Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: vsl

Mesajde jenica67 » 07 Aug 2012, 22:04

Sirop 1:1 se da, ca sa se creeze, o abundenta in stup, care va creste ponta matcii. De ce, pentru ca este prelucrat de mai multe albine, le da impresia de abundenta. Daca le dai 2:1, este apropiat de densitatea mierii si il prelucreaza mai putin, il pune in faguri si gata. Siropul trebuie sa fie invertit, dupa reteta lui Gica Romanescu, facut cu ceaiuri, poti sa pui apicomplex (ajuta la formarea corpului gras, si stimuleaza ponta matcii) in el si protofil (max 80 ml/an) si uzura este foarte mica.
Completarea acum, nu se mai face pana in 15 august, cum se facea mai demult, cand se administra apa cu zahar topit, care uza mai mult albina, ci dupa 1-15 septembrie. Dar trebuie sa ai grije, ca sa ai in stup cel putin 8-9 kg de miere in permanenta, ca stupul sa se dezvolte normal. Deci daca nu ai cantitatea asta de miere in stup, poti sa faci si administrare de completare.
In cea ce priveste siropul magic, daca il faci invertit, cum spuneam mai sus, sa sti ca poti ierna si numai pe sirop fara probleme, duar sa aiba rezerve suficiente si familia de albine iese din iarna, fara turte si alte interventii si vei spune anul viitor, ca a fost magic.
jenica67

Mesajde vslsilviu » 10 Aug 2012, 22:44

Baza melifera:

Imagine

Culegatoare 1:

Imagine

Culegatoare 2:

Imagine
vslsilviu

Mesajde vslsilviu » 12 Sep 2012, 11:00

Va salut cu drag,

Am fost cateva saptamani plecat si nu prea a mai fost timp de postari. Am sa revin cu cateva intrebari, observatii facute in ultima luna.
Pacat de seceta aceasta care nu vrea sa mai plece. Sper ca la voi sa fie mai bine si sa avem parte de o toamna ploiasa si lunga care sa ne permita sa avem o iarna linistita. Atasez o poza cu floarea soarelui insamantata undeva in jurul datei de 20 iulie, este un cadou pe care m-am gandit sa il fac albinelor, dar nu credeam ca o sa ma bucur de el in aceeasi masura:

09.09.2012

Imagine

p.s: am sa revin cu cateva poze, observatii legate de facelie;
vslsilviu

Mesajde vslsilviu » 18 Sep 2012, 12:39

Nu am mai ajuns pe la albine si incepe sa imi fie dor de o intepatura. Pana una alta am facut astazi 2 poze interesante:

1) O floare de ghiveci din a carei floare picura nectar (l-am gustat dulce, sper ca nu e otravitor :mrgreen: )
2) Un camp de napi infloriti (cum sa fac sa ii duc la albine :lol: )

O zi calda va aveti!

Imagine

Imagine
vslsilviu

Mesajde mibu » 28 Sep 2012, 16:47

Mulți ani trăiască,mulți ani trăiască,laaaaa muuuuulți aaaaaani !
LA MULȚI ANI Silviu !
Îți doresc sănătate și multe familii de albine !
Chiar dacă se amînă pînă la primăvară,proiectul rămîne valabil !
BLÎND DAR SIGUR !
mibu

Mesajde vslsilviu » 04 Oct 2012, 08:33

Multumesc frumos!

Am intrat mai greu pe aici, am fost la un curs in care a trebuit sa cresc intr-o zi cat altii in zece (5 zile in loc de 30)... doar suntem romani.
Apropo, daca este cineva care urmeaza sa dea examen Cisco, poate sa imi dea un mesaj ca poate il mai pot ajuta cu vreo informatie.

Albinele le-am vazut in weekend, saracele alergau si ele dupa ce mai gaseau. Pe sambata ma duc la ele si vin cu poze de la flori (facelie si floarea soarelui).
Mai am gasit ceva puiet capacit (cam in jur la 2-3 dm^2, pe vreo 3 rame). Am sa le fac si ultima serie de varachet in weekend.
Cred ca usor, usor ne indraptam spre impachetare, am vazut ca saptamana viitoare ne pasc temperaturi de vreo 14 ziua si 7 noaptea.

Numai bine sa auzim si albine multe in cutii!
vslsilviu

Mesajde vslsilviu » 06 Oct 2012, 13:06

Va rog frumos un sfat pentru urmatoarea problema:

Am pozitionat peste vara cutiile intr-o zona umbrita si atunci presupun ca le-a fost bine. In acest moment mi-as dori sa le pun intr-o zona insorita, astfel incat sa prinda cat mai mult soare (acum au activitate undeva intre 10 - 16). Distanta intre cele 2 locatii este de aproximativ 20m (maxim). Aceasta noua "vatra" nu o sa fie si cea pentru iernat, este expusa la vant (iarna). Stiu ca ar trebui sa mut cate putin, dar data la care ne aflam nu mai permite acest lucru.

Am rugamintea sa imi spuneti daca mai este cazul sa le mut, avand in vedere ca saptamana aceasta astept temperaturi in scadere (undeva intre 6 - 22 grade). In gradina mai exista un cules de intretinere la floarea soarelui, busuioc, facelie, bostanoase... si struguri (de la mine sigur, vecinii nu stiu ce ofera :)) ).
Care sunt riscurile pe care ar trebui sa mi le asum in caz ca fac mutarea? (de dimineata am facut tratament cu varachet, au avut urdinisul inchis si am observat ca au fost albine care au "dormit" pe flori pe undeva).

Multumesc anticipat!
vslsilviu

Mesajde Mircea_63 » 06 Oct 2012, 14:02

S-a discuta despre acest lucru aici. Poate te ajuta!

Eu am ajuns la concluzia ca mai bine ii las acolo in locul umbrit. Oricum, peste iarna pica frunza si nu mai e umbra.
Nimic din ce-i uman nu imi e strain. (S. Freud)
Abia am timp sa ma mir ca exist...(N.Stanescu)
Mircea_63

Mesajde vslsilviu » 06 Oct 2012, 14:14

Multumesc frumos! Este o idee aici... cred ca vor ramane pe loc pana ii asez pentru iernat.
vslsilviu

Mesajde vslsilviu » 07 Oct 2012, 12:23

Pentru toti utilizatorii acestui forum in semn de respect si apreciere:

vslsilviu

Mesajde vslsilviu » 08 Oct 2012, 19:08

Avem sau nu bruma in noaptea asta? "Asta e intrebarea... "
vslsilviu

Mesajde popageorgian » 08 Oct 2012, 19:26

vslsilviu scrie:Avem sau nu bruma in noaptea asta? "Asta e intrebarea... "

gaestene, nu cred ca vom avea bruma in seara asta! bate vantul :lol:
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde vslsilviu » 08 Oct 2012, 19:29

Sunt cu ochii pe http://www.meteoromania.ro/index.php?id=426 si ii stresez acasa... "e fig, nu e frig?"
vslsilviu

Mesajde vslsilviu » 10 Oct 2012, 09:35

Saracele albine! E plin internetul de reclama la acest pachet: http://www.cresterea-albinelor.ro/?gcli ... zAodSg8AFQ

"Imagineazati ca ai putea avea o colonie infloritoare de albine in doar 7 zile(sau mai putin), fara a deveni frustrat sau confuz."

Chiar traim in tara nebunilor ?!?!?!

p.s: mai este scris si aiurea "- Cum sa iti monitorizesi albinele…"; bine ca nu spune "- Cum sa iti motorizezi albinele…"

Imagine
vslsilviu

Mesajde vslsilviu » 15 Noi 2012, 18:01

Stiu ca s-a vorbit de acest produs intr-un anumit context.
Pentru cei interesati o oferta de "black friday" pe amazon:

http://www.amazon.com/gp/product/B0075D ... 1417532662

Sanatate si caldura!
vslsilviu

Mesajde nae » 15 Noi 2012, 23:45

Buna seara !
3-4 intrebari ... BUNE ...
Siropul e metoda nu scopul .
Vorbim de 1/1 si 2/1 zahar cu apa ,ambele uzeaza albina- nu mananca sirop ci miere ,ea foloseste invertaza +alte enzime pt transformare,cu cat e mai dens (zahar umectat )cu atat il prelucreaza mai putin si-l depoziteaza cu molecula nescindata= cristalizeaza = si nu vrei asta . Deci mai bun 1/1,il ingurgiteaza de mai multe ori se creeaza sentimentul de cules = mai mult laptisor = populatie mai multa__ acesta-i scopul .
Vorbim de 1/1 si 2/1 invertite (fara termometru- cu indicator ''spuma'' poti sa-l faci toxic ) ambele sunt bune daca jonglezi cu timpul/cantitatea (1/1 300g la 2 zile ___ 160g 2/1 zilnic , un ex ), eu prefer api...vert , facut de altul; nu respect indicatiile vanzatorului (sa nu-l diluez )la 50Kg adauc 10 l de ceai (cand muncesc sa scoata apa poate mai cade si-un graunte de polen ... )
Bun venit .
A,cand se termina completarea (15 aug !?),in functie de stationar/pastoral si zona ; daca locuiti intr-o zona cu un cules sigur(menta -delta, etc ),tarziu,nu mai faci nimic in august (poate o extractie )sau faceti pastoral ...
Completarea in august inseamna ca dupa FS nu mai aveti ''nimic''(daca nu si-au facut ele rezerva )introduci 12-15 Kg care vor fi acumulate pe ramele fara puiet(care-i in declin )/alta!?-ce rama are omul daca e MER scriu prosti/varbesc de DB , deci 15 Kg=4 R din 10/12 nu se blocheaza cuibul ;) ....
Vorbim pana maine ...eu nu mai am acces pana luni seara .
Cu respect ,noapte buna !
nae

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?