Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: IGI, Florin Dudas

Mesajde liviu1965 » 15 Sep 2011, 11:52

" Vreau si eu "
liviu1965

Mesajde IGI » 15 Sep 2011, 13:23

liviu1965 scrie:Florine, nu ma pot abtine..... ce incantatii le faci la albine.... ca stai fara costum si nu te-nteapa?
Eu in primavara asta am inceput, si am o frica de tot ce este ac..... injectii, albine.....

Lumineaza-ma , te rog

Nici eu nu ma dezbrac pe tot parcursul anului. Primavara devreme si toamna tarziu sunt nevoit sa port costumul. Primavara sunt mai rele.
Drept sa va spun nu le-am facut mare lucru, insa: nu folosesc fum doar la nevoie, miscarile mainilor sunt foarte line (nu incet,lin), sunt curat tot timpul (haine curate,nu miros a transpiratie.....bine cateodata dupa mai multe ore de lucru sub soare nu ai ce face, dar nu am probleme), incerc sa nu omor nici o albina, daca totusi sunt intepat nu tresar,scot repede acul, dau cu saliva sa-i schimb mirosul si mergem mai departe, nu suflu involuntar pe rama.
Vedeti, toate astea sunt chestii elementare, deci mare lucru nu fac. Cand am mult de lucru si ma grabesc sunt echipat.
A, inca ceva, dar nu in ultimul rand, Matcile in proportie de 80% sunt de la lucky5strike.
Ultima oară modificat de IGI pe 15 Sep 2011, 15:28, modificat 1 dată în total.
IGI

Mesajde IGI » 15 Sep 2011, 13:54

Adi Hodis scrie:Florine, stai asa ca nu-i asa ! :) ... nu e cazul de rusine iar scuzele erau acceptate inainte de a le exprima.
Am zis si pe vechiul forum, zic si aici ... te admir pentru ambitia ta de a munci.
Reprezinti un exemplu pentru altii care se smiorcaie ... desi poate sa mearga.
M-as bucura pentru tine daca ti-ai putea folosi picioarele.
Sper sa nu-ti trezesc resentimente dar nu se mai poate face nimic ? ... nu-i nici o sperantza ?. :?

Cum ti-a mers albinaritul anul asta ?.

@Liviu
Florin are albine mai blande dar te asigur ca nu intotdeauna poate lucra la bustul gol.
La fel si eu.

Multumesc de aprecieri Adi, sper ca pe viitor sa ajung sa ma apreciezi si pentru rezultatele obtinute :D.

Stai linistit, nici o problema, am trecut de mult peste greutatile psihice.
De facut pe moment...... numai vrajeli, baietii lucreaza la utilizarea celulei stem pentru refacerea maduvei din coloana vertebrala, din pacate insa fara rezultate (deocamdata).
Dupa cum merg lucrurile, s-ar putea ca peste vreo 8-10 ani sa putem face ceva, pana atunci ne vedem de viata.

Cu albinaritul anu asta....cum sa zic....asa cam pe la mijloc. Situatia mea in momentul de fata, pentru unii e slaba, pentru altii e prea bine.
Io zic ca-s cam pe la mijloc.
Practicand stationarul, am avut un singur cules principal, la salcam (avem in zona o padure de salcam, nu prea mare, dar merge).
Miere nu am extras, doar pentru consum propriu, vreo 10 kg, si aia din fagurii deformati la care am renuntat.
Am facut din 9 familii in primavara, 23. Acum am vreo 4 roiuri de 4 rame si restul pana la 9 rame.
In ultima perioada culesul a fost mai slabut spre spre foarte slab, insa chiar si in perioada asta Iulie-Septembrie mai aduceau ceva polen, dar putin.
Am fost nevoit sa le stimulez de la jumatatea lunii Iulie si pana acum.
Pe la mijlocul lui August eram destul de dezamagit (miere putina in cuib, puiet slab), insa pana acum am reusit sa le aduc la normal.
Asa in mare (avand in vedere experienta mea si anul destul de slab), io zic ca-i bine.

Is curios de parerea ta (fara menajari daca se poate :D )
IGI

Mesajde Adi Hodis » 15 Sep 2011, 14:40

IGI scrie:...
Asa in mare (avand in vedere experienta mea si anul destul de slab), io zic ca-i bine.
...

Asa zic si eu. 8-)
Te salut.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?