Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Problema

Mesajde sdanut » 03 Mai 2012, 13:22

ieri am achizitionat si eu 5 stupi cu tot cu lada de la un apicultor mai in varsta de la mine din zona. I-am achizitionat cu tot cu lada. toate bune si frumoase pana ajung acasa si observ pe fundul stupului mici crescaturi de ceara. cand o desfac pe prima o larva de gaselnita, la a doua la fel... si tot asa cam in toate lazile.
intrebarea mea este daca si familiile de albine pot avea probleme, sunt sanatoase...???
sdanut

Re: Problema

Mesajde Dila Daniel » 05 Mai 2012, 15:56

mici crescaturi de ceara se mai gasesc pe fundul stupilor cateodata.Nu este o problema.
Daca ai gasit larva de gaselnita,este datorita necuratirii fundului de resturi de ceara,pastura,polen,puiet mort...
Aceasta curatire o fac albinele daca este o familie puternica.Daca nu,o poate face si stuparul.
Larva de gaselnita nu inseamna neaparat ca este bolnava familia.Dar,nu putem sti noi...ce este in ei.
Dar despre bolile albinelor,este un capitol intreg,si foarte important pentru cresterea si intretinerea albinelor.
Cauta pe forum sau in carti si informeaza-te bine despre patologia bolilor la albine.
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde letsoc » 14 Iun 2012, 23:40

Am si eu o problema dar e de alta natura .Am stupina 17 plus 5 roi la o distanta de aproximativ 50m de prima casa ,margine de sat.Daca proprietarul acelei case e intepat ,cat de vinovat sunt eu ?ce mi se poate imputa ?ce spune legea ?vreau o lamurire nu prea am avut timp sa caut raspuns la problema mea .va multumesc!
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Mesajde ovidiu_78 » 15 Iun 2012, 00:55

sdanut scrie:ieri am achizitionat si eu 5 stupi cu tot cu lada de la un apicultor mai in varsta de la mine din zona. I-am achizitionat cu tot cu lada. toate bune si frumoase pana ajung acasa si observ pe fundul stupului mici crescaturi de ceara. cand o desfac pe prima o larva de gaselnita, la a doua la fel... si tot asa cam in toate lazile.
intrebarea mea este daca si familiile de albine pot avea probleme, sunt sanatoase...???

pai cum i-ai achizitionat???la ochi???pai nu te uiti in ei cind ii cumperi????atunci poate vedeai ce e pe acolo
ce poti face e sa cureti fundurile(sa inteleg ca e fara fund antivaroa??),si sa te mai uiti pe rame,faguri,ca de iti gaureste fagurii,apoi sa stii ca matca nu va mai ponta acolo si nici lucratoarele nu o vor repara
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde pngflorin » 15 Iun 2012, 08:48

Sa ai un atac de gaselnita la vremea asta, cand coloniile sunt aproape de apogeul numeric, e putin pb pt o familie normala.Curata fundurile si daca familiile sunt macar medii atunci nu cred sa ai vreo pb.
pngflorin

Mesajde pngflorin » 15 Iun 2012, 08:50

letsoc scrie:Am si eu o problema dar e de alta natura .Am stupina 17 plus 5 roi la o distanta de aproximativ 50m de prima casa ,margine de sat.Daca proprietarul acelei case e intepat ,cat de vinovat sunt eu ?ce mi se poate imputa ?ce spune legea ?vreau o lamurire nu prea am avut timp sa caut raspuns la problema mea .va multumesc!

50 de m e suficient.
exista legislatie in domeniu care in principiu protejeaza apicultorul, sa vb pe forum suficient pe acest forum,..cauta.
pngflorin

Mesajde jenica67 » 15 Iun 2012, 09:07

Legislatia precizeaza sa ai 5 m, intre stup si gard. La asa o distanta, cum iti poate dovedi ca e albina ta ? Nu poate sa aiba nici o pretentie, sau motiv. Dar poate fi unu, care sa iti faca rau la stupina, prin alte metode.
jenica67

Mesajde letsoc » 15 Iun 2012, 22:12

pngflorin scrie:
letsoc scrie:Am si eu o problema dar e de alta natura .Am stupina 17 plus 5 roi la o distanta de aproximativ 50m de prima casa ,margine de sat.Daca proprietarul acelei case e intepat ,cat de vinovat sunt eu ?ce mi se poate imputa ?ce spune legea ?vreau o lamurire nu prea am avut timp sa caut raspuns la problema mea .va multumesc!

50 de m e suficient.
exista legislatie in domeniu care in principiu protejeaza apicultorul, sa vb pe forum suficient pe acest forum,..cauta.

Multumesc Florin ,multumesc Jenica! toate cele bune!
Fiindca atat de mult a iubit DUMNEZEU lumea, ca a dat pe singurul Sau Fiu, pentru ca oricine crede in El sa nu piara, ci sa aiba viata vesnica. Ioan3/16
letsoc

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR