Am doua nuclee in care la ultima vizita nu gasisem matca si nici ponta. Dupa 4 zile primesc informatia ca s-au apucat de construit FA. Alte nuclee formate la fel si la aceeasi data au deja oua si larve, acestea ...nimic. Matca iesise din botca, una chiar am vazut-o cu o saptamana in urma, apoi nici urma de ea. Unuia i-am dat o rama cu oua si larve, capacite si necapacite, ca ajutor si indicator al prezentei matcii. Urmeaza sa vad daca isi trag botci ...
Intrebarea insa e alta:
Familiile fara matca, construiesc faguri? Pot considera faptul ca au inceput sa creasca faguri, ca un semn?
N-am retinut acest aspect din cele citite. O fi scriind, dar n-am retinut. Logica imi spune ca e un semn ce anunta dezvoltarea familiei -stiu ele ce stiu- dar poate primesc prea mult sirop si isi construiesc spatiu de depozitare?
Ajung la ele abia sambata seara, azi e joi. Pana sa ajung la ele, n-am stare, iar daca o data ajuns, constat prezenta matcii, ma voi intreba pe viitor daca prezenta matcii si cresterea fagurilor nu cumva a fost o coincidenta.
Din experienta d-voastra, ce informatii imi aduce faptul ca nucleele s-au apucat de construit?