Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Masura 141

Mesajde vasea57 » 10 Feb 2012, 18:43

domnilor vin si eu cu cateva nelamuriri si va rog luminatima
eu in momentul de fata am 5 familii pana in iunie fac 27 (teoretic) ok curs nu am da am o diploma de scoala profesionala pot sa fac masura sau sa stau acasa.
eu imi fac stupi ii am da problema e ca nu am pamant unde sunt ei amplasati si unde locuiesc e pe numele parintilor deci nu am nimic pe numele meu
greu e doamne la-n ceput da razbat eu pan 'laurma
vasea57

Mesajde cipry74 » 10 Feb 2012, 18:57

vasea57 scrie:domnilor vin si eu cu cateva nelamuriri si va rog luminatima
eu in momentul de fata am 5 familii pana in iunie fac 27 (teoretic) ok curs nu am da am o diploma de scoala profesionala pot sa fac masura sau sa stau acasa.
eu imi fac stupi ii am da problema e ca nu am pamant unde sunt ei amplasati si unde locuiesc e pe numele parintilor deci nu am nimic pe numele meu

musai sa ai stupi...zici ca-i faci,musai sa ai diploma de apicultor fa cursul urgent , cat despre pamant...poti face contract de comodat intre tine si parinti.....dar citeste forumul,pentru ca mai sunt destule cerinte pe care sa le indeplinesti.Bafta
cipry74

Mesajde dorindafi » 10 Feb 2012, 21:33

salutare vasea57
bine este sa fi propietarul terenului unde urmeaza sa ai firma
dece? , difera mult de la un judetz la altul shi asta itzi spun din lucru sigur
diploma de scoala profesionala nu are nici o valoare pt. asha ceva
obligatoriu este sa ai locatzia unde locueshti pe numele tau altmiteri nu vei fi eligibil
dorindafi

Mesajde catalin.profiri » 11 Feb 2012, 02:34

poate s-o fi schimbat legislatia dar cand am facut proiectul (nov 2010) era suficient un contract de inchiriere pentru 500mp pe 5-6 ani.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde nicoleta.berbece » 11 Feb 2012, 12:27

buna ziua,
imi cer scuze ca intervin,dar daca spui ca nu ai pamant se pare ca nu ai nici rol in registrul agricol la primaria de care apartii .Si stupii unde ii declari?probabil ii vei declara la rolul parintilor.Eu stiu ca se poate intocmi dosarul de catre numai un membru al familiei.Daca parintii au si vatra de stupina si stupi,d-ta ,ca fiu, poti accesa masura141.Daca ati fi avut pe aceeasi vatra 50 de stupi nu puteati sa accesati si tatal si fiul(doua proiecte).daca te uiti pe vechiul forum,la acelasi topic vei afla raspuns...
nicoleta.berbece

Mesajde vasea57 » 12 Feb 2012, 11:30

problema cu pamantul as rezolvao eu cumva acu am alta am vreo 5 prajini de pamant aproape de mine trec locatia dar e pe numele meu si proiectul trebuie sa l fac pe sotie oare sar putea si inca una ar fi cu accizitia de utilaje mi as lua un tractor cam ce conditi ar trebui sa indeplinesc
intreb ca astia dee la neamt nu prea mau lamurit
vasea57

Mesajde dorindafi » 12 Feb 2012, 12:54

vasea cu membrii familiei impartzi produsele nu shi firma
daca doreshti ca firma sa fie pe numele sotziei atunci va ttrebui sa aibe titlu de propietar sub o forma sau alta
despre utilaj nu shtiu ce sa zic
dorindafi

Mesajde nicoleta.berbece » 12 Feb 2012, 13:41

daca vrei tractor sigur nu poti accesa masura 141 pe apicultura.In 2010,cand am accesat eu ,un coleg a vrut sa-si ia un pavilion sau o remorca apicola,iar cei de la Camera de consultanta Vrancea i-au zis nici sa nu se gandeasca ...
nicoleta.berbece

Mesajde jenica67 » 12 Feb 2012, 17:51

vasea57 ma bag si eu, desi poate nu sunt cea mai potrivita persoana, sa ii dau indicatii, dar poate ideia mea, te ajuta. Din fondurile primite, tu trebuie sa justifici, numai o treime. Iti faci proiectul beton, in asa fel ca din aceasta treime(care trebuie sa o justifici), sa iti indeplinesti, toate punctele propuse. Si daca banii, ce iti raman sunt deajuns, iti iei si un tractor.
jenica67

Mesajde vasea57 » 12 Feb 2012, 18:03

da m-am gandit si la asta dar uitati un calcul prima transa abia daca iti scoti bani care ii cheltui cu proiectul si toate cele transa a doua tre sa iti faci investiti pt anu 3 si abia in anul 3 sa pui deoparte si cu transa din anul 4 sa ti iei un tractoras bunicel deci cam peste 4 ani sa mi pot lua unul
acuma ma gandesc ca albinele si tractorul :D pot spune ca merg in pastoral cu tractorul
vasea57

Mesajde dorindafi » 12 Feb 2012, 18:17

jenica tata,titlul topicului e 141
aici nu e ca la 112 sa justifici o anume parte din euroii primitzi shi asta e sigura treaba
dorindafi

Mesajde vasea57 » 12 Feb 2012, 18:33

nu am gasit pe nicaieri ca trebuie sa justifici bani chiar stiu ca daca nu indeplinesti conditiile din planul de afaceri nu mai primesti bani pt ani 4 si 5 dar nu mai dai bani care iai primit inapoi asta o stiu sigur
vasea57

Mesajde ilalexandru » 12 Feb 2012, 19:32

"dar nu mai dai bani care iai primit inapoi asta o stiu sigur"
Asta zici tu.... insa eu iti zic ca nu e asa. Ia gandeste-te putin....acceseaza nea gheorghe 141 si 3 ani de zile sta numai in crasma. Apoi la control il gasesc aia cu ferma in acelasi statiu. Nu pateste nimic???? Eu zic ca nu e asa...si stai sa vezi in toamna ce o sa fie cand o sa fie prima serie de 141 la control. Si in ce conditii nu indeplineste planul de afaceri??? daca tu nu faci nimic cu banii, nu ii investesti in ceea ce ai scris in planul de afaceri, inseamna ca nu ai respectat conditiile pe care ti-ai luat asumarea ca o sa le indeplinesti si in momentul respectiv o sa fii oglivgat sa dai banii inapoi. Ce zice 141??? crestere cu 3 ude-uri si 20% productie. Nu cresti productia pt ca a fost un an foarte prost, insa ai crescut cu cele 3 ude-uri...Nu mai primesti transa 4 si 5. Insa daca tu nu ai facut absolut nimic cu banii aia pt exploatatia ta agricola...Esti bun de plata
ilalexandru

Mesajde proapis13 » 12 Feb 2012, 19:41

Lasa-l in pace sa gandeasca asa
O sa vedem cu totii cum la unii o sa le iasa shmechereala pe nas
O stire de ultima aflata pe la gura cheii ora suna cam asha;
dupa ce se ia zapada si se pun crotaliile incepe marele recensamint
Atunci sa te tii cum o sa le tzatzaie curul unora din anul 3 :lol:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde nicoleta.berbece » 12 Feb 2012, 20:17

ei,da de unde!o sa o pateasca cei care pleaca in pastoral.O clipa de neatentie si sa te tii atunci furt de stupi.eu sunt patita.(ma gandesc ca de acasa n-or avea curaj,dar mai stii...)
nicoleta.berbece

Mesajde adriano1978 » 12 Feb 2012, 22:24

vasea57 scrie:nu am gasit pe nicaieri ca trebuie sa justifici bani chiar stiu ca daca nu indeplinesti conditiile din planul de afaceri nu mai primesti bani pt ani 4 si 5 dar nu mai dai bani care iai primit inapoi asta o stiu sigur

Oricum pana la transa 4 si 5 mai ai si alte obligatii. Pana sa primesti prima transa, trebuie sa de inregistrezi ca PFA sau Intreprindere Individuala (alte raspunderi fata de SRL), deci din cei 1500 euro pe an trebuei sa platesti si anumite taxe anuale deci cand faci calculul dupa 3 ani nu stiu daca ramai cu 1500 euro curati...tu decizi daca se merita riscul pt banii astia...
adriano1978

AnteriorUrmătorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE