Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR

Aceasta sectiune este dedicata apicultorilor aflati la inceput de drum .Aici se pot adresa intrebari oricat de simple ...
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: concurs

Mesajde rocco76 » 21 Mar 2013, 22:04

ignatov andrei scrie:Motivele sunt urmatoarele:
1. Vreme proasta, cateva zile la rand cu lipsa cules. Cand culesul se reia, indepartam cu grija inceputurile de botci si reintroducem fagurele la cladit.
2. Culesul inceteaza brusc. Se extrage rama respectiva pentru a nu fi "marcata" cu ceara veche si "scris" pe ea: a nu se cladi! Se reintroduce cu alta ocazie, indepartand cu grija inceputurile de botci.
3. Disparitia brusca a matcii. Se procedeaza ca la puctul 2.
4. Familia "ne anunta" ca sezonul pentru cladit faguri noi a incetat. Ne luam la revedere pana la sezonul urmator!

sunt incepator si este o vorba :"tu ai avut experienta mea dar io pe-a ta inca nu"
si ma intreb si io la pct 1 si 2 pai ce facem bagam rama la cladit vine vreme proasta chiar ploaie dar noi trebuie sa scoatem cele 10 - 20 - 50 bagate cu o zi in urma ca sa nu fie marcate cu ceara veche le curatam de floricele si le bagam peste 2-3 zile si daca avem stupi mai slabi si nu pot construi repede si iar se shimba vremea iar le scoatem si iar le bagam si.......poate sunt io prea incepator

la pct 4 imi pare adevarat :)
rocco76

Mesajde ignatov andrei » 21 Mar 2013, 23:38

Ghinionul nostru, asta este! Daca esti...prea incepator, zii ce nu ti se pare corect, pentru ca sa priceapa si colegii tai incepatori, sa nu existe confuzii!
ignatov andrei

Mesajde Albinel » 21 Mar 2013, 23:46

Salut Andrei ..!! cred ca trebuie sa le explici mai pe scurt ..: in lipsa culesului ,a matcii sau cand stau pe botca sau matca nefecundata ..famililile de albine intrerup cresterea fagurilor..!!
albina cat cuprinde..restul vine de la sine !!
Albinel

Mesajde Mircea_63 » 21 Mar 2013, 23:48

Rocco intreaba clar: bagam si scoatem fagurii din stupi in functie de vreme?
Si daca DA, pare simplu pentru 3.14 stupi, dar daca ai ...cu doua zerouri?
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde Albinel » 21 Mar 2013, 23:53

ii bagam si-i scoatem crescuti in totalitate..daca respectam ce am spus mai sus..
fagurii se introduc la crescut cand culesul este declansat ..si se introduc gradual..
Albinel

Mesajde Mircea_63 » 21 Mar 2013, 23:57

Stai ca ocolesti intrebarea...

ignatov andrei scrie:
1. Vreme proasta, cateva zile la rand cu lipsa cules. Cand culesul se reia, indepartam cu grija inceputurile de botci si reintroducem fagurele la cladit.

Deci o scoatem si o bagam -rama- in functie de cules? :?
Mircea_63

Mesajde Albinel » 22 Mar 2013, 00:03

daca nu-i cules ce rost are sa tii acolo..??? rezultatul e usor de vazut in pozele de mai sus..
Albinel

Mesajde Mircea_63 » 22 Mar 2013, 00:08

Eu tot nu inteleg, decat cu subiect si predicat!

Asadar, dupa cum spuneti, daca se opreste culesul, scoatem ramele puse la crescut? Eu asa inteleg din cele scrise mai sus si ma asteptam la un raspuns prin DA sau NU.
Mircea_63

Mesajde Albinel » 22 Mar 2013, 00:22

desi am fost destul de axplicit ..am sa-ti raspund si cu ..DA ,fara subiect si fara predicat !!
acum ai inteles ?? :lol:
Albinel

Mesajde ignatov andrei » 22 Mar 2013, 00:22

Da! Se scot, daca nu vrem sa le topim. Mircea, asemenea cazuri se intalnesc la culesurile de lunga durata, cum ar fi teiul. Azi am pus ramele la cladit, iar a doua zi bubuie o ploaie cu grindina se raceste afara si mai bate vantul vreo doua zile. In asemenea cazuri, orice apicultor stie ca trebiue verificate ramele puse la cladit, in unele cazuri se scot din stupi (din raza de actiune), tocmai pentru a nu pierde foile! Ce faci cand pui 500 rame la cladit si ai "bafta" de o vreme cum am spus?!?
Ce te faci cand ai cu doua zerouri?!? Ai vazut pozele! Afla ca la tei eu bag la cladit cate 1500-2000 rame 1/2!
Ultima oară modificat de ignatov andrei pe 22 Mar 2013, 00:29, modificat 1 dată în total.
ignatov andrei

Mesajde Mircea_63 » 22 Mar 2013, 00:24

Am inteles! O bag si o scot -rama- in functie de vreme.

Si eu care credeam ca in lipsa de cules mai bine le dau cate putin sirop... :(

LE Chiar asa...ce fac daca am 500? Imi iau ajutoare!
Mircea_63

Mesajde Albinel » 22 Mar 2013, 00:27

ignatov andrei scrie:Da! Se scot, daca nu vrem sa le topim. Mircea, asemenea cazuri se intalnesc la culesurile de lunga durata, cum ar fi teiul.

te completez cu faptul ca de regula se intampla spre sfarsitul culesului sau mai precis atunci cand culesul cade brusc.. ;)
Albinel

Mesajde Mircea_63 » 22 Mar 2013, 00:29

Si atunci nu mai bine ma duc la cules cu faguri gata construiti?

Iar intre culesuri le stimulez si le dau faguri la crescut? Intreb si eu... :roll:
Mircea_63

Mesajde Albinel » 22 Mar 2013, 00:32

Mircea_63 scrie:Si eu care credeam ca in lipsa de cules mai bine le dau cate putin sirop... :(

nu-i o problema ..altii merg in plin cules cu tone de sirop (zahar) dupa ei si unde pui ca le creste si fagurii ,fac si productii record si mai vand si mierea la jumatate de pret..
de ce n-ai proceda si tu la fel..?? :lol:
Albinel

Mesajde Mircea_63 » 22 Mar 2013, 00:36

Eu sunt convins ca se duc cu sirop dupa ei tocmai pentru sustinere, in cazul ca pica culesul, altfel fiind familii foarte puternice au sanse sa umble prin pomi...
Asta e singura explicatie! Alte insinuari si neadevaruri, fac doar rau breslei stuparilor! :!:
Mircea_63

Mesajde ovidiu_78 » 22 Mar 2013, 00:44

exact asa e,daca stimulezi intre culesuri,vei avea in rame si sirop,doar daca ai corupul plus cat de productie si eventual cand stimulezi il dai jos,iar cand e cules il pui inapoi
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR