Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Cum obtinem zaharul pudra

Mesajde calin bondaru » 28 Feb 2013, 21:46

ucraina
calin bondaru

Mesajde balasbebe » 28 Feb 2013, 22:32

Cel mult se poate macina zaharul mai fin. Pudra se obtine altfel. Apifonda este facuta cu acel zahar pudra.
balasbebe

Mesajde Dragos2006 » 01 Mar 2013, 17:07

calin bondaru scrie:ucraina

Si cum treci la granita cu cateva tone ? spui ca ai luat pentru cafea la micul dejun ?
Ajuta-l Doamne pe dusmanul meu !Da-i viata lunga sa asiste la succesul meu ...
Dragos2006

Mesajde bostina constantin » 01 Mar 2013, 22:04

As dori sa -mi spuna un cunascator, cum pot sa fac diferenta intre un zahar tos, farin , praf , pulbere :) :lol: :o
Si vorbesc foarte serios :)
Am niste zahar intr-o punga, ramas de la niste turte, si vreau sa scriu pe punga ce-i acolo ;)
bostina constantin

Mesajde balasbebe » 01 Mar 2013, 22:16

Era un medicament la ACA, numit Micocidin. Mi-am permis sa-l gust si mi-am dat seama ce diferenta era intre cel macinat de mine si aceea pudra. Pur si simplu era doar dulce, dar nu simteam ca ar fi un produs solid. La fel se simte si turta apifonda, se topeste in gura.
Am mai cumparat di de la Agrana ceva zahar macinat, dar din pacate contine si amidon. Ei au spus ca nu ar face cocoloase, dar din pacate din doi saci cumparati, unul nu l-am putut folosi in amestec cu miere.

Zaharul pudra cred ca se face la valturi, asa cum se face si faina 000.
balasbebe

Mesajde alt stupar » 01 Mar 2013, 22:36

exista o solutie pentru obtinerea zaharului pudra, din pacate nu este la indemana multora.
Moara cu ciocane.
Greu de gasit, insa mai exista.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde bostina constantin » 01 Mar 2013, 22:44

balasbebe scrie:Era un medicament la ACA, numit Micocidin. Mi-am permis sa-l gust si mi-am dat seama ce diferenta era intre cel macinat de mine si aceea pudra. Pur si simplu era doar dulce, dar nu simteam ca ar fi un produs solid. La fel se simte si turta apifonda, se topeste in gura.
Am mai cumparat di de la Agrana ceva zahar macinat, dar din pacate contine si amidon. Ei au spus ca nu ar face cocoloase, dar din pacate din doi saci cumparati, unul nu l-am putut folosi in amestec cu miere.

Zaharul pudra cred ca se face la valturi, asa cum se face si faina 000.

Sa fii sanatos bunicule impreuna cu cei dragi, chiar doream sa am o discutie cu mata ca bunic, sa-ti dau cateva ,,sfaturi'' ca dublu bunic, fii atent ;
- nu-l obisnui sa se adreseze cu ,,tatae'' ci cu Bebe, sau cum iti zic apropiatii, acelasi lucru cu mamaie
- daca ai spatiu in gradina fa-i locul lui [ei] si-l vei avea ca musafir dorit mai des ;) , am pus poze.
Acuma zaharul 000 nu e ca faina 000, pt ca are alta greutate, faina 000 se probeaza pe geam, cu zaharul nu stiu , si am intrebat, dar eu consider ca moara mea face ce doresc albinarii, si ce le place albinelor.
Multa sanatate iti doresc :) si mie la fel ;)
bostina constantin

Mesajde balasbebe » 01 Mar 2013, 22:52

Cel mai bine se macina zaharul cand afara este o temperatura sub 0 grade. Nu apuca sa se incalzesca prea repede si se spage cristalul mult mai bine. La fel se procedeaza si cu propolisul. Se baga o zi la congelator.
Eu am o moara cu o sita circulara, foarte fina, cu motor trifazic de putere luat de pe circular, cu fulie de multiplicare. Daca as pune niste rulmenti mai performanti de turatie poate as reusi sa maresc si turatia.
Fata mea are un robot profesional cumparat cu 2500 de lei, dar nu-mi permit sa mai fac la el zahar deoarece si acesta are o hiba. Intra la simering zaharul si-l strica. L-am reparat si un rulment cu presatupa a fost 250 de lei.
Revin la varianta cu 2 role la distante foarte mici, numite valturi. Se zice ca o moare cu valturi este superioara celei cu ciocanele.
balasbebe

Mesajde bostina constantin » 01 Mar 2013, 22:56

alt stupar scrie:exista o solutie pentru obtinerea zaharului pudra, din pacate nu este la indemana multora.
Moara cu ciocane.
Greu de gasit, insa mai exista.

Adi aceasta moara am prezentat-o eu, foarte putini [nimeni :lol: ], au luat in seama postarea mea, de pe ,,poze de ping pong'' ;)
Am inteles ca cel caruia i-am dat modelul [moara e la el], o va va folosi[dupa ce o va copia] in productie pt patiserii, eu am dorit sa o folosim pt albine ;) , mai vedem .
bostina constantin

Mesajde balasbebe » 01 Mar 2013, 23:08

Bunica folosea o sticla, pe un platou pentru a face zahar pudra pentru gogosi. Nu avea rasnita, sau aceea masina simpla.
De acolo mi-a venit ideea cu valturile.
balasbebe

Mesajde bostina constantin » 01 Mar 2013, 23:30

Pai aici e problema, daca strivim zaharul prin presare, sigur va lua o temperatura, si apoi o lichefiere si restul il vom vedea ;)
Dar in cazul morii prezentate de mine, se creaza o aerare, incat zaharul in orice faza este va ,,zbura'' prin spatiul activ al morii, timp in care ,ciocanelele'' isi fac treaba si cand va avea dimensiunea necesara va gasi spatiul de iesire, va iesi prin sita in sac.
Sanatate :)
bostina constantin

Mesajde balasbebe » 02 Mar 2013, 09:10

Moara pe care o am eu are 8 cutite, din ceva aliaj foarte tare, puse alternativ in cruce. Si aceasta vantura zaharul deoarece are un diametru semnificativ, si distanta intre site si cutite, aproape la atingere. Necazul acestei mori este ca sita se infunda foarte repede cu acel zahar, daca este prea fina, gauri prea mici. Cu acest sistem creat doar parial se sfarma, restul trece maruntit dar nu suficient. Cand il dau a doua oara, merge foarte incet. Ori moara mea nu este buna, ori eu sunt prea pretentios. Prefer sa fierb zaharul pe soba si sa pun amestecul la punga, decat sa mai fac turta.

Cititi cartile mai vechi si nu veti gasi decat prepararea turtelor. Trebuie venit cu ceva si in apicultura. Cred ca de apiinvert pe soba, sau cumparat nu era voie sa se stie. Poate era o metoda capitalista, si noi nu era voie sa o folosim.
D-l Popovici in cartea lui poate sa o cuprinda ca o metoda alternativa. Nu i-am citit cartea.
balasbebe

Mesajde neonne » 19 Oct 2013, 19:06

Credeti ca o moara ca si asta ar fi buna pentru a face zaharul pudra ? Daca se foloseste sita cu granulatie de 2,5 mm sau este prea mare ?

http://www.okazii.ro/scule-gradinarit/u ... a133154267

sau

http://www.okazii.ro/scule-gradinarit/e ... a133089399
neonne

Mesajde lucky5strike » 19 Oct 2013, 22:43

Sita da tonul.

Ai nevoie de o sita de 0.5mm, ca sa faci pudra dintr-o trecere.

Daca ai sita de 1 mm, faci din 2-3 treceri.

2,5 mm mi se pare mult.
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde balasbebe » 20 Oct 2013, 06:59

Pe 0,5 mm nu trece nimic. Se infunda dupa primul kil de zahar. Am incercat si cu 1 mm si tot aia este.
balasbebe

Mesajde cobi » 20 Oct 2013, 07:59

Pana la urma, ce dimensiuni trebuie sa aiba sita?!
cobi

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR