Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: calendarul apicol - prima verificare de iarna

Mesajde STEFAN88 » 21 Ian 2015, 22:11

nae scrie:
STEFAN88 scrie:intrebam si eu i-mi cer scuze daca am exagerat ...... banuiam ca s-e poate discuta altfel ramaneam la propria mea parere dar de aceea exista forum sa discutam in opinia mea nu sa fim ironici....

Nu suntem ironici ci ''tensionati''= nu ne plac albinele in lada ci afara la cules :D
7-20 albine sunt putine la aceasta ora , au fost mai multe dar nu le-ai vazut = sunt carate cat mai departe de ''casa'' (noi ingropam mortii ele ii ''duc'' departe )

am inteles ....................sa fie asa cum spui dar inceputul e inceput pt fiecare, eu si cand vad una singura moarta ma intristez si atunci cand sunt muscat pr ca mai apoi acea albina nu va mai fi ...
STEFAN88

Mesajde simplu » 26 Ian 2015, 21:22

Ce fac albinele in zilele cu temperaturi ridicate din timpul iernii, excluzand zborurile de curatire? Daca nu a pontat matca, se repozitioneaza pe rame in functie de rezervele de miere? Daca exista puiet cara miere de pe ramele marginase in centrul cuibului?
simplu

Mesajde cristi arad » 26 Ian 2015, 23:19

simplu scrie:Ce fac albinele in zilele cu temperaturi ridicate din timpul iernii, excluzand zborurile de curatire? Daca nu a pontat matca, se repozitioneaza pe rame in functie de rezervele de miere? Daca exista puiet cara miere de pe ramele marginase in centrul cuibului?

putem continua discutiile aici sau la subiectul nou; hai sa continuam aici - in zilele calduroase ceea ce vedem noi este ca albina face zbor de curatire, curata fundul stupului de albina moarta (caz in care trebuie sa ridicam gratiile de soareci si sa le ajutam cu o sarma indoita dupa care gratiile se instaleaza la loc), ; ceea ce nu vedem dar presupunem este ca albina isi poate apropia mierea de cuib , se pregateste ponta matcii, consum de turtita etc; in acest ultim caz, trebuie completat cu turtita si daca avem rame cu miere in depozitele noastre din camara , si este necesar, putem pune in fiecare stup la marginea ghemului cate o rama cu miere. cam asta este in principal referitor la lucrul in stup
cristi arad

Mesajde simplu » 27 Ian 2015, 20:40

Deci desfacerea ghemului presupune o intensa activitate in stup, inclusiv refacerea rezervelor de hrana din cuib aducand de pe ramele marginase miere.

Daca voi mai avea unele intrebari sau probleme cu care ma voi confrunta, cu bunavointa dumneavoastra, le voi posta pentru a afla pareri.
simplu

Mesajde XXL » 27 Ian 2015, 20:57

simplu scrie:Deci desfacerea ghemului presupune o intensa activitate in stup, inclusiv refacerea rezervelor de hrana din cuib aducand de pe ramele marginase miere.

Daca voi mai avea unele intrebari sau probleme cu care ma voi confrunta, cu bunavointa dumneavoastra, le voi posta pentru a afla pareri.

...dk ghemul s-ar repozitiona asa de usor pe rame
sau dk albina ar cara mierea prin stup la fel cum caram noi cumparaturile de la market
iernarile ar fii floare la ureche

in realitate dk familia nu are rame ,tabla,, de miere sau daca nu are turta in cap
pana se repozitioneaza sau pleaca la....,, cumparaturi,,
ajunge istorie
...probabil daca era mai rau
nu era asa bine
XXL

Mesajde cristi arad » 27 Ian 2015, 22:30

acuma, nu facem farmacie; stupul nu moare si nu face nosemoza daca la marginea ghemului introducem o rama de miere, sau daca punem peste rame turtita, nu-i asa o tragedie, stupii bunicei si cei medii suporta unele interventii, cat despre cei prea mici nu merita tinuti ci uniti cu altii mai tari, altfel in primavara daca nu fac diaree, iti dau oricum de lucru ca sa-i intaresti si strici "caravana" la culesul de rapita sau pomi; de retinut nu conteaza nr de stupi ci puterea lor, un stup pe 20r face de 3-4 ori mai multa miere decat unul de 10r. Nu trebuie tinuti stupi multi ca sa ai cheltuiala cu lazile si transportul , ci stupi tari ca sa-ti produca ceva.
cristi arad

Mesajde STEFAN88 » 29 Ian 2015, 19:08

...azi m.am uitat la cele trei familii ale mele, par ok le-am pus si cate un kg de turte pe fiecare familie . Ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca am vazut cca 20-25 de albine moarte in fiecare stup......sper sa nu am surprize pana in primavara ......ce parere aveti este normal???
STEFAN88

Mesajde un OM » 30 Ian 2015, 12:36

Mortalitatea este in normal. Surprize insa pot aparea oricand.
un OM

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR