Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Pretul mierii

Mesajde catalin_valenii » 24 Ian 2012, 20:10

Deschid acest topic pentru ca as dori sa stiu daca si in alte parti ale tarii se vehiculeaza zvonul ca peste 2 zile se blocheaza achizitiile de miere datorita faptului ca va scadea pretul. Acest lucru il stiu de la o persoana care achizitioneaza miere si care m-a anuntat asta seara acest lucru. O fi adevarat sau e balarie?
catalin_valenii

Re: Pretul mierii

Mesajde peterneamt » 24 Ian 2012, 20:19

Da, petru a mai creste putin pretul zaharului si al inlocuitorilor ca aia din vest nu ii vor in miere, zic sa avem ce consuma la intern, sau poate ieftinesc combustibilii ?
SE PARE CA TESTEAZA APICULTORII SA VADA CIT MAI POT ( precum guvernul Boc ) na ca iar o rimai :lol: :lol:
Cred ca a obosit muncind toata iarna la procesarea mierii din supermarcheturi, o vrea concediu ?
peterneamt

Mesajde Dragos2006 » 24 Ian 2012, 21:17

De cand a aparut nebunia cu OMG piata mierii e bulversata rau , nici un procesator nu-si poate risca banii pe o marfa greu vandabila.
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde nae » 24 Ian 2012, 21:28

Intreb un procesator cat este pretul la anul si-mi raspunde :- Nae, fa tu miere multa ... !
nae

Mesajde a_costy » 24 Ian 2012, 21:35

Sa speram ca vor incepe chinezii sa manance cu lingura si nu vor mai avea surplus de miere.
a_costy

Mesajde peterneamt » 24 Ian 2012, 22:04

Pentru a nu fi inteles gresit:
Definitia procesarii : Orice proces ce modifica substantial produsul initial, incluzind incalzirea, afumarea, sararea, maturarea, uscarea, marinarea, extractia, extrudarea sau o combinare a acestor procese.
Definitia conditionarii : Operatie prin care un material, un produs, etc. este adus intr-o anumita stare de umiditate, de temperatura, de puritate, etc.
Sper sa ii vad in puscarie pe procesatorii ce au flsificat mierea curata pentru care noi ne patimim atita si suportam din partea lor atitea injosiri.
peterneamt

Mesajde alt stupar » 24 Ian 2012, 22:46

catalin_valenii scrie:Deschid acest topic pentru ca as dori sa stiu daca si in alte parti ale tarii se vehiculeaza zvonul ca peste 2 zile se blocheaza achizitiile de miere datorita faptului ca va scadea pretul. Acest lucru il stiu de la o persoana care achizitioneaza miere si care m-a anuntat asta seara acest lucru. O fi adevarat sau e balarie?

blocheaza pe dracu !
ia scoate tu doua-trei tone de marfa de calitate la vinzare si oferale-o la preturile care se practica acum pe piata sa vezi de nu-ti vin s-o incarce !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Dragos2006 » 24 Ian 2012, 22:52

nenorocirea este ca in privinta mierii legislatia romaneasca nu este actualizata asa ca toate posircile dulci pe post de miere se vand LEGAL !
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde catalin_valenii » 25 Ian 2012, 10:31

Eu aici nu vb de miere manarita ci de miere curata care bineinteles ca are si urme de OMG ptr ca asta cultivam si automat se contamineaza si salcamul. Ar fi interesant daca dupa aceste 2 zile sun si intreb daca mai se face achizitie si cu ce pret.
catalin_valenii

Mesajde catalin_valenii » 25 Ian 2012, 10:36

Nae si eu am intrebat de pretul mierii anul acesta iar el mi-a zis ca va scadea sau in cel mai fericit caz va fi cel din 2011. Cred ca aceasta scadere se datoreza si faptului ca s-au inmultit persoanele care au stupi ( ca nu toti sunt apicultori sunt in breasla si profitori de ocazie) iar ei gandesc ca o sa fie miere berechet dar nu se va intampla acest lucru cu siguranta.
catalin_valenii

Mesajde nae » 25 Ian 2012, 13:48

catalin_valenii scrie:Nae si eu am intrebat de pretul mierii anul acesta iar el mi-a zis ca va scadea sau in cel mai fericit caz va fi cel din 2011. Cred ca aceasta scadere se datoreza si faptului ca s-au inmultit persoanele care au stupi ( ca nu toti sunt apicultori sunt in breasla si profitori de ocazie) iar ei gandesc ca o sa fie miere berechet dar nu se va intampla acest lucru cu siguranta.

Sincer intrebarea am pus-o acum 3-4 ani , raspunsul este important ( 1 t in plus face mai mult decat 20 bani/ kg. )
nae

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE