Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Facelia!!! Adevar sau Minciuna ?

Mesajde CONSTANTIN » 25 Mar 2013, 15:13

Facelia poata fi folosita ca furaj pentru animale? In fotografii pare cam lemnoasa.
CONSTANTIN

Mesajde eugen67 » 20 Apr 2013, 17:26

am insamantat pe data de 08.martie 30 de ari cu facelia, a rasarit destul de frumos....restul,vom vedea.
chiar daca este greu inceputul.....nimic nu este imposibil !!
eugen67

Mesajde nellu.ar » 21 Apr 2013, 00:18

Sa ai noroc la ea !!!
nellu.ar

Mesajde cristi_vidican » 21 Apr 2013, 15:38

eugen67 scrie:am insamantat pe data de 08.martie 30 de ari cu facelia, a rasarit destul de frumos....restul,vom vedea.

Nu vreau să fiu rău, dar s-ar putea să vorbești despre însămânțarea faceliei doar la trecut. Adică știu mulți care doar au semănat și nu vor mai semăna.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde MyBees » 21 Apr 2013, 22:43

Asa arata la mine sambata, din samanta cazuta si dupa ce a "suferit" si o aratura de toamna. Zici ca e semanata din nou, de aceea am hotarat sa o las si sa insamantez alta dupa ce se trece floarea.
Din pacate insa e destul de inaintata in vegetatie si cred ca se va suprapune cu rapita si salcamul.

ramane de vazut.

Imagine

Imagine
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde MyBees » 21 Apr 2013, 22:45

Se poate folosi ca furaj, este foarte hranitoare, insa in combinatie cu alte plante care sa o faca mai placuta animalelor. Are pe frunze niste perisori destul de aspri.

CONSTANTIN scrie:Facelia poata fi folosita ca furaj pentru animale? In fotografii pare cam lemnoasa.
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde ovidiu_78 » 04 Mai 2013, 23:16

Ce a rasarit din cultura de anul trecut,doar acel fluture era interesat de floare deocamdata,ce e drept ca era disperat,din floare in floare fugea(eu incercam sa-l prind pt fiica mea :) )
E din samanta cazuta de anul trecut,fara nici o aratura sau altceva
Fişiere ataşate
image.jpg
image.jpg
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde buzz » 22 Ian 2014, 02:15

Deci sa iteleg ca pana acum nu exista nici un multumit de cultura cu facelia ? uff chiar vroiam sa pun 2ha. :(
Amatorul iubeste albina,profesionistul o si intelege!
buzz

Mesajde mitrea_tutu » 22 Ian 2014, 07:34

nu stiu ca si productie de miere /hectar dar eu pot sa spun ca florile de facelie sunt foarte vizitate de albine, am avut o suprafata mica doar pentru a completa golurile dintre culesuri
mitrea_tutu

Mesajde delorin I » 24 Ian 2014, 11:31

Experienta mea, desi sigur ma repet si asta nu imi place! Am cultivat 2 suprafete reduse dar pe malul Trotusului in munte la peste 700 m altitudine!
Facelia semanata peste sapatura in martie- deci nu ca la carte, in fata stupilor - au aparut doar cateva flori si plantele care au convietuit cu alte flori au fost mici, facelia semanata compact in mai multe faze la sf de iulie si inceput de august in locul unei culturi de cartofi rezultate foarte bune in masura in care au apucat plantele sa se maturizeze pana in luna octombrie! Am avut flori si cules - suprafata cultivata a fost destul de mica, pana cand albinele nu au mai iesit!
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde buzz » 07 Mar 2014, 10:24

Desi este o planta cu profil apicol descrisa in zeci de mii de carti.Facelia dupa cate am citit pe goagle, nu a cam reusit nimeni s-o faca profitabila in ultimii ani la noi. Vanzatori de seminte sunt cu gramada dar apicultorii au reusit cel mult un cules de intretinere .Or fi pus toti facelia furajera... :D ...nu cred. Ar fi planta perfecta pentru noi dar e prea frumos sa fie adevarat si plus de alta daca ar avea productii de 500kg la ha,mafia s-ar lasa de meserie si ar fi facut agricultura si stuparit :D . Descopera si stupii lu profu' si tona la ha de facelia si nu am avea noi pamant in toata romanica cu r mic sa le dam. Chiar as vrea sa fiu contrazis cu productia.... :geek: Cumpar samanta de facelia cu 300 lei kg cu garantie in urmatoarele conditii:Sa am media de productie la ha, binenteles cu respectarea tuturor lurarilor,irigatii ,analiza solului ,stupi la recomandarea lui la ha ,smd. Iar el sa se angajeze ca daca nu am media la ha sa-mi despagubeasca lucrarile agricole pe suprafata lucrata si echivalentul productiei medii da miere la ha :idea:
buzz

Mesajde yokoz777 » 10 Mar 2014, 22:45

Asa da,cu aceasta garantie am merge pana in panzele albe cu facelia.dar cum e la noi si la ce seminte au cumparat colegii de facelia mai bine ramanem la rapita si la foarea soarelui.e mai banoasa si la recolta si la miere.mai degraba as fi plantat ve-un hectar doi de evodia..dar si cu asta e problematic din cauza climei.
Te salut BUZZ! de unde esti din ct?
Un electrician îşi găseşte băieţaşul bandajat la un deget.
- Ce ai păţit?
- Am prins o albină care avea un capăt neizolat.
yokoz777

Mesajde buzz » 14 Mar 2014, 11:19

yokoz777 scrie:Te salut BUZZ! de unde esti din ct?

Respectele mele yokoz. Cumpana.Eu cred ca nu degeaba este descrisa ca planta performanta .Dar sigur are chichita in samanta deoarece multi au cultivat si nu a avut randamentul descris.O sa ma apuc de genetica :D :D : si o sa fac un hibrid ( arbust) din facelia si salcam :D :D :D
buzz

Mesajde zip2006 » 14 Mar 2014, 13:03

Fratilor ,facelia (intre mit si adevar ) am cultivat in 2006 1ha 1\2 cu aceasta planta ,o viziteaza albina dar miere ;canci ; asa ca m-am lecuit nu mai fac cheltuieli inutile .
zip2006

Mesajde buzz » 18 Mar 2014, 05:10

zip2006 scrie:Fratilor ,facelia (intre mit si adevar ) am cultivat in 2006 1ha 1\2 cu aceasta planta ,o viziteaza albina dar miere ;canci ; asa ca m-am lecuit nu mai fac cheltuieli inutile .

De unde ai luat samanata?Ce fel de facelia ai semanat?Am citit haptejdemii postari despre facelia si chiar un tip a pus 30ha , numa ca a pus facelia bolanderi. Vizitata de albina dar fara nectar........
buzz

Mesajde zip2006 » 18 Mar 2014, 12:50

Saminta luata de la un centru autorizat ,soiul ...cine stie cam toti mint sau nu stiu asa ca sint lecuit de a mai face cheltuieli inutile .Din discutii si cu alti apicultori care au pus 20 ha cu facelia acelas rezultat bani aruncati pe cimp degeaba .
zip2006

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE