Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: ALBINE

Mesajde FLORINELU » 03 Feb 2013, 02:57

ves.lucian.zabrani scrie:Florinele , nu mai stiu sigur , dar parca si la tine nu sunt toti orizontali !!! :P :P :P

Luciane,se pare ca vii prea rar pe la mine. uita-te la poze.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Feb 2013, 02:58

dar aia cu sita de care mi-ai spus , tot orizontali sunt ??? sper ca nu sunt chiar asa de uituc !!! :lol: :lol: :lol:
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 03 Feb 2013, 03:06

Domnule fi stupar ,adevarat fi vertical, si mergi pe vertical mai ales pe me.Nu vei regreta!!!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde ves.lucian.zabrani » 03 Feb 2013, 03:10

eu nu am avut orizontali niciodata !!! Florinelu are si nu-i pare rau !!! Nea Gica , Dumnezeu sa-l ierte , avea o vorba : CUM TE-NVETI , ASA TE RUPI !!! mare adevar !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde FLORINELU » 03 Feb 2013, 03:24

eu unul recomand,retineti doar recomand stupii orizontali pentru incepatori si stuparit stationar.
eu am din ambele,dar niciodata nu veti obtine o miere amestecata poliflora si cu o aroma asa de placuta dintr-un stup vertical pe 10-12 rame ca dintr-unul orizontal pe 22 de rame. iar pentru incepatori nici nu se compara.
Fişiere ataşate
DSCN0379.JPG
stupi amestecati,as este si mierea.
FLORINELU

Mesajde BotaPaul » 03 Feb 2013, 18:12

In primul an aia 2-3-5 stupi se poate sa fie orizontali..am si eu 3 lazi de genul ,in al 2-lea an i-am impartit de am iernat 2 familii intr-o lada, iar pe urma i-am desfintat ,adica stau acolo deoparte. Dar stupul vertical , e cu totul altceva. Mie unul imi plac muult mai mult , sa vezi satisfactie cand ai un stup in cat si sa fie plin de musca ,si mai mult sa fie si plin cu miere..pff , e o placere.
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde BotaPaul » 03 Feb 2013, 18:15

Am fost la salcam anul trecut, si erau inca 2 apicultori ,si aveau cantar..a fost o singura zi cand a fost un cules frumos, o zi frumoasa.Am stat toata ziua , din ora in ora mergeam la cantar, oare a mai crescut ? Nu imi veneau ochilor sa creada cum crestea la cantar..in ziua aceea a fost 7,2KG cules de nectar. Impresionant,imi ziceau ca se poate mult mai mult.Pur si simplu nu intelegeam cum poate o albinuta asa mica sa aduca atata nectar intr-o singura zi .
BotaPaul

Mesajde dinu » 05 Feb 2013, 21:46

salut ,i-mi cer scuze pt cnfuzie
dar totusi de ce orizontal dadat (aceasta cutie este de varsta mea) cine mi-a vazut cutile nu a avut o paere prea buna
nu ar fi mai indicat vertical cu posibilitatea dea pune ramele in pat cald sau rece ?
astept parerea voastra multumesc pt rabdare multa sanatate tuturor ;) :roll:
dinu

Mesajde FLORINELU » 05 Feb 2013, 22:12

o sa ma repet din nou si spun:din punctul meu de vedere,sau dupa parerea mea etc...stupii dadant sant cei mai buni pentru stuparitul stationar si pentru incepatori si in mod special dadant STAS pe 22 de rame. motive sant multe,nu o sa le insir eu aici ca fac bataturi la degete dar apicultorii adevarati le cunosc. da intradevar dadant pe 20-22 de rame sant vechi la propriu si la figurat,sant vechi si ptr. faptul ca nu ii mai face nimeni,nu ii mai face nimieni si pentru ca ar fi foarte scumpi fata de celalti. eu fac o propunere celor care fabrica lazi de stupi sa-mi faca o analiza de pret la o lada dadant STAS pe 22 de rame cu toate accesoriile, cum se facea odata si sa ne spuna si noua la ce pret o poate face.eu ii comand din start 3 buc si sa vedem cate comenzi va mai primi.
da mai este si probleme greutatii,dar eu ma refer la stuparitul stationar,si apoi nu sant asa de multi ani de cand se facea stuparit pastoral cu acele lazi si inca se mai face si acuma.
FLORINELU

Mesajde dinu » 10 Feb 2013, 21:08

salutare tuturor !Ce parere aveti despre ramele cu faguri din plastic?
dinu

Mesajde BotaPaul » 10 Feb 2013, 22:06

Ce face Domnul Dan Margarit ? referitor la ramele cu faguri din plastic ? Mi se pare ceva foarte interesant ,bun,practic,usor ,si foarte rapid de asamblat.Doar de anul acesta am auzit si vazut si eu ...Nu stiu ,nam pus in practica la mine.Is curios sa vedem ce zic alti de pe la noi din patrie,daca au experiente
BotaPaul

Anterior

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?