Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: viata la tara

Mesajde catalin.profiri » 13 Dec 2011, 09:34

inca ceva...
Am un prieten, cu exp destula la albine, cu familii multe si masina cum vrei tu. Acum 1 an imi spunea ca daca nu ar fi avut sotia servici si niste fonduri de rezerva, ar fi trebuit sa vanda din familii ca sa poata trai. Tot anul a nimerit-o prost cu locatiile (salcam, tei... abia la floare si-a revenit). Asta in conditiile in care nu se punea pb de exp. la el.
Pai tu daca iti cumperi acu 100 de familii, stii ce sa le faci?
Alt exemplu: vine Lucian Avram la targ la Iasi si ii tot admiram MER-ul. Cu finantele stateam prost tare dar tare mi-ar fi placut sa am si eu in batatura asa ceva. Din vorba in vorba ii spun ca am 8 stupi la care el: "Las ca toti am fost aici. Daca ti-as pune acum 100-200 de stupi in ograda ai sti ce sa faci cu ei?". :shock: raspunsul e evident.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde vali79 » 13 Dec 2011, 10:52

alt stupar scrie:In alta ordine de idei, crezi ca intradevar pe langa optimism mai ai si hotarare ?
Pai...dovedeste-o, hai sa facem o prinsoare:
- tinand cont ca primavara viitoare este foarte posibil sa vina cu remuscari, ai ocazia ca in urmatorul sezon apicol sa te revansezi. Deci, daca in primavara-vara 2013 vi pe forum cu niste poze detaliate din propia ta stupina de minim 25 de stupi bine populati, crotaliati si plimbati prin cel putin o locatie de pastoral, eu ma oblig sa te sprijin cu inca o colonie de productie sau echivalent valoarea ei in orice articol de iventar apicol, pe spezele mele, indiferent unde locuiesti in tara asta.
In caz contrar, te obligi sa nu te mai atingi in viata ta de vreo albina, nici macar sa nu mai povestesti cuiva ca ai avut albine !
Te simti in stare ? Te bagi ?

Facem pariu pe un...trintor ca 2013 il vom gasi cu mai mult de 25 de fam,mai experimentat,mai calm,.....mai....Afirm asta fara sa il cunosc dar timpul ne va lamuri.Catalin nu am vazut nici o litera rau intentionata,citeste inca o data postarile dar din postura de un iubitor si crescator de albine,sunt sigur ca iti vei schimba ...modul(de exprimare)de a vedea lucrurile.Vezi ca nu vreau sa pierd pariul!!!O iernare....linistita tuturor!!!
Sanatosi sa fim ca boala...vine!
vali79

Mesajde catalin.profiri » 13 Dec 2011, 12:47

numai pe pagina anterioara sunt 3 de catalin :D.
in caz ca te-ai referit la mine asta e raspunsul ;). Daca nu, please disregard.
Nu cred in dragoste la prima vedere. Nici macar atunci cand vine vorba de albine. Adica X nu a pus mana in viata lui pe o rama, sau a fost intepat de 5 ori in copilarie si acum la 20-30-40 de ani dintr-o data i se aprind calcaiele dupa albine? sa fim seriosi. Noi cautam un mod de a ne intretine, sau un mod de a mai face un ban pe langa servici. Si eu nu condamn acest lucru.
In cazul meu, am crezut ca e un domeniu in care poti intra fara investitii prea mari, si poti continua la fel. Gresit. Oi fi intrat eu usor, dar daca vrei sa cresti... o faci cu destul efort. inclusiv financiar.
Cat despre iubit albinele... hm... recunosc ca abia astept primavara sa aud din nou zumzet in prisaca, si sa mai iau cateva ace, dar ... mai am pana la dragostea profunda pe care o vad la unii forumisti.
„În conformitate cu Sfintele Scripturi, capătul posibilităţilor umane este frecvent locul de întâlnire cu Dumnezeu.”
catalin.profiri

Mesajde catalin.profiri » 13 Dec 2011, 12:52

Alt Stupar: mai ai provocari din astea? :P
catalin.profiri

Mesajde alt stupar » 13 Dec 2011, 21:36

doar cate una / an
cea pe 2011 se pare ca am irosit-o deja :lol:
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR