Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Nucleu bezmetic

Mesajde Tomii » 09 Iul 2015, 20:35

Buna seara am decis sa apelez din nou la voi situatia este urmatoarea:
Aseara am fost sa verific intr-un stup unde am pus la cladit si oua 2 rame de magazie si amgasit 1 oua cu oua de 1 zi am luat cutia (ce defapt urma sa fie magazie dar nu a iesit bine am mesterito acasa) am bagat cele 2 rame 1 cu puiet alta fara am inchis iesirea astazi am deschis-o (am citit undeva pe net ca uni le tin la carcera) leam dat mult sirop acum am venit de la acel nucleu si in unele celule doar pe o singura parte a ramei erau mai multe oua in celula.
Intrebarile mele ar fi din oule depuse de matca unde am pus ramele la cladit si ouat vor iesi botci ??? si daca nu ce ar trebui sa fac ????
Este doar un nucleu experimental de crescut matci nu am nevoie dar doresc ca la anu sa stiu sami cresc matcile deoarece anul acesta am patito destul de urat cu 3 famili
Tomii

Re: Nucleu bezmetic

Mesajde Mircea_63 » 09 Iul 2015, 22:26

O fi titlul topicului "Nucleu bezmetic", dar aici imi pare mesajul cam bezmetic.

No offence, nu te supara, dar eu nu am reusit sa inteleg ce spui ca ai facut. Daca cineva a inteles, il rog sa ma ajute cu o traducere.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde mellis » 10 Iul 2015, 00:02

Am citit de mai multe ori, concluzia: este tradus cu goagle translate..
Am înțeles ca a ținut stupul inchis si acum sunt mai multe oua in celule, stup pentru botci - bănuiesc fara matca...dar nu sunt sigur, cu rame intercalate cu foita bănuiesc..a luat rama cu oua de o zi si pusa in lada noua..ca experiment... :shock:
Matca mai scăpa mai mult de un ou in celula dar pe fundul ei, cum sunt ouăle, jos in celula sau pe pereții celulei?
Matca a fost mutata sau a rămas in cuibul 1? Cat timp a trecut de când a început "experimentul"?
Mai încearcă o traducere..pe românește, încet ca la Faget...ca nu e așa graba..
Sănătate..
Sa mergem inainte, ca inainte era mai bine...
mellis

Mesajde lucky5strike » 10 Iul 2015, 00:34

Cred ca daca citesti de la coada, intelegi mai bine.

A avut probleme cu 3 familii, s-a apucat sa-si cresca matci in nucleu experimental, o matca ii oua neuniform si dorea sa stie daca isi vor trage botci albinele din aceste oua.

Pai... de-pin-de... :roll:
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde Tomii » 10 Iul 2015, 17:15

Deci am pus 2 rame de magazie din acelea mici la cladit si ouat in data de 8 am facut acest nucleu si ieri adica data de 9 am gasit in unele celule cate 2-3 oua pe fundul celulei. Da nucleul l-am tinut inchis adica am pus la urdinis un fel de sita si lam pus la umbra am citit undeva pe foeum sunt incepator. Ieri am ferificat familia de unde am scos ramele reapective si nu am gasit nimic ciudat in celule este numai 1 singur ou asa era si cand am scos rama cu puiet pentru nucleul de crescut matci
Si intrebarea mea era dac albinele o sa traga botci din acele larve care au fost ouate de matca din stupul unde am tinut ramele la ouat
Da experimentez adica sa invat sa imi cresc matci la urmatorul an apicol sa nu patesc ca acest an dute la apicultoru x y daca are botca matca etc
Imi pare rau dar sunt slovac si nu imi este la fel de usor sa ma exprim
Tomii

Mesajde un OM » 11 Iul 2015, 06:49

Vreti sa transvazati larvele ce se vor dezvolta din ouale din acele rame de magazie? Sau vreti sa le introduceti, ramele, in stupi orfani sa obtineti matci de salvare?
un OM

Mesajde Tomii » 11 Iul 2015, 14:30

Nu am pus ramele impreuna cu albina intr-o noua lada dar in fine nu mai conteaza am rezolvat problema :)
Tomii

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR