Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Incepator

Mesajde un OM » 13 Iun 2012, 10:10

De divizat poti sa divizezi aproape oricand, dar trebuie sa ai ori relatii la putinele fabrici de zahar ramase, ori sa tii coada la supermarchet.
Fagurele artificial se cladeste cu multa albina, de la trei rame in sus de puiet si ceva hrana.
un OM

Mesajde tomy2sm » 13 Iun 2012, 19:13

Sa inteleg ca matca va iesi din frigurile roitului daca fac divizarea dar faguri nu vor cladi numai daca o sa-i hranesc?
tomy2sm

Mesajde un OM » 14 Iun 2012, 00:25

Sau cules de nectar din belsug. :D
un OM

Mesajde Calianu » 25 Iun 2012, 00:17

Buna seara.
Cu factura nr.DEP5212/16.05.2012 am cumparat de la SC EUROHONIG BEE VITAL S.R.L doua bucati "Cutie de transport roi", in vederea de a infiinta o mica stupina pe baza unor metode cunoscute PRETUTINDENI. Printre metodele de inmultire a familiilor de albine, exista o metoda care se detaseaza net prin avantajele aduse. Metoda este cunoscuta sub numele de "roi la pachet" si practicata pe scara larga in toata lumea. Din pacate in Romania, nu este indeajuns exploatata , lipsind apicultorii de o arma puternica in combaterea bolilor. Pagina se doreste a fi o pledoarie in favoarea acestei metode de inmultire, care desi cunoscuta teoretic nu este utilizata decat arareori. De peste o luna de zile nu am reusit sa gasesesc un apicultor sa-mi satisfaca aceasta dorinta,sa-mi furnizeze numai albinele tinere si matca inperecheata, fara rame. Majoritatea apicultorilor din judetele Caras Severin,Gorj, Mehedinti,etc.m-au informat ca sunt de acord sa-mi vanda roi ,dar nu la pachet, ci roi format din albine-matca format din 5 rame din care numai doua cu puiet.Am avut oferte de 30 lei/rama,insa eu de fiecare data am refuzat.Desigur consideram ca voi procura cu multa usurinta din orce colt al tarii,asa zis "roi la pachet"cutie",formate doar de 1,5-2 Kg albine echivalentul celor 5 rame cu albine-puiet,ce puteau fi expediate prin posta sau curierat.Desi localitatea mea de domiciliu are caracter de municipiu, functionarii vechi de la posta au mentionat ca prin posta mehedinteana nu a primit niciodata asa zisul "roi la pachet". Sunt dezorentat total,pentru ca a trecut deja perioada optima de procurare a roiurilor de albine si la ora actuala stupii mei asteapta in zadar albine,pentru ca ,din nefericirea mea,in zona prospectata,stuparii sunt "straini" cand aud de expediat la cumparator numai albine,fara rame si folosind asa zisa "roi la pachet." De pilda in Oravita un apicultor a oferit roi de albine pe 5 rame la 30 lei/rama,total 150 lei. S-a oferit sa-i aduca la mine cu masina lui personala,la distanta de 121 Km,insa pretul unei rame era nu 30 lei,ci 40 lei. Eu tocmisem 7 roi,si deci plateam in plus suma de 350 lei. Curieratul din localitate putea rezolva transportul celor 7 roi la pachet, nu cu 350 lei,ci numai cu cca :16 lei/primul Kg si 0.80 lei/kg restul,total 44 lei.
Fata de greutatile intampinate si redate sumar mai sus,adresez rugamintea tuturor stuparilor sa-mi indice adresele de oferta, dispusi sa-mi trimita prin curierat(POSTA practica tarife mai mari), minim 4 roi la pachet. Nu pot sa concep ca in Romania,in cca 15 zile nu voi rezolva procurarea albinelor din orce colt al tarii,folosind "roiul la pachet" si ignorand total vechea metoda clasica de deplasare greoae a albinelor impreuna cu ramele si puietul,Pntru care va multumesc anticipat
Cu stima,Calianu.
Calianu

Mesajde ovidiu_78 » 25 Iun 2012, 01:26

Așa e mai greu de procurat,am văzut si eu pe YouTube asemenea roi la pachet,totuși aveți grija ca puteți fi ținta unora nu tocmai cinstiti,care va poate scutura niște albina nu tocmai tanara si vreo mitza lesinata si dumneavoastră plătiți ramburs,si doar la urgent curier va lasa sa verificati marfa,dar si in acel caz cum veți face sa vedeți matca?sau albinele???
De indicat e sa cereti ajutor de la cei profesioniști de pe acest site care va poate ajuta sau....cumparati cum se vinde la noi in România ;) :)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde aliuta2000 » 25 Iun 2012, 09:21

in legatura cu matca e posibil sa puna n pachet o matca batran , dar albinele e mai greu sa le aleaga ca sa fie batrane toate ,
A.D.
aliuta2000

Mesajde Calianu » 25 Iun 2012, 12:40

Buna ziua.
Au trecut deja aproape 12 ore si nimeni din Romania nu se ofera sa gaseasca repede solutia solicitata de subsemnatul,respectiv sa-mi expedieze urgent"UN ROI LA PACHET", nu prin curierat ci prin POSTA ROMANA. Accept si tarifful marit de posta fata de curierat,insa pentru promovarea noului merita acest sacrificiu din partea mea. Este de dorit ca expeditorul "Roi la pachet" sa invite posturile de televiziune in momentul declansarii actiunii,amatoare de "senzatii tari", pentru ca de 5 zile programele lor domina subiectul "Nastase", ce a ajuns la saturatie. Numai facand concret reclama noii metode de procurare a numai a albinelor,excuzand ramele purtatoare de daunatori, vom intelege de ce americanii si canadienii considera metoda ca un procedeu "clasic". Posturile de televiziune invitate si interesate de noutati pot urmari cu lux de amanunte,inclusiv momentul cand "roiul la pachet" a ajuns la destinatie. In aceasta actiune este necesara interventia ministerului agriculturii si sa suporte financiar toate cheltuielele de transport, macar pe timp de doi ani, pe toti apicultorii ce vand "roi la pachet prin corespundenta."
Revin la intrebarea initiala, nu este chiar nimeni din Romania care sa-mi expedieze prin posta,macar simbolic un singur roi la pachet? Desigur in momentul cand un apicultor este interesat si in promovarea noului in apicultura,eu imediat furnizez datele mele personale necesare expedierii "Roiului la pachet."
Pentru unele detalii tehnice pun la dispozitie: 1. viewtopic.php?f=7&t=901 si 2. ROIURI DE ALBINE LA PACHET - FORMARE SI INSTALARE http://www.stuparitul.com/roiuri_albine_pachet.html
Mentionez a "n" oara, dooresc 1-4 roi la pachet, indiferent ca expeditorul va putea trisa,insa nu cred ca se poate compromite pentru cativa lei-vorba lui I.L.Caragiale, "va tine la onoarea lui de familist." Astept urgent provocarea lansata mai sus.
Calianu

Familie de albine in zid

Mesajde valyby » 25 Iun 2012, 17:14

Salut! Am gasit astazi intrun zid la serviciu o familie de albine, care cred ca e cam demult pe acolo, deoarece avea numai faguri inchisi la culoare.Binenteles ca am incercat sa o scot intro roinita facuta la repezeala si mare mi-a fost mirarea cand am desfacut cateva caramizi din zid, ca acolo erau mai mult de 10 faguri cu miere si puiet.Am luat toti fagurii cu puiet si i-am legat pe fiecare de cate un let din lemn cu grija.Acum acolo mai sunt fagurii cu miere si majoritatea albinelor,ceea ce inseamna ca nu am luat si matca.Am bagat 3/4 din roinita in zid si am zis sa astept pana maine, ca poate vor intra albinele atrase de puiet. Ce ma sfatuiti sa fac?
valyby

Anterior

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR