Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: pret corect

Mesajde cuc » 29 Feb 2012, 21:28

sa nu uitam, vb de o fam care se cumpara la sf de martie...ok
albina
cuc

Mesajde paul » 29 Feb 2012, 21:33

cuc scrie:va intreb in sensul de a cumpara. anul 2012 care mai este pretul corect la o fam de albine, sau un roi pe rame :?:

Cucule ... asta a fost prima ta postare pe acest topic !!!
Omul ... a dat un raspuns ! A spus un pret ... Si-a spus parerea !
De unde ai tras tu concluzia ca vrea sa impuna un pret ???
Atentie ... la exprimare !!!
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ichim costel » 29 Feb 2012, 21:38

Sa fim expliciti 500 ron.fara ,,casa" cotrutarii care au accesat fonduri asa le spun eu la cei care au accesat fonduri fara a cunoaste apicultura sa invete apicultura cu 1o-15 stupi si dupa aia sa se arunce in marea involburata care este apicultura
ichim costel

Mesajde cuc » 29 Feb 2012, 21:39

ok, am inteles prea bine, dar el sa exprimat gresit, a zis: orice om sanatos la cap nu da o fam cu mai putin de 400ron, iar eu am zis ca este unul nesanatos la cap si da cu mai putin... nu vad problema?
albina
cuc

Mesajde paul » 29 Feb 2012, 21:45

cuc scrie:ok, am inteles prea bine, dar el sa exprimat gresit, a zis: orice om sanatos la cap nu da o fam cu mai putin de 400ron, iar eu am zis ca este unul nesanatos la cap si da cu mai putin... nu vad problema?

Cucule ... sunt mai multi sanatosi la cap decat ... bolnavi !!! Sau ... asa ne place sa credem ! :idea:
Unul "sanatos" vinde familia cu ... 400 ! Unul "bolnav" poate sa o dea ... gratis ! ;)
Ce bine ar fi sa fie ... cat mai multi "bolnavi" :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde popik50 » 29 Feb 2012, 21:53

Eu cred ca o familie trebuie data la pretul corect si sa nu se profite de faptul ca acum se cauta familiile de albine. Poate peste 2- 3 nu se vor mai cauta asa familiile de albine si atunci te vei bucura de clientii fideli pe care ii ai si care au inteles ca nu ai profitat de ei in anii trecuti. Asa ca Biblia spune : '' ca cine da cu mana larga nu saraceste ''...
Dupa mine pretul corect este intre 300 si 400 ron/ fam. ;) la sfarsitul lui martie.
popik50

Mesajde FLORINELU » 29 Feb 2012, 23:27

dupa parerea mea,pretul corect la stupi se va putea sti dupa 1 aprilie(nu e pacaleala),fiindca abia atunci stupii incep sa se intareasca mai bine si se poate vedea ce si cum,
iar pretul va depinde foarte mult de cati stupi vor scapa cu bine.
sa nu uitam ca cei mai multi mor in luna martie.
si
avansez si o suma:50-60 de lei /rama cu albine si cu fagure deschis la culoare,nu negru.

urez la cei ce vand sa vanda scump,iar la cei ce cumpara sa cumpere ieftin. :lol:
FLORINELU

Mesajde Bee Happy » 01 Mar 2012, 00:23

Cei care vand albine, avanseaza un pret mare. In cazul topicului de fata, chiar 600 lei\familia (vezi postarea lui Florinelu). Cei care cumpara, bineinteles vor cat mai ieftin. In cazul topicului de fata 100 lei\familie.(vezi postarea lui Cuc)
Intre ofertant si cumparator, exista principiul negocierii, care stabileste in cazul de fata, un pret ''corect'' de 350lei\fam de albine. Nu forumul dicteaza pretul unei familii, ci piata. Vanzatorul tine cont de ea, daca vrea sa vanda, iar cumparatorul, scoate banii daca vrea sa cumpere.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde jonny_it » 01 Mar 2012, 01:33

popik50 scrie:Eu cred ca o familie trebuie data la pretul corect si sa nu se profite de faptul ca acum se cauta familiile de albine. Poate peste 2- 3 nu se vor mai cauta asa familiile de albine si atunci te vei bucura de clientii fideli pe care ii ai si care au inteles ca nu ai profitat de ei in anii trecuti. Asa ca Biblia spune : '' ca cine da cu mana larga nu saraceste ''...
Dupa mine pretul corect este intre 300 si 400 ron/ fam. ;) la sfarsitul lui martie.

Se cauta familii pentru ca in iarna care inca nu a trecut marii experti in apicultura de pe la noi au ramas fara albine in stupi.
Vorbim de cerere si oferta. Poate 400 ron mi se pare un pret corect, poate chiar prea putin, dar sa zicem "este criza"(cam tot timpul a fost) ... :)
Ca cineva vinde cu 300 ron, foarte bine, problema este ce vinde, una este sa cumperi o familie buna cu 400 ron si una e sa iei 2 rame cu albine si sa platesti 300 ron.
jonny_it

Mesajde reformistul » 01 Mar 2012, 09:41

400 de lei este pretul corect pentru o familie de albine buna de cules la salcam. ;)
reformistul

Mesajde cuc » 01 Mar 2012, 21:06

fund antivarooa 003.jpg
fund antivarooa 004.jpg
albina
cuc

Mesajde cuc » 01 Mar 2012, 21:08

vreau sa stiu daca acea plasa sa o las asa ? daca incomodeaza cu ceva albina care intra si iese....
albina
cuc

Mesajde proapis13 » 01 Mar 2012, 23:10

In plasa aia se pot rupe pintenii in care aduna albinele ghemotoacele de polen :shock: :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde alt stupar » 01 Mar 2012, 23:11

hei, Cuc !
ala de ti-a vandut lazile alea ti-a cam tras clapa... asta este, spus asa, pe sleau.
ai grija sa nu ti-o traga si ala de vrea sa-ti vanda stupi la 3 milioane, cand toti apicultorii care-si respecta numele si respecta clientul vind familii la preturi de cel putin 4 milioane.
Ai grija pe ce dai banul !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde genutzu » 02 Mar 2012, 10:16

cuc scrie:am gasit unul nesanatos la cap care vinde fam cu 300 ron ,iti vine sa crezi. ce treaba ai tu cu omul daca el vrea sa dea o fam si cu 100 ron, sau vrei tu sa inpui un pret pe piata???????????????

mai cuculetule!!! sau cucule sau cucusorule sau cum crezi tu ca te-ai simti mai bine sa te abordez!
Ai initiat acest topic punand o ontrebare si mai apoi , dupa diverse discutii ai reiterat dorinta ta ca oameni care au experienta, care au vandut si care au cumoarat sa isi expuna parerea gandind ca poate asa te vor ajuta sa iei o decizie.Cand ti-am raspuns spunandu-ti care este opinia mea m-ai luat la bascalie si per sulis zicand ca ce treaba am eu cu unul care nu stiu cu ce pret vrea sa vanda. Nu am nimic cu nimeni si chiar daca am un numar de stupi mare chiar nu am de vanzare familii de albine si niciun interes de impune preturi. Intradevar voi avea de vanzare roi in perioada mai iunie la un pret pe care l-am afisat in anunt. Si fii atent copilu' ca majoritatea celor cu experienta si care asu albine nu doar care isi dau cu parerea din neputinta de a socializa in realitate ci doar virtual au vorbit de pretul pe care eu l-am dat(vezi pupe si altii)

Ai grija cum vorbesti pt ca numai asa vei putea castiga respectul celor din jur. Asta doar daca esti capabil de asa ceva. Daca nu imi pare rau ca am intrat in discutie cu tine pt ca nu meriti nici macar atat!
genutzu
genutzu

Mesajde cuc » 02 Mar 2012, 20:00

draga genutzu, in primul rad sunt nou aici dar .....dar nu sunt lipsit de bun simt. aici se pune o intrebare si care stie raspune scurt si la obiect, care nu stie..... sa taca, care vrea sa scrie romane sa se lansese in acest fel dar nu aici...ok.,asa ca te rog frumos sa nu imi mai raspunzi. lasa pe altii care se descurca.....
albina
cuc

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE