serban.valerian scrie:Ce ne mai place sa ne luom peste picior uni pe alti. Multi au refuzat sa mai scrie aici din aceasta cauza. Omul cere sfaturi, iar voi cata gramatica are.
daffid mihailov scrie:Dar de ce trebuie sa pui turte? Daca pui turte in Decembrie, in Ianuarie, In Februarie, se mai numeste iernare?
Iulian Sorin scrie:Sal prieteni sânt și eu începător și am și eu o întrebare cu făcutul roilor.cand sa face roiul și trebuie să-i duc la distanta sau pot săi fac și acasa.va rog ajutați mă și pe mine
daffid mihailov scrie:Nu stiu, ma intreb si eu...in scorbura cine le mai punea turta?
Iulian Sorin scrie:Sal prieteni sânt și eu începător și am și eu o întrebare cu făcutul roilor.cand sa face roiul și trebuie să-i duc la distanta sau pot săi fac și acasa.va rog ajutați mă și pe mine
gigieu scrie:[quote="FlorinPlopsoru" Așadar turtele, dacă le administrați,nu se dau in funcție de calendar ci in funcție de vreme. Eu pun energetica( miere sau Api...) la prima perioada calda după 15 ian.
Cu scuzele de rigoare dar:
-de ce dupa 15ian si nu dupa 15dec sau 1ian...?
-daca prima perioada calda dupa 15 ian este in martie?
Din 2013,de cand ma ocup de albine ,in zona mea,am avut vreme favorabila calendarului evolutiv al une familii de albine,iarna aceasta, deocamdata,NU!
Nu mi-e frica de iernarea albinelor mele,92fam. am ,,bagat" la iernat,92 raspund prezent dar este o situatie noua pentru mine si mai bine-mi fac cunoscute nelamuririle:lipsa zbor de curatire din 11decembrie,in ianuarie(comform calendarului)matca incepe firav depunerea de oua care fixeaza ghemul,nu se intrevede zbor de curatire nici in februarie etc.Rugaciunile nu-si au rostul aici decat daca mergi la nimereala sau ca atoatestiutor ai inclus interventia divina in pregatirea pentru iernare.Daca ne este drag ADEVARUL,simbioza apicultor-albine al activitatilor de intretinere ,exista,dureaza si pentru ca uneori albinele pot corecta unele greseli ale noastre,ale apicultorilor.
Deci [pentru ca omul invata(trebuie) pana moare]:
-ghemul se va fixa in aceasta perioada a anului pentru o lunga perioada de timp(ponta+vreme nefavorabila)si accesul la hrana devine intamplator,
-turta energetica acum,efecte pozitive,efecte negative,
PS Sa priceapa cine vrea/poate:
-mai putin ma intereseaza daca cineva stie ca 5X2=10 daca nu poate sa-mi demonstreze,
-dintre un doctor tanar si unul batran eu aleg pe cel tanar,comunicare buna,apeleaza la logica,in pas cu noutatile,abordabil,mai modest etc
-bineinteles ca toti beneficiaza de stima mea,
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 43 vizitatori