Prima pagină APICULTURA GENERALA DISCUTII APICOLE DIVERSE

Discutii despre apicultura care nu sunt clasificate in nici o sectiune a forumului .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Etape prelucrare lemn

Mesajde CristianBee » 22 Mar 2016, 14:57

Salut ,

Eu unul cand mi-am luat primii mei stupi totodata m-am ocupat si de constructia cutiilor . Ceea ce ma preocupa este gasirea unui proces cat mai bun de producere a acestora ( timp , productivitate si fara mult rumegus rezultat ) asa incat sa nu stau sa pierd zile pentru a construii ceea ce am nevoie . Am posibilitatea sa cumpar cherestea bruta ( felii de bustean ) pe care mai apoi sa o prelucrez acasa cu mijloace proprii . Intrebarea este cum sa fac astfel incat de la acea felie de bustean sa ajung la panoul pe care mai apoi sa il portionez dupa necesitati . Am dorinta sa achizitionez pe o perioada de timp mai lunga astfel incat sa devin complet independent . Cine se pricepe sau activeaza in acest domeniu si colegii care isi fac singuri cutiile daca doesc sa expuna procesul lor de " productie " .
CristianBee

Re: Etape prelucrare lemn

Mesajde cucubau » 24 Mar 2016, 09:32

Ca sa ajungi de la cherestea bruta la Kit stupi sunt necesare ceva cunostinte prelucrare lemn + scule adecvate (masina grosime + circular)
Scandura se prelucreaza pe cant , se aduce la latimea dorita prin tivire, iar apoi in functie de masina de grosime se inbina in panouri si se prelucreaza pe grosime sau se prelucreaza pe grosime una cate una iar apoi se inbina in panouri.
Odata inbinate in panouri lungi se croiesc peretii stupilor. Urmeaza apoi falturile de inbinare pe laterale sau se taie caneluri pentru inbinare tip pieptene.
La fel inbinarea scandurilor intre ele pentru obtinerea panourilor poate fi prin simpla incleiere (nu recomand), nut si feder sau dublu falt.
........
cucubau

Re: Etape prelucrare lemn

Mesajde cucubau » 24 Mar 2016, 09:32

Fundurile si capacele deasemeni presupune alta etapa de prelucrare in functie de complexitatea modelului ales.
........
cucubau

Înapoi la DISCUTII APICOLE DIVERSE