Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

vesti de la procesatori

Mesajde lexa » 30 Iun 2011, 14:41

S-a auzit mai intai cu titlu de barfa si apoi a devenit oficial ca unii procesatori nu mai achizitioneaza mierea de la fs din 2011 pe motiv ca nu au vandut nimic din salcamul si poliflora achizitionata in mai . Gandind logic , nu poate fi adevarat pentru ca ei fac achizitii in baza unor contracte interne sau externe incheiate deja si nu in speranta ca vor vinde la coltul blocului, la poarta sau la taraba in piata. O fi doar o manevra a dumnealor in scopul scaderii pretului si amanarii platilor, pe motiv ca anul asta este miere mai multa ca anul trecut?
Nu pot spune aici despre ce societate e vorba dar poate ar trebui sa ne orientam spre altii mai ,,de cuvant,,?
lexa

Re: vesti de la procesatori

Mesajde XXL » 30 Iun 2011, 17:00

treaba sta cam asa...in ue a intrat in vigoare o lege care interzice
printre altele si exportul de miere ce contine polen modificat genetic de la rapita si porumb...mierea depistata cu acest polen se distruge
..deocamdata singurul laborator ce poate verifica treaba asta se afla in elvetia si probabil nu este ieftin
toata lumea asteapta modificarea acestei legi si de aici si oprirea achizitiilor de miere de catre procesatori
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde ionut vlv » 30 Iun 2011, 21:37

În dictatură, cineva te foloseşte cum vrea. În democraţie, ai dreptul să-l alegi pe cel care o să te folosească aşa cum vrea el.
ionut vlv

Mesajde gica » 30 Iun 2011, 22:32

Din pacate cam asta este.Am luat-o pe cocoasa.Sa vedeti cum ne belesc la pret.
gica

Mesajde fcvaslui » 01 Iul 2011, 19:22

Ne consoleaza faptul ca nu vom sta cu mierea alaturi de zarzavagii din piete care nu au vazut, multi din ei, cum creste o leguma.Periculos e faptul ca s-ar putea sa ajungem si la faza mai sus amintita.Asta e...pe langa faptul ca s-a facut miere multa,UE a incurajat prin vestitele masuri ''facerea de apicultori'' la apelul bocancilor. Si ce inghesuiala a fost prin salile de curs. Asa o sa ne inghesuim si noi prin piete sa vindem miere cu preturi derizorii lasand pe cei care au achizitionat roi anul acesta si care abia deosebesc trantorul de albina,sa vina la procesator cu 2...3 bidonase de 5 L de apa minerala.
Nu stiu daca mai este de actualitate urarea''miere multa'' eu insa va doresc din toata inima.
fcvaslui

Mesajde lexa » 01 Iul 2011, 21:24

Din ce ati scris dvs situatia nu e roz deloc si spun asta gandindu-ma ca am bagat si anul asta o caciula de bani in albine si tot ce tine de transport, hraniri , etc si o sa-i scoatem... joi dupa miercurea ciuc :mrgreen: .
E pacat , pentru ca... in ramura asta, dupa cum bine stiti, banii se castiga cu munca multa si suflet iar la asa vesti imi vine sa las ,,armele ,,jos .
Si daca respectiva lege nu se va modifica , ce veti face cu mierea , dvs, cei care produceti cantitati insemnate ?
lexa

Mesajde dorindafi » 01 Iul 2011, 21:47

lexa scrie:Din ce ati scris dvs situatia nu e roz deloc si spun asta gandindu-ma ca am bagat si anul asta o caciula de bani in albine si tot ce tine de transport, hraniri , etc si o sa-i scoatem... joi dupa miercurea ciuc :mrgreen: .
E pacat , pentru ca... in ramura asta, dupa cum bine stiti, banii se castiga cu munca multa si suflet iar la asa vesti imi vine sa las ,,armele ,,jos .
Si daca respectiva lege nu se va modifica , ce veti face cu mierea , dvs, cei care produceti cantitati insemnate ?

:mrgreen: shi sa-tzi mai spun eu una:
sa fi avut anul trecut o pierdere de familii de albine , sa cumperi altele in primavara asta shi sa nu scotzi paguba pai nu-tzi vine sa te tavalashti pe jos de ,,ris" :lol: :o
dorindafi

Mesajde lexa » 02 Iul 2011, 10:01

Ma tot gandesc ce i-o fi apucat pe europenii astia grija, asa dintr-o data fata mierea cu polen de la plantele modificate genetic, cand toata Europa consuma la greu produse obtinute din asemenea plante. Nu cumva mierea din China, interzisa pana acum li se pare mai buna?
De ce nu exista o asemenea lege si pentru ulei , malai, soia si derivatele lor ca doar sunt obtinute direct din plante modificate genetic , nu contin doar ,,urme de polen,, ca mierea.
Si daca eu apicultor cinstit,dar om simplu, am facut miere poliflora de mai la pomi fructiferi, papadie si ce-o mai fi fost , apoi la salcam in varful dealurilor si mierea mea nu are de unde sa contina asemenea polen dar procesatorul a amestecat poliflora mea cu rapita , am luat eu teapa sau nu? Am luat :mrgreen: pentru ca nu pot dovedi ca mierea mea a fost buna. Analizele facute nu urmareau depistarea acestui ,, polen,,
,,Ceva e putred in Danemarca,, dar noi, suntem prea mici ca sa intelegem ce.
Asta e un bobarnac serios aplicat apicultorilor si apiculturii in general.
lexa

Mesajde gica » 02 Iul 2011, 10:22

Lexa,un singur sfat:
Stai cu curu pe butoaie si tine la pret.Vinde minimul posibil.
Vezi ca nu este miere de speriat in tara.Asta ti-o spune unul care a umblat destul si a vorbit la telefon cu multi.
Sa vedem ce va fi si cu FS.
gica

Mesajde lexa » 02 Iul 2011, 10:40

Da, domule Gica, asta este si intentia noastra, insa statul asta ,, cu curu,, pe butoaie nu aduce banii de care aveam nevoie ca de aer. Va aduce probabil bani dar ...in timp.
Iar cu floarea soarelui care e intr-o mare proportie modificata genetic, cred ca va fi aceeasi problema. Mierea nu va ramane nevanduta , pentru ca nu a ramas niciodata, insa una e sa vinzi totul odata si sa primesti banii, si alta e sa vinzi cantitati mici, si sa primesti banii cu ţârâita.
Sanatosi sa fim ca belelele curg garla, numai ca.... ne facuseram si noi niste planuri :(
lexa

Mesajde gica » 02 Iul 2011, 10:58

1. Am zis sa vindeti minimul posibil,de bani duc si eu nevoie acum batran.
2. Referitor la vanzare,am vandut odata totul si am pierdut.Altadata nu am vandut si am pierdut.Putini au norocul sa nimereasca la fix.
3. Cat despre planuri sa fiti optimisti.Eu le tot refac de 30 de ani.Ca de aia sunt planuri sa fie schimbate,modificate,revizuite si apoi amanate.
4. Un mic amanunt esential.Stupii nu produc numai miere.Faceti planuri si in directia asta si veti castiga.Ca daca nu vinzi mere vinzi pere sau altceva.Numai cu corcoduse nu merge.Sper sa fiu inteles corect,nu jignesc.
gica

Mesajde gica » 02 Iul 2011, 11:10

Revin,in zona mea este o cerere fantastica de colonii si roi.La voi nu este?
Luati viteza,lenesii se plang de toate.
gica

Mesajde Bee Happy » 02 Iul 2011, 11:27

Pentru cei care au ajuns deja la numarul dorit de familii, poate fi o solutie de iesire din impas.
Dar pentru cei ca mine, care dupa multe investitii, urmeaza sa investeasca mai mult , este cam greu. Pentru noi, scaparea este swa vindem putina, sau multa miere ce am facut-o.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde gica » 02 Iul 2011, 12:23

Bee Happy esti sigur ca stii ce vrei de la stupi?
Ca din cee ai scris personal am ceva indoieli.
gica

Mesajde CORNEL V. » 02 Iul 2011, 18:19

sa fi avut anul trecut o pierdere de familii de albine , sa cumperi altele in primavara asta shi sa nu scotzi paguba pai nu-tzi vine sa te tavalashti pe jos de ,,ris" :lol: :o[/quote]

Da , Dorine , da' la anu'... :P
CORNEL V.

Mesajde Bee Happy » 02 Iul 2011, 20:03

gica scrie:Bee Happy esti sigur ca stii ce vrei de la stupi?
Ca din cee ai scris personal am ceva indoieli.

Stiu ce vreau de la stupi. Problema e ca vreau prea multe: Si miere multa si roiuri.
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Următorul

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE