Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: yrynel_clau

Mesajde yrynel_clau » 20 Oct 2011, 20:15

Luciene (daca-mi permiti sa vorbesc la pertu), in vagon nu are treaba culoarea stupului importanta e regina.
Ivancu Ilie-Irinel ,, Doamne", ,,Doamne" nu doarme .
yrynel_clau

Mesajde yrynel_clau » 20 Oct 2011, 20:36

Sa nu va inchipuiti ca am cine stie ce stupi cum se lauda unii sau altii. acuma am scos toate ramele de prisos din ei si am lasat doar cele de iernare.
-iote ici;
Imagine0960.jpg

desfac
Imagine0960.jpg
Fişiere ataşate
Imagine0961.jpg
yrynel_clau

Mesajde yrynel_clau » 20 Oct 2011, 20:40

si am si cate doi in cutie
Imagine0973.jpg
yrynel_clau

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Oct 2011, 20:41

yrynel_clau scrie:Luciene (daca-mi permiti sa vorbesc la pertu), in vagon nu are treaba culoarea stupului importanta e regina.

suntem la per tu de mult !!! eu ma refeream la flafon pe exterior , sus , cu ce culoare este vopsit ???
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde yrynel_clau » 20 Oct 2011, 20:49

E negru da daca era tabla? crezi ca nu era mai cald? si ai de pe jos erau pe afara stateau saracele intinse pe pamant si pe sub stupi gramada pacat ca nu mai am pozele sa va arat da sa va arat una de la alt vagon da asta nu era complect cu stupi
Imagine0878.jpg

si
Imagine0879.jpg
yrynel_clau

Mesajde ves.lucian.zabrani » 20 Oct 2011, 20:54

era mai cald ??? nu stiu !!! si eu sunt in acumulare de cunostinte !!! dar daca ar fi alb acoperisul sigur ar fi mai bine !!! poate ai izolatie termica la plafon !!!
asa zic eu !!! ca albul respinge caldura iar negrul o atrage !!! mai " ne scriem " !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde Adi Hodis » 23 Oct 2011, 10:23

yrynel_clau scrie:E negru da daca era tabla? crezi ca nu era mai cald?...

Salutare yrynel
Indiferent de materialul cu care este acoprit pavilionul, ca sa vezi diferentza de temperatura, fa un test la vara ... tzine palma pe un capac, din tabla nevopsit si apoi pe unul vopsit cu alb.
Vei vedea cat de incinsa este tabla nevopsita, te arde ... iar cea vopsita nu te arde, poti sa tzii dosul palmei pe ea.
Asculta-mi sfatul ... vopseste acoperisul ( exteriorul ) pavilionului cu alb si capacele stupilor care stau in aer liber. Albul respinge caldura.
Chiar daca plafonul pavilionului este captushit cu materiale termoizolante, vei avea o temperatura ambianta cu mult mai scazuta dupa vopsire cu alb ... si apoi vei sti unde sa te bagi/ascunzi de canicula. :)

PS
Albinele o sa-ti multzumeasca cum stie ele cel mai bine ... merg mai multe la cules, inloc sa stea pe pereti.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde yrynel_clau » 23 Oct 2011, 16:17

Adi, sunt ferm convins ca ai dreptate dar io ma pun in locul albinei si pe caldurile alea nici io nu mas duce la treaba as avea grija de copii sa nu sufere. Primordial pentru mine in zilele de canicula este sa le asigur in primul rand apa cat mai proaspata. Comfortul il asigur in limita posibilitatilor.
yrynel_clau

Mesajde ves.lucian.zabrani » 23 Oct 2011, 16:26

pe mine nu m-ai crezut !!! pe Adi Hodis DA !!! NORMAL !!! face parte din GREII forumului !!! ( hai c-am glumit !!! ncine se supara ii taiem nasul ) !!!
toate bune si rau la nimeni !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde fanica » 30 Noi 2011, 12:17

Ce faci ma Ilie pe acii? Ma intrebat veterinara de tine.
fanica

Mesajde fanica » 30 Noi 2011, 12:20

fanica scrie:Ce faci ma Ilie pe acii? Ma intrebat veterinara de tine.
fanica

Mesajde yrynel_clau » 03 Feb 2012, 14:42

Iaca a venit si iarna cu adevarat si io ma bucur enorm. Din batrni se zice ca cu cat iarna e mai grea cu atat anu apicol e mai bun.Sau alta varianta ,tot babeasca , se zice ca daca in ziua de ,,stretenie''' (02 februarie) nu curge streasina de la casa ,,semne bune anu are''- si va fi un an apicol de axceptie . Ramane de vazut .Doamne ajuta !....
Fişiere ataşate
Imagine1026.jpg
azi
azi
yrynel_clau

Mesajde yrynel_clau » 03 Feb 2012, 14:44

sau
Fişiere ataşate
Imagine1029.jpg
yrynel_clau

Mesajde Adi Hodis » 03 Feb 2012, 23:52

yrynel_clau scrie:Iaca a venit si iarna cu adevarat si io ma bucur enorm. Din batrni se zice ca cu cat iarna e mai grea cu atat anu apicol e mai bun.Sau alta varianta ,tot babeasca , se zice ca daca in ziua de ,,stretenie''' (02 februarie) nu curge streasina de la casa ,,semne bune anu are''- si va fi un an apicol de axceptie . Ramane de vazut .Doamne ajuta !....

Aha ! ... buuun, stai sa vedem ... de se va adeveri, o sa te intrebam ca pe nea Gica, ce si cum o mai fi ... :roll: :)
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde livas » 04 Feb 2012, 02:10

salut nene Adi, da de Gromolnic sauGromovnic ai auzit :?: :?:
Daca nu, spune si i-tzi voi trimite, spre stiintza!!
Eu il studiez de catziva ani si crede-ma ca tare se mai potriveshte!!!!
.......de fapt luna si soarele se mishca la fel de mii de ani, de ce acest Gromolnic care a fost obiectul de studiu al inaintasilor noshtri, pe care eu ii consider cu mult peste capacitatzile noastre, nu ar spune adevarul :?:
Spune-mi ca vrei sa urmareshti nene Adi si am sa ti-l trimit pt. studiu imediat!!!
crede-ma ca merita!!
P;S eu intodeauna urmaresc Gromolnicul si fazele lunii si niciodata nu dau gresh!!..........
scuze yrynel, eram pe tarlaua d-tale :mrgreen:
Ultima oară modificat de livas pe 04 Feb 2012, 10:09, modificat 1 dată în total.
livas

Mesajde yrynel_clau » 04 Feb 2012, 10:06

Pai scriene si noua ceva despre nenea asta Gromolnic.Cam care ar fi previziunile lui ?
yrynel_clau

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?