Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ajutor! Sunt femeie si as vrea sa invat apicultura.

Mesajde paul » 09 Dec 2013, 12:45

irina scrie:
paul scrie:
kamy scrie:Asta demonstreaza, inca o data, bunatatea si frumusetea sufletului barbatilor!

Crezi ca se mai indoieste vreo femeie de acest lucru ??? :lol:

Tu ce crezi, Paul? :lol:

Eu zic ca ... n-ar trebui ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde ignatov andrei » 09 Dec 2013, 13:14

Parerea mea este ca nu Ana Maria s-a retras si nu mai raspunde, aici e problema sotului, el i-a spus sa se retraga!
S-ar parea ca Paul si Florinelu sa fi "simtit" corect!
ignatov andrei

Mesajde irina » 09 Dec 2013, 13:33

Oare " bunatatea si frumusetea sufletului barbatilor"sa fie motivul? :P
irina

Mesajde Mircea_63 » 09 Dec 2013, 13:41

O persoana inteligenta are simtul umorului la purtator. ;)
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde paul » 09 Dec 2013, 13:57

irina scrie:Oare " bunatatea si frumusetea sufletului barbatilor"sa fie motivul? :P

Tu crezi ca ar fi ... alt motiv ??? :P
Daca ati sti voi femeile ce suflet serafic au barbatii ... :oops: (serafim=gen masculin) :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde irina » 09 Dec 2013, 14:09

Paul.....eu oricum tin cu Ana-Maria ( desi n-o mai vad pe aici, iar noi tot discutam....), chiar si numai din solidaritate....
Dar referitor la "nevinovatia" voastra, a barbatilor da-mi voie sa am niste rezerve.......Nu vreau sa va suparati :P ....mizez pe ce a scris Mircea mai sus ..... :P .
Asta asa....ca sa mai uitam de griji....
irina

Mesajde paul » 09 Dec 2013, 14:20

irina scrie:Paul.....eu oricum tin cu Ana-Maria ( desi n-o mai vad pe aici, iar noi tot discutam....), chiar si numai din solidaritate....
Dar referitor la "nevinovatia" voastra, a barbatilor da-mi voie sa am niste rezerve.......Nu vreau sa va suparati :P ....mizez pe ce a scris Mircea mai sus ..... :P .
Asta asa....ca sa mai uitam de griji....

Da' ai impresia ca noi nu tinem cu Ana-Maria ? :o N-ai obsevat ca noi tinem cu toate doamnele sau domnisoarele (o fi existand asa ceva?) apicultoare ??? :)
Referitor la "nevinovatia"noastra ... noi gresim din cauza voastra !La fel ca stramosul Adam ! Altfel, am fi precum ... pruncii ! :oops:
paul

Mesajde proapis13 » 09 Dec 2013, 14:21

Ana-Maria e logata, insa ori nu poate raspunde ca este la servici ori nu mai stie ce sa raspunda :!:
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde irina » 09 Dec 2013, 14:33

Paul, interesanta discutia....dar cred ca suntem de mult pe langa strigatul de ajutor al A-M.
Poate, cine stie, undeva , candva.....ne mai auzim si pe acest subiect.
Si-apoi Ana-Maria vrea sa invete apicultura.
Asa ca hai sa n-o mai incurcam . :P
irina

Mesajde Ana-Maria » 09 Dec 2013, 14:57

Buna ziua,
Va multumesc din suflet tuturor. Sincer, nu ma asteptam la un numar atat de mare de raspunsuri. Am inceput deja sa citesc un manual de apicultura si iau notite.
Videoclipul cu doamna din Maramures si cel cu cea din Germania sunt minunate. La fel si pozele postate. Acum chiar cred ca se poate.
Practic, nu de un mentor voi avea nevoie ca il am pe tata ci voi avea nevoie de practica. Pana la primavara voi citi toate cartile tatalui meu, voi citi pe forum, dar nu va fi suficient. Eu ma gandeam ca daca as gasi o femeie apicultor in Timis sau in judetele invecinate, la inceput m-as duce o zi pe saptamana sa fac practica la ea si apoi as pune in
aplicare ceea ce invat la ea pe albinele noastre.
Credeti ca s-ar putea?
Acum cativa ani auzisem ca maicile de la Timiseni au stupi. Stie cineva? Sau o alta manastire de maici (poate la Gai in Arad?) din Timis, Arad sau Caras...
Anul viitor nu voi merge in pastoral, nici tata nu a
mers in fiecare an.
Multumesc inca o data pentru incurajari! Medicii nu exclud posibilitatea ca tata sa mearga din nou peste ceva timp dar nu va mai putea lucra niciodata la fel ca inainte.
Ana-Maria

Mesajde laura » 09 Dec 2013, 15:09

Buna,
Practica poti sa faci pe stupii pe care ii ai. Noi nu stiam nimic despre cresterea albinelor, dar am zis sa incercam. Oricum ai avantajul ca ai avut stupi in familie. Trebuie sa citesti, sa stai pe internet si unde nu stii sa intrebi. Normal ca fara ajutor nu se poate. Nu poti sa ridici singura catul, cuibul, dar daca si sotul a zis ca te ajuta, nu vad de ce mai stai pe ganduri. Nu renunta la ei.
laura

Mesajde Ana-Maria » 09 Dec 2013, 15:40

Multumesc Laura!
Ana-Maria

Mesajde irina » 09 Dec 2013, 15:46

Ana-Maria,
nu te superi ca te intreb: de ce neaparat o femeie apicultor?De ce nu barbat?Ce importanta are?Dupa parerea mea important e ca apicultorul sa fie cat mai aproape ca si locatie.Sa poti ajunge cat mai des.
irina

Mesajde alt stupar » 09 Dec 2013, 16:33

Ana-Maria scrie:Acum cativa ani auzisem ca maicile de la Timiseni au stupi. Stie cineva? Sau o alta manastire de maici (poate la Gai in Arad?) din Timis, Arad sau Caras...
Anul viitor nu voi merge in pastoral, nici tata nu a
mers in fiecare an.

doamna,
intrati in legatura cu maicutele de la manastirea Gai.
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Ana-Maria » 09 Dec 2013, 16:49

Ana-Maria,
nu te superi ca te intreb: de ce neaparat o femeie apicultor?De ce nu barbat?Ce importanta are?Dupa parerea mea important e ca apicultorul sa fie cat mai aproape ca si locatie.Sa poti ajunge cat mai des.

Pentru ca nu vreau sa vina " mosul" si nici craciunita nu vreau sa devin. Nici macar in gluma. Desi inteleg glumele " intre barbati" scopul meu este sa invat apicultura nu sa flirtez sau sa devin tinta ironiilor gratuite. Sunt convinsa ca exista o multime de stupari profesionisti in Timisoara, oameni sinceri, corecti si educati, dar nu vreau sa creez animozitati nici in familia mea nici in a altuia. Nici macar la nivel de gand! Eventual poate gasesc o familie de stupari in care sa se priceapa si sotia si sa merg la ei impreuna cu sotul meu. El ma va sustine, poate va si incerca sa lucreze in weekend dar greul va ramane pe mine datorita programului sau foarte incarcat.
Ana-Maria

Mesajde ves.lucian.zabrani » 09 Dec 2013, 17:59

cand ajung cu masina la Arad ( eu stau in Zabrani ) , merg pana la manastirea Gai sa ma interesez cine se ocupa de albinele de la Gai !!!
Si va anunt eu !!!
Cat de curand pot !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR