Radu16b scrie:Buna seara. Intrebare de incepator: din ce cauza sunt galbene anumite albine pe spate dupa cap? Astazi la un stup, am vazut mai multe albine galbene pe spate, stiind ca si matca este marcata cu galben, initial m-am speriat-vai cate matci aici, apoi m-am luminat, dar cine sa le marcheze…si am ramas cu intrebarea ?!
tricky_radu scrie:Buna ziua.
Am doi roi slabuti si doresc sa-i unesc.
Matcile sunt tinere amandoua, mi-e indiferent care ramane.
Sistem multietajat, amandoi pe cate o cutie.
Ma gandeam sa iau cutia cu roiul cel mai slab si sa-l pun sub celalat roi. Cu ziar intre, ceva ceapa si stropit cu tuica.
Pot sa fac unificarea in perioada asta, max 20° ziua, seara scade sub 10°. Dimineata? seara?
Nu mai este puiet.
tricky_radu scrie:Deci de recomandat e sa elimin eu o matca? sa nu le las pe ele sa aleaga?
cristi_vidican scrie:tricky_radu scrie:Deci de recomandat e sa elimin eu o matca? sa nu le las pe ele sa aleaga?
Da, elimină una dintre regine.
Pune ceapă și imediat unește. Nu lăsa mult timp decât dacă nu ai deloc puiet.
Eu nu las timp între orfanizare și unificare.
mausica scrie:ceapa e pt mancarenu pt albine. Ai ramas consecvent pe ceapa ?
la ora asta poti unifica fara adaus de mancare
cristi_vidican scrie:mausica scrie:ceapa e pt mancarenu pt albine. Ai ramas consecvent pe ceapa ?
la ora asta poti unifica fara adaus de mancare
am unificat și fără ceapă. S-au bătut mai tare.
O am la îndemână tot timpul, așa că mi-e foarte ușor cu ea. Și să știi că face un miros ...
când trec prin fața stupului, miroase a ceapă!
mausica scrie:clisa o aduce Balian ?
Înapoi la PAGINA APICULTORULUI INCEPATOR
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 8 vizitatori