Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Anti- furt la stupi

Mesajde Alexandru.Chisinau » 17 Feb 2012, 22:33

Fiindca tema topicului se numeste Anti-furt la stupi si nu Anti-furt ieften la stupi am sa public ce am mai gasit interesant prin internet cu privire la securitatea gospadarii (apicultorilor si a albinelor). :)
Peter Janos scrie: http://besthuntershop.auctivacommerce.c ... 76741.aspx iata solutia

Da, agreez ca ar fi o solutie de securitate dar nu singura si nu cea mai ieftina (dupa cum sa mentionat mai sus de albinari). Mi-au placut cateva video clipuri de pe youtube.com ce dezvaluie mai larg sistema aceasta de securitate prin navigare video.
Reclame cu acest tip de camere de urmarit (trail camera):
http://www.youtube.com/watch?v=-A-HJDVw ... re=related (primul link doar accesandul il puteti privi)

Marturii interesante cu privire la aceste camere de urmarit.

Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Re: Anti- furt la stupi

Mesajde MIHAI BALS » 18 Feb 2012, 15:23

Camera video zi-noapte.Este pusa aproape de coama casei,sub proiector.
Fişiere ataşate
014.JPG
012.JPG
MIHAI BALS

Camera video pentru securitatea stupinei zi/noapte

Mesajde Alexandru.Chisinau » 18 Feb 2012, 19:25

MIHAI BALS scrie:Camera video zi-noapte.

Da, serioasa camera. Multumim de poze, dom. Mihai. :) De multi ani va folositi de ea? Arata ca noua.
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10
Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24
Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Alexandru.Chisinau

Mesajde MIHAI BALS » 18 Feb 2012, 19:54

Sistemul compus din 4 camere zi-noapte,dvr cu card de memorie pt.30 de zile,cablu 100m coaxial,100m de alimentare camere,suporti,mufe-deci tot tacamul-costa undeva la 1500 lei comandat pe net.Ca monitor se poate folosi tv,lcd .L-am montat la inceputul lui ian.2012.Anul trecut mi-au furat 4 stupi-ori 500 lei > costul sistemului!
MIHAI BALS

Mesajde stuparul2011 » 18 Feb 2012, 20:52

buna,
din pacate asa este la noi.......
eu sincer cred ca astia cu fondurile europene ne-au zapacit mai mult.am vorbit cu multi apicultori care au patit acest lucru,ei dadeau vina pe faptul ca unii care au accesat fonduri nu si-au facut norma si astfel apareau furturile.......
eu cred ca cel mai bun sistem pentru a nu putea pleca,cu stupii este sa statai acolo(cei care faceti pastoral sau aveti stupina la departare de casa),parerea mea.
eu stiu cativa fermieri care au camere de filmat si primesc automat sms pe telefonul mobil cand depisteaza ceva.
legat de camerele acestea sunt foarte practice? daca nu va suparati mai cunoasteti apicultori care folosesc camere?
va multumesc,
numai bine
stuparul2011

Mesajde MIHAI BALS » 18 Feb 2012, 21:21

Nu mai stiu alti apicultori.Sistemul practic l-am luat pt.casa si una din cele 4 camere am orientat-o spre stupina din gradina.Problema e ca iarna mai am o vatra la 12 km care e doar ingradita iar vara inca doua(practic stationar pe 3-4 vetre).M-am gandit la: 1. suporti de capriori pe care se aseaza stupi iar fundul e prins de suporti cu 2-4 coltari metalici tip L cu suruburi; 2.fundul stupului prins de corp cu agrafe doar la transport; 3.lant introdus prin manerele stupilor. 4.M-am pus bine cu vecinii din celelalte locatii(cateva borcane de miere).
Camerele sunt foarte practice cu mentiunea ca trebuie puse ori mai aproape de stupina, ori in stupina trebuie o sursa mica de iluminat pt noapte,ori camera in infrarosu mai performanta.Ziua e ok, se vede ,dar noaptea nu bate decat 15-20m fara o sursa ajutatoare de lumina.
MIHAI BALS

Mesajde gomo » 19 Feb 2012, 17:22

Ce parere aveti se poate cu asa ceva :lol: :lol:
Fişiere ataşate
DSC00607.jpgref.jpg
gomo

Mesajde MIHAI BALS » 19 Feb 2012, 18:32

iarna...DA!
MIHAI BALS

Mesajde mihaistupar » 20 Feb 2012, 23:42

am doi ciobanesti mascul plus femela care au niste masele..., plus un pui de-al lor in formare. cainii sunt foarte calmi, s-au invatat cu albinele, vara toata ziua dorm sub magazie, si circula toata noaptea. eu zic ca trei ciobanesti a cate 50 de kg sunt cam greu de corupt... :o
mihaistupar

Mesajde Bee Happy » 21 Feb 2012, 01:04

mihaistupar scrie: eu zic ca trei ciobanesti a cate 50 de kg sunt cam greu de corupt... :o

Dar si de hranit.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde horia_ch » 21 Feb 2012, 11:10

Folosirea câinilor este printre primele metode de protecţie a bunurilor. Din păcate, la fel de vechi sunt şi metodele hoţilor de a reduce la tăcere apărătorii... :(
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde Avram Sorin » 21 Feb 2012, 11:48

horia_ch scrie:Folosirea câinilor este printre primele metode de protecţie a bunurilor. Din păcate, la fel de vechi sunt şi metodele hoţilor de a reduce la tăcere apărătorii... :(

Da ai dreptate Horia . Dar dupa cum spuneam mai devreme nu este obiect care nu poate fi furat. Aici intervine : in cat timp , cu ce riscuri ? . Cu cat ai mai multe "sisteme" de aparare cu atat descurjezi mai mult potentialii hoti. Incercam fiecare prin inventivitatea sau puterea buzunarului sa ne protejam stupii. Si totodata pe langa furt ne mai protejam si de vecinii sau potentialii "prieteni" care din lipsa de ocupatie sa gandesc sa vandalizeze stupina. Pana acum nu am avut caini la stupina dar din acest an cu siguranta voi pune un aparator. In plus un sistem de prindere a stupului de cadru este foarte bun (acum studiez problema) si apoi mai vedem daca montez o camera sau ceva senzori. Si bineinteles Doamne ajuta.
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde Avram Sorin » 02 Mar 2012, 14:36

horia_ch scrie:Folosirea câinilor este printre primele metode de protecţie a bunurilor. Din păcate, la fel de vechi sunt şi metodele hoţilor de a reduce la tăcere apărătorii... :(

Am gasit solutia Horia . Multumesc Mult . Da imi tebuie mai multi cani ( unu la fiecare stup ) . :D

Imagine
Telefon : 0732.406.209
www.dapis.ro Stupina Avram
Avram Sorin

Mesajde mierea » 02 Mar 2012, 18:50

asta o fost tare....... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
mierea

Mesajde stuparul2011 » 02 Mar 2012, 19:39

buna,
o idee foarte buna.
imaginati-va daca vin hotii si incearca cumva sa ridice capul stupului...........atunci surpriza,cand in loc de albina :lol: :lol: :lol: sunt intepati de altceva.
numai bine
stuparul2011

Mesajde mac72ro » 02 Mar 2012, 22:33

buna paza :lol:
mac72ro

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE