe noi patrimoniul ala?
Cand sau dat, dupa "revolutie" apartamentele la pret simbolic nimeni nu a plans ca se instraineaza catre terti.
Asta e grija noastra. Patrimoniul lu peste.

Atunci nu crez ca a egzistat DNA dupa lovitura de Stat si a facut fiecare ce a vrut .
Puffy

Mesajde thomas » 20 Mar 2017, 19:38

Diversiune. Fapt concret, majoritatea accepta pretul scazut la miere, nu se aliaza in nici un chip si nu fac nici un efort comun pentru cresterea pretului. Subiect schimbat intentionat.
Stationar. Dadant 1/1 10 rame. Cat 3/4.
thomas

Mesajde Shrek » 20 Mar 2017, 19:58

Proiectele cu fonduri eu nerambursabile si cele prin pna, au avut ca rezultat o " inflatie" a producătorilor de miere . In aceste conditii, pretul la miere ( en gross ), va ramăne stabilizat in jurul a 1,5-2 €per kg, multa vreme de aici inainte. Asa s-a intamplat si in zootehnie unde pretul laptelui si cel al cărnii de miel sau porc s-a dus in jos la limita prețului de cost , uneori sub acesta . Acelasi lucru s-a intamplat si in vestul eu, in primii ani de agricultura comuna cu cote obligatorii. Dar după convulsiile sociale ( cred ca va aduceți aminte de protestele din Belgia si Franta), statele respective au inceput sa subvenționate masiv producția, la vedere sau nu, facand-o competitivă la export. Export care bineinteles s-a făcut in noile stare care au aplicat pentru aderare. Parerea mea!
PS. Am inteles ce sunt apicultori de pe forum care au lucrat in apicultura in Germania sau Austria. Poate stiu si pretul cu care se cumpara en gross. As fi interesant de stiut acest lucru.
Shrek

Mesajde daffid mihailov » 20 Mar 2017, 20:32

Vezi ca dupa gândirea "de Gorj" esti deja in teoria conspirației.:)) Gorjene, daca tot Ajuti apicultorii spune domne si procentul. Am văzut ca te arati salvatorul apiculturii. Nu Înțelegem de unde atâta grija pentru mine. Si de unde ai tras concluZia ca eu nus in stare sa accesez un amărât de proiect?
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde gorjeanul » 20 Mar 2017, 20:58

daffid mihailov scrie:Vezi ca dupa gândirea "de Gorj" esti deja in teoria conspirației.:)) Gorjene, daca tot Ajuti apicultorii spune domne si procentul. Am văzut ca te arati salvatorul apiculturii. Nu Înțelegem de unde atâta grija pentru mine. Si de unde ai tras concluZia ca eu nus in stare sa accesez un amărât de proiect?

Am discutat noi doi?
gorjeanul

Mesajde daffid mihailov » 20 Mar 2017, 21:55

gorjeanul scrie:Vad ca esti tanar , ai la dispozitie 40.000 de euro. Sa nu te plangi de birocratie sau ca nu ai ude-rile necesare. Stiu ca e mai simplu sa scrii pe aici de Brazilia,U.E, SUA, masoni etc. Lupta-te ,si nu mai avea grija celor care ne vor raul.

Eu cu tine nu. Si nici nu am ce discuta.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde thomas » 21 Mar 2017, 08:37

Apropo de o intrebare anterioara, se poate gasii chiar pe internet (diverse site-uri de achizitie miere din Germania, Franta, Austria, Elvetia), pretul de achizitie engross pleaca de la 4E si ajunge pana la 7E, poate chiar mai bine la sortimente speciale. Numai pretul de achizitie la mierea din Argentina, Mexic, China este de 1.5-2usd/kg.
In tarile europene mentionate, pretul de referinta este la mierea autohtona produsa la ei, cu analize si certificat de calitate.
thomas

Mesajde tinumaftei » 21 Mar 2017, 09:10

thomas scrie:Apropo de o intrebare anterioara, se poate gasii chiar pe internet (diverse site-uri de achizitie miere din Germania, Franta, Austria, Elvetia), pretul de achizitie engross pleaca de la 4E si ajunge pana la 7E, poate chiar mai bine la sortimente speciale. Numai pretul de achizitie la mierea din Argentina, Mexic, China este de 1.5-2usd/kg.
In tarile europene mentionate, pretul de referinta este la mierea autohtona produsa la ei, cu analize si certificat de calitate.

Concret, ai primit vreo ofertă? Preț/ cantitate minimă?
tinumaftei

Mesajde mellis » 21 Mar 2017, 10:26

Cine ar avea de castigat daca nu se lupta pt o politica corecta a concurentei - si pentru a micsora importurile ilegale de miere din tarile non-eu?
La noi nu se face asa ceva - sunt inchipuiri - trebuie doar deschisi bine ochii..
Daca se doreste se poate - dar nu este interes..
Pe de alta parte de ce ar lupta ACA si "nepotii"pt apiculor - cand de pe urma lui are de castigat destul de mult?
Sanatace.
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde thomas » 21 Mar 2017, 19:43

tinumaftei scrie:Concret, ai primit vreo ofertă? Preț/ cantitate minimă?

Cati dintre voi ati postat aici daca ati gasit pe cineva care da un pret mai bun? nici nu se raspunde la pm in aceasta privinta. Concret eu vand cu borcanul. Nu am cantitati mari, dar ma intereseaza ca pe oricine pretul.
E simplu domnule, daca produceti miere buna se poate vinde. Dar aici in tara s-au facut tot felul de asociatii si grupari apicole care ii prostesc pe apicultori. Federatii, asociatii, sindicat, bla, bla, toate ofera 0 barat si induc starea de superioritate ca sa creada lumea ca nu se poate face decat ce zic ei. Foarte bine, cine e slab sa stea cu ei. Pe FB, un mare achizitor facea propaganda cu subanteles ca din n variate motive va achizitiona miere mai ieftin ca anul trecut. S-o faca, depinde care il rugati cu mierea.
Eu nu am multi stupi, si produc cateva galeti de miere, dar asta nu ma impiedica sa vad ce se mai intampla si pe la alte case mai mari. Chiar m-a intrebat cineva daca produc salcam, ca doreste pt Franta, cantitate putina dar buna. Prieteni, nu firma.
Asadar verificati care sunt cu adevarat preturile, si dupa aceea postati, nicidecum dupa ce auziti sau dupa bataia de joc care o fac achizitorii in Romania.
La pretul care e mierea acum, se merita achizitionata miere curata si hranit albinele cu ea. Facem miere din miere. E mai buna ca cea de zahar.
thomas

Mesajde Closcutz » 06 Apr 2017, 22:04

Si totusi care mai sunt preturile de achizitie la miere anul asta? Dupa iarna crunta, daca preturile se mai duc in jos multi vor pune dalta in cui...
Closcutz

Mesajde peterneamt » 06 Apr 2017, 22:12

;)
peterneamt

Mesajde cucubau » 09 Apr 2017, 22:08

Closcutz scrie:Si totusi care mai sunt preturile de achizitie la miere anul asta? Dupa iarna crunta, daca preturile se mai duc in jos multi vor pune dalta in cui...

In 2017 procesatorii vor pune umarul pentru sustinerea apiculturii bio in defavoarea conventionalului.
Concret: se intentioneaza sa se plateasca un pret mult superior pentru mierea bio in defavoarea celei conventionale , ca apoi toata sa fie exportata bio.
Pe intelesul tuturor se va practica haiducia procesatorilor . Vor lua de la saraci(conventional)si-i vor atribuii celor de la bio (d-lor impreuna cu gasca).
........
cucubau

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE