Salut! Pentru cei care nu ma cunosc sunt Sergiu din jud Sibiu am 18 ani si sunt foarte pasionat de aceasta nobila meserie Apicultura, momentan nu detin nici o fam de albine dar incepand din acest an 2012 ma voi aproviziona si cu albina pentru ca lazile sunt pregatite........Sanatate doresc la toata lumea!
Cine nu vrea să lucreze nici să nu mănânce. 2Tesal.3:10 Cuvintele prietenoase sunt ca un fagure de miere, dulci pentru suflet si sanatoase pentru oase. - Prov.16:24 Fiule, mananca miere, caci este buna, si fagurele de miere este dulce pentru cerul gurii tale. Prov.24:13
Buna seara !!! As avea o intrebare sau mai bine zis o problema de rezolvat . Am stupi dadant pe 10 rame fund AV si folie deasupra pe toata suprafata ramelor + material textil pe folie , Problema e in felul urmator pana acum 5-6 zile in loc de material textil am avut polistiren extrudat a facut un condens de toata frumusetea pur si simplu erau picaturi de apa pe toata suprafata foliei am schimbat polistirenu cu material textil gandind ca voi scapa de umiditatea in exces din stup dupa 3 zile in zadar la fel ca inainte noroc ca am avut pe rame sub folie cateva ziare care au tras umezeala in ele si albinele nu au nimic , subarul de la fund e tras mai mult de jumate fiind ca in zona mea au fost si -22 grade C noaptea . Acum intrebarea mea e : Cum impachetati voi stupul de nu aveti asa umezeala mare ? Am vazut si cateva filmulete / poze si sunt cateva picaturi dar minuscule in schimb la mine cate doriti !!!! Va rog un raspuns .
Mie imi plece folia vara nu am nici un fel de problema cu ea ... Iarna mi se pare aiurea sa iernezi cu folie .... Am facut si eu cum fac ceilalti pentru ca am fund AV folosesc folie deasupra , acuma am indoit putin folia si a inceput sa dispara condensul ... Am si stupi orizontali ierneaza exceptional cu patura Sanatate !!!