Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: david

Mesajde david88 » 15 Sep 2015, 22:19

un OM scrie:Frumos, tot inainte.
Din poze nu se observa, dar in caz ca nu ai facut, poti remedia la toamna, daca iernezi stupii afara din pavilion. Cred ca ar fi foarte util sa sudezi niste "X"-uri intre cornierele verticale, macar din doi in doi stupi, atat la randul de jos, cat si la cel de sus. "X"-ul poate fi facut din fier striat de 12 mm, la verticalele din dreptul usii, intre stupii 2-3, 4-5, 6-7 si la perete. Conteaza mult la stabilitatea stelajului.
Sanatate.

da, iernez afara din pavilion.
oricum nu e acoperit :D

am sudat cu un meserias care considera ca e suficient asa. ma mai consult si cu altii.

Multumesc :)
david88

Mesajde david88 » 15 Sep 2015, 22:20

paul scrie:Salut !
Am si eu cateva intrebari ...
-cum se comporta remorcuta pe teren accidentat (gropi, hartoape)? Face tangaj in curbe sau in depasiri stranse ?
-cum te descurci cu lucrul in stupii pusi pe randul de jos (gradul de ... aplecare) ?
-ce configuratie au stupii si mai ales ... cate caturi ?
-cati stupi duci in remorcuta ?
-n-ai observat depopulari ale randului de sus in favoarea randului de jos ?
Multam fain pentru raspunsuri ! :P

@paul:
- pe teren accidentat se comporta excelnt: nu zdruncina, nu rupe nici o rama, nu atinge
Problema e la viteza. La 80km/h e ok. Peste face balans. Cand am fost la Ciucurova a trebuit sa dau mai tare. strangeam covrigul de am facut febra musculara :))
-pentru acces la stupii de jos, ii trag pe interval si lucrez perfect. pur si simplu ii trag pe osbul pe care se afla si ii imping la loc. Fara sine sau alte lucruri.
-eu am stupi cuib dadant 10r, etaj dadant 10r. Dar am lasat spatiu pentru cuib dadant (sau 2 cat 1/2) plus trei etj 1/2. Vreau sa trec in prima faza la stup vertical clasic (cu etj de 1/2) si in viitor poate MER :D
- sunt 32 de locuri in remorca. pot sa mai incarc cativa pe interval, insa deja e depasit cu mult tonajul.
- depopulari sunt la inceputul sezonului. am citit pe undeva o metoda complicata care implica sa incarci randul de sus, sa ii muti pt dezorientare, apoi sa incarci si randul de jos. Nu am testat. Nu cred ca merita.
david88

Mesajde david88 » 15 Sep 2015, 22:25

alin75 scrie:
david88 scrie:Ma rog.. Pe scurt, am facut patru deplasari: doi salcami si doi tei. Si poliflora.
Este primul an in care depasesc o tona!! Hihihi

Desfacere en detail, asa e bine

Multumesc apicultorilor de pe acest forum pentru ca isi fac timp sa raspunda si sa ne inpartasasca si noua din experienta lor.
Pentru cei ca mine, incepatori...hai sa lasam experimentele si polemicile inutile si sa ii credem pe cuvant.

Pe scurt, regine tinere, tratamente la timp, miere multa pentru iarna, albina multa.
Lada, rama, centrifuga, remorca, pavilionul, ne usureaza intradevar munca si pot aduce un plus productiei.
Dar principalele raman albinutele :***

Si rapita? Unde este rapita? :lol: :lol: :lol:
Eu la anul vreau sa o suplimentez cu niste perne de aer. Daca de la 32 stupi in 4 culesuri ai peste tona, este ok. In rest doar de bine...

Rapita am avut 'la botul calului'
un lan mic langa vatra..oricum erau slabi si nu aveam de gand sa ii deplasez. au iesit cam ciufuliti din iarna.

remorca e pe bara de torsiune pentru 1.5 tone si se comporta multumitor. nu mai suplimentez cu nimic decat daca e gratis :))
david88

Mesajde david88 » 11 Oct 2015, 08:47

Mi-am facut cadou saptamana trecuta un aparat Furetto :P

Acum imi vine sa dac tratament in fiecare zi :))))
Fişiere ataşate
received_1685006008409434.jpeg
david88

Mesajde Mishu05 » 11 Oct 2015, 20:24

Salutare,
Ai mare grija cu aparatul asta. Este intr-adevar o scula performanta dar are un defect pe care cele manufacturate nu il au. E prea fin facut cu tolerante mici. Adica se va bloca serpentina cu resturi de amitraz nearse dupa maxim 300-350 de puf-uri. Eu am platit nestiinta cu 1 zi de desfacut/asamblat 2 aparate pentru ca nu am stiut cum se curata si sincer nu imi mai trebuie asa ceva niciodata. Ce e in el, te sperii. Foarte greu de pus cap la cap. Sfatul meu este sa bagi apa distilata in rezervor la maxim 150-200 de puf-uri si sa il lasi sa mearga pe abur de la apa 10-15-20 minute dand din cand in cand puf-uri. Sa faci asta constant sa nu uiti. De asemenea sa cureti duza aia din capatul serpentinei pentru ca si acolo se infunda. Ideal ar fi sa faci sarje mici de maxim 50ml substanta ( amitraz + gaz/ ulei de parafina/etc) si sa faci un tratament complet pe cat posibil tinand socoteala pufurilor. Dupa care de fiecare data sa iti dozezi substanta activa fix cat ai nevoie pentru un tratament complet si apoi sa cureti aparatul . Odata desfacut tackticul/scabatoxul/etc o sa observi ca amitrazul se depune la fundul sticlutei si nu il mai poti amesteca la fel de bine, nu se mai dizolva in ulei/gaz. Banuiala mea este ca serpentina fiind foarte bine incalzita de sistemul de ardere amitrazul se depune constant si daca nu cureti, praf il faci. Al meu si inca unul imprumutat au avut serpentinele PLINE de o chestie ca un carbune dur. Chestiile astea nu le spune nici un producator/vanzator jucariile astea intra in tara fara manuale de utilizare ( sau eu nu am vazut vreunul pe la targuri/magazine).
Acestea fiind zise felicitari pentru achizitie nu stiu daca ai avut inainte aparate de genul asta facute dar diferenta este de la cer la pamant intre ele.
Mishu05

Mesajde alt stupar » 11 Oct 2015, 21:18

confirm,
deunazi m-am dus 40 de km sa tratez si pauza... aparatul infundat.
Țeava dinaintea diuzei opturata cu un fel de carbune - problema remediata ulterior acasa, insa a doua zi...salut conditii meteo pentru adminstrare :evil:
Bine punctata treaba cu apa distilata !
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde Adi Hodis » 11 Oct 2015, 21:37

Si eu confirm, ca deh, am patit-o si eu.
Acuma imi pare rau ca am dat banii pe el chit ca e mult mai ieftin decat ala din poza. Dar tot e prea scump pentru cat poate sa lucreze. :(
Exista si alte metode mult mai simple si f. ieftine.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde daffid mihailov » 11 Oct 2015, 23:12

Azi ma suna un prieten cu aceasi problema. Se pare ca tot cu fitilu o sa faca ultimul tratament. Si are catea sute... :lol:
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde pustu » 12 Oct 2015, 23:20

Adi Hodis scrie:Si eu confirm, ca deh, am patit-o si eu.
Acuma imi pare rau ca am dat banii pe el chit ca e mult mai ieftin decat ala din poza. Dar tot e prea scump pentru cat poate sa lucreze. :(
Exista si alte metode mult mai simple si f. ieftine.

Nea Adi poti sa mentionezi macar 2 metode de astea ? Vreau sa scap si eu de varojet ;)
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde lucky5strike » 12 Oct 2015, 23:42

Mai practic furetto romanesc... cred ca am dat 6000 de pufaieli pana acuma... si inca merge. ;)
Pax vobiscum!
lucky5strike

Mesajde david88 » 22 Oct 2015, 19:18

:shock:

hai ca m-ati speriat

si eu care ziceam ca am facut treaba buna :lol:

nu stiu ce sa zic, eu am doar cativa stupi dar ma disperam cand vedeam ca din 50 de benzi 5 se stingeau la fiecare tratament
plus ca facusem deja 3 tratamente si inca vedeam paduchi pe albine!! adica asa, intamplator

inainte sa cumpar am urmarit putin topicul si nu se plangeau asa multi :o
adica in doar cateva mesaje vad vreo 4-5 aparate infundate!!

eu am vazut ca varachetul cristalizeaza si probabil la fel si alte substante active

cum fac eu:
prepar 150ml ca atat am nevoie :oops: iar dupa ce termin pun 50ml ulei de parafina fara amitraz si il pufai sa se curete teava

sper sa nu se infunde :?
david88

Mesajde un OM » 22 Oct 2015, 19:36

Dumneata spera, dar in general de ce anume te feresti... Nu strica sa ai ceva sarma potrivita cu diametrul duzei. Este buna sa o ai in caz de "buba".
un OM

Mesajde cantemir » 22 Oct 2015, 19:53

Flacara prea mare duce la supraincalzirea serpentinei si la carbonizarea substantelor pe serpentina si duza.

Conteaza si calitatea gazului din butelie. Polimerizeaza si astupa duza si la o lampa simpla. Stiu eu unele albastre...
cantemir

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?