Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Blocaj de cuib cu polen!

Mesajde stefan1989 » 27 Mai 2012, 00:21

Salutari ! Sunt nou pe acest forum si in aceasta breasla a stuparilor! Am si eu urmatoarea situatie : am o familie pe 10 rame dintre care 9 rame au in partea de sus coroana cu miere . puiet capacit iar celulele din partea de jos care au ramas sunt pline ochi cu polen. Ce sa fac pentru ca nu am rame cladite? Daca as fi avut rame cladite as baga in centrul cuibului o rama si asta era dar nu am rame! Ma gandesc sa iau de la o alta familie o rama cu miere in colturi fara trantori si sa o introduc in mijlocul familiei iar rama cu polen si cu puiet capacit sa o introduc in familia de la care iau rama buna de ouat ? Ce parare aveti va rog ajutati=ma ? Multumesc anticipat! precizez ca in perioada asta nu este nici culesdeci nu pot baga faguri la cladit!
stefan1989

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR