Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cuib de albine gasit in stalp.Ajutor cu un sfat va rog!

Mesajde Adi Hodis » 17 Mai 2012, 23:02

Kozmine, eu as face tot posibilul ... pina la imposibil ( dar nu dincolo :) ) sa iau si matca.
Fa-ti ceva unelte, un leatz cu un cutzit legat in capat si un leatz cu ceva gheara in capat ca sa tai si sa scoti fagurii cu puiet.
Daca nu ai lumina in gaura ( sigur nu prea o sa ai ), vezi ca iti poate fi de folos o lanterna si o oglinda. Cu lanterna iluminezi in gaura iar oglinda o potrivesti in asa fel ca sa poti vedea ... si actionezi unde trebuie.
Imbraca-te gros si pune manusi daca trebuie.
Du-te de dimineatza si dupa ce reusesti sa scoti totzi fagurii, leaga unul de un leatz si pune-l inapoi. Apoi astepti si pe masura ce se umple de albine, le scuturi in lada ta. Pe fagurele acela se va duce si matca chiar de va fi ultima.

Succes.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde kozmin » 17 Mai 2012, 23:16

Voi incerca sa fac cum ma sfatuiesti,maine sunt de munca si sambata ma pun iar pe capul lor!voi venii cu detalii.merci o seara buna!
kozmin

Mesajde jenica67 » 17 Mai 2012, 23:29

Fati din doua bucati de sarma diametru 6 mm, doua unelte, prin indoire la 90 de grade. Una fa-o pe post de carlig, si cealalta ascute-o la capat, ca o lama, sa poti taia fagurii, acolo jos si cu carligul tragi afara.
jenica67

Mesajde kozmin » 19 Mai 2012, 10:50

Va salut dargii mei!Astazi cam am ajuns acasa am mer sa vad ce mai fac noile mele albinute si sa vadeti chestie:joi seara cand le-am prins le-am pus sirop in hranitor si le-am tinut inchise,in momentul cand le-am pus sirop o muna da albine a iesit si sa vedeti surpriza azi ierau tot acolo pe langa stup..ma intreb de ce nu au plecat?sa fi ramas cu celelalte albine?sau am prins si matca si au ramas cu ea?astept o parere.numai bine
kozmin

Mesajde kozmin » 19 Mai 2012, 23:54

Salutare din nou!Dragii mei va anunt ca din pescuitul meu de albine am format un roi frumos,azi l-am controlat si spre surprinderea mea am luat si matcasi inca una mare si frumoasa.Acum ce ziceti sa o stimulez cu ceva suc de ceapa?pentru ca puiet nu am deloc deoarece nu am ajuns la faguri :cry: ce ma sfatuiti sa fac in continuare?ar fi binevenite cateva sfaturi.
kozmin

Mesajde augustin » 20 Mai 2012, 02:50

Esti tare! Pe bune, te invidiez. Da-i vreo 3 rame de cuib, ajuta-l cu miere si pastura de la stupii pe care-i mai ai, fa-i tratamentele de rigoare si scoate-l in primavara. URA, URA, URA!
Traieste fiecare clipa ca si cand ar fi ultima. E doar o chestiune de timp pana cand vei avea dreptate.
augustin

Mesajde Alexu » 01 Iun 2012, 12:12

Ce soarta ai avut! :lol:
,, Nu e problema mea ce cred oamenii despre mine . Eu sunt ceea ce sunt și fac ceea ce fac . Nu astept nimic și accept totul . Si asta face viața mult mai usoara ''
Alexu

Mesajde iunicu » 02 Iun 2012, 14:46

Frumoasa poveste. Pregateste rame ca sa mergi luna viitoare iar la pescuit. :P
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde kozmin » 03 Iun 2012, 22:48

Aceasta familie merge foarte bine spre surprinderea mea!Iar matca este nemaipomenita,larva langa rava doua rame intregi iar restu sunt cu oua plus unpic de coronita cu miere deasupara.Pacat de restul familei ramase deoarece acum cu ploile am vazut ca s-a inuntat locul in care erau si sunt slabe sanse sa mai iau ceva de acolo.In concluzie sunt foarte multumit de ele.Va multumesc foarte mult pentru sfaturile si parerile acordate!
kozmin

Mesajde iunicu » 04 Iun 2012, 00:00

Pai daca ai luat grosul de albina si fagurii cu rezerve au rmas pe loc in mod sigur si-au tras botca si au continuat de unde ramasesera ca au avut ce manca pe vreme rea.
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde robert.s_robert » 09 Sep 2012, 16:33

Vointa de fier! ce sa zic altceva decat, BRAVO! 8-) :D :arrow:
0762616363
robert.s_robert

Mesajde yokoz777 » 04 Feb 2013, 20:21

Salutare dragii mei !tot eu cu stupul din stalp sunt,mi-am uitat parola si nu am putut recuperao asa ca am facut alt cont..in primul rand multumesc pentru aprecieri!ce vreau sa va zic despre acest roi este ca am administrat apifonda in urma cu 3saptamani,mancare mai aveau cred ca destula dar ca sa nu le mai deranjes si daca tot ajunsesem la ele le-am pus si lor..curios este ca fata de ceilalti stupi nici nu s-a atins de ea!ce se intampla cu aceasta familie?datorita faptului ca la mine e cald albinele erau imprastiate si nu in ghem ca sa zic ca nu a ajuns la ea..de ce nu s-a atins de apifonda?azi am schimbat turta cu apiluk p cumparata de la slobozia ca de trebuia sa ajung si eu :) sa vedem daca aste le-o place!pareri ceva?bafta va salut!
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde BotaPaul » 05 Feb 2013, 00:45

Salutare ..au acces la apifonda ? sau e blindata in punga ? :))
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde yokoz777 » 05 Feb 2013, 09:33

Desigur ca au..le-am mai si taiat punga ca sa poata manca..pe cand la ltele am avut si punga in doua si tot au mancat-o..iar familia asta nici nu s-a atins de apifonda
- Ce ai păţit?
yokoz777

Mesajde BotaPaul » 05 Feb 2013, 09:34

Interesant...nu stiu ce ar putea fi.
Sa fie pusa pe rame apifonda
Si gusto putin , poate e stricata , sa rancezit
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde yokoz777 » 06 Feb 2013, 10:51

nu este stricata!am si gustat-o.daca era sa nu am nevoie la alt stup o mancam eu ca e buna:))acum am schimbat-o cu apiluk,turta cu proteine sa vedem daca pe asta o ia..sunt tare curios.dar in fond de ce nu ar manca turta?chiar daca nu aveau nevoie tot ciupeau unpic din ea!ce pareri aveti?auziti sa fie oare albine de carne si sa nu le placa atat de mult aceste turte?stie cineva ce se petrece?
- Ce ai păţit?
yokoz777

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE