Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Nicu

Mesajde costinelblagniceanu » 06 Dec 2011, 18:36

La multi ani!!
Cine intreaba este prost pentru 5min. cine nu intreaba ramine prost toata viata.http://costinelblagniceanu.sun photo.ro
costinelblagniceanu

Mesajde iunicu » 06 Dec 2011, 18:41

Multumesc! M-a impresioneaza faptul ca va faceti timp sa scrieti cateva randuri unui novice.
Tuturor va doresc fericire in familii (si celei de sub tavan si celor de sub podisoare)
Caldura in casa si in stupi!
Odihneste-te in pace Gica!
Odihneste-te in pace Kamy!
iunicu

Mesajde iunicu » 02 Iun 2012, 13:13

Pe 29 mai, acum cateva zile scriam cateva randuri pe care le trec si aici pe forum.
"Si iata ca a venit ziua cea mare Asta seara am adus 2 roiuri pe cate 5 rame cu regine tinere de anul asta.
Am descarcat cutiile si am bagat in fiecare cate un hranitor cu cate 500ml sirop 1/1
Sunt asa fericit, aproape ca se implineste anul de cand citesc si rascitesc despre apicultura si tot visez la gazele astea.
Sunt atat de obosit si totusi nu ma ia somnul. Aproape ca imi vine sa-mi iau patura si sa ma duc sa dorm langa stupi, pe iarba, sa pun capul pe oglinda stupului si sa ascult cum rasuna pe urdinis cantecul de leagan pe care doicile il canta nimfelor. De aici din pat nu aud decat greierii ce scartaie pe afara.
Cred ca ma bag in scutece sa adorm si sa vina repede zorii ca sa le astept langa urdinis cand vor iesii la zborul de recunoastere.
Sa nu va impinga pacatul sa radeti vreunul de mine, voi astia care ati uitat ce ati simtit dupa ce ati mangaiat primul vostru stup."
Sa nu ma certati ca nu sunt vopsiti stupii. Mai am ceva de lucrat la ei inainte de vopsire.
Sunt entuziasmat dar constient de faptul ca greul acum incepe.

Imagine

Imagine
iunicu

Mesajde ovidiu_78 » 02 Iun 2012, 13:36

felicitari,sa sporesti in toate :)
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Iun 2012, 19:12

salut , Iunicule !!! sa fii sanatos tu si toata familia ta !!! orice inceput are farmecul lui !!! scandurile de zbor sunt cam ridicate !!! fa-le sa fie mai apropiate de orizontala !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde iunicu » 02 Iun 2012, 20:15

Asa este. Pentru ca sunt primii stupi nu am stiut ce vreau iar tamplarul care face in mod uzual stupi, a facut cutiile dupa planurile lui. Subarul se deschide catre fata iar scandura de zbor cu balama prinde sub ea marginea subarului si sta asa erecta, ca sa nu zic cum sta ca o ... Este una dintre modificarile pe care vreau sa le aduc inainte de vopsire, sa schimb subarul pe spate.
iunicu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Iun 2012, 20:20

cand ma gandesc ca iti faceai probleme !!! " sa nu va puna pacatul sa radeti de mine " !!! asa ceva nu se uita niciodata !!! poticnelile inerente oricarui incepator fac apicultura frumoasa !!! albina ne descopera tainele ei treptat , si ne sanctioneaza cand gresim !!!
primul stup nu-l uiti niciodata !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde iunicu » 02 Iun 2012, 21:52

Vezi dumneata, am incredere ca voi puteti intelege simtamintele astea, astfel mi-am dat frau si am incercat sa descriu ce simt fara sa ma feresc. Cu certitudne nu as fi fost inteles daca as fi descris dragostea mea pentru gazele astea pe forumul sudorilor de exemplu.
iunicu

Mesajde ovidiu_78 » 02 Iun 2012, 22:10

gazele astea...suna asa urat... :( eu le zic dragutzele mele,albinutze,etc,numai alintari :lol:
"Nadejdea mea este Tatal,scaparea mea este Fiul, Acoperamantul meu este Sfintul Duh,Treime Sfanta,Slava Tie"
ovidiu_78

Mesajde ves.lucian.zabrani » 02 Iun 2012, 22:26

iunicule , sunt sigur ca de acum inainte avem ce povesti !!!
vezi tu acuma , sunt cam putini logati !!!
meseriasii cei cu familii multe au treaba , nu ca noi sa stam pe forum !!!
poate ne vine si noua vremea !!!
cu rabdare , munca si fara tutun ca m-am lasat demult !!!
venim din urma !!! venim cum putem !!! mai tare , mai incetisor ...
ves.lucian.zabrani

Mesajde alt stupar » 02 Iun 2012, 22:47

iunicu scrie:. Subarul se deschide catre fata iar scandura de zbor cu balama prinde sub ea marginea subarului si sta asa erecta, ca sa nu zic cum sta ca o ... Este una dintre modificarile pe care vreau sa le aduc inainte de vopsire, sa schimb subarul pe spate.

lazile sunt cu fundurile demontabile ? ia vezi daca nu este mai simplu asa:
lasi subarul acolo unde si cum este acum.
demontezi scandura de zbor
schimbi leatzul care formeaza urdinisul cu unul intreg
decupezi urdinis in leatul care acum este opus urdinisului
montezi scandura de zbor acolo
Ce zici ?
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde iunicu » 02 Iun 2012, 23:15

ovidiu_78 scrie:gazele astea...suna asa urat.

Asa am eu un talent la alintat. Pe ficamea o alint ''zgaiba''

ves.lucian.zabrani scrie:iunicule , sunt sigur ca de acum inainte avem ce povesti !!!
vezi tu acuma , sunt cam putini logati !!!

Noi astia putinii tinem forumul pe picioare ca astia cu stupi multi nici nu ar avea ce sa citeasca dupa ce se intorc din pribegie. Mare noroc au cu noi. :lol:

alt stupar scrie:lazile sunt cu fundurile demontabile ?
Ce zici ?

Fundul este fix iar urdinisul e pe bloc, asa ca va trebui sa mut in fata, sub urdinis, scandura de la spate, cea de care se lipeste subarul cand este impins de tot.
iunicu

Mesajde iunicu » 07 Iun 2012, 15:55

Am profitat de cateva zile libere de la serviciu si am facut ceva treaba in stupina. Am montat podisoare din scandurele. Am termoizolat capacele cu polistiren expandat de 2cm peste care am aplicat o foaie de placaj ca sa nu ajunga albinele sa roada polistirenul. Am facut aerisire in capace.
Am terminat dalta apicola hand made.

Imagine

Imagine

Imagine

Am ansamblat si insarmat 24 de rame

Imagine

Am montat pe 2 rame faguri artificiali pentru a fi pregatite de bagat la crescut.

Imagine

Dupa ce mi-am batut capul in fel si chip cum sa lipesc fagurele pe rama, mi-am adus aminte de redresorul din portbagaj. Ma gandeam ca nu o sa pot face treaba din cauza protectiei dar a mers grozav de bine.

Imagine
iunicu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Iun 2012, 16:50

pe forumul sudorilor de exemplu.[/quote]

mie imi place si sa sudez !!! pentru mine !!! la rama fara fagure ai cam intins cele 2 sarme oblice cam tare !!! a cedat putin speteaza de jos a ramei !!!
mai usor cu sarma , zic eu , ca din poza imi pot inchipui ce bine cladit esti !!! :lol: ( solid ) :D !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde iunicu » 07 Iun 2012, 17:16

Si eu sudez la nivel de amator. Sa vezi ce magaoaie de aparat de sudura am! Are pe putin 20 kg asa ca a trebuit sa-i pun roti ca sa-l pot tara dupa mine prin curte.
Asa este. Am strans cam tare la cateva rame si s-au curbat da nu cred ca e problema. Ca un incepator ce sunt, am intins sarma ca sa sune precum o harpa. Dupa ce am cantat satisfacut la corzile catorva rame, am observat curbura pe care o face latura e jos si am urmarit la restul de rame sa intind sarma cat sa nu se arcuiasca asa vizibil.
Ma necajesc teribil furnicile care umbla si intra in stup. Sa imi fac griji sau sa le ignor?
iunicu

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Iun 2012, 17:38

si eu m-am "luptat " cu ele !!! pana si Furnitel am folosit , dar am inteles ca-i cam toxic si pentru albine !!!
maine vreau sa refac suportul pentru stupi !!!
am cate 2 rigle de 5/10 cm pe care le pun paralele si cu 10 cm pe inaltime la 40 cm una de alta !!!
riglele vreau sa le pun pe boltari de Porotherm de dimensiuni nu foarte mari , cate 6 la riglele de 4 metri si cate 4 la riglele de 2,5 metri !!!
solutia pe care vreau s-o aplic maine este urmatoarea : pun 6 boltari peste care vine cate o tabla ceva mai mare decat boltarul , peste care pun alti 6 boltari !!! tabla vreau sa o fac cu vaselina !!! asa poate ca nu mai urca !!! vaselina sau lipici pentru soareci !!!
mai poti sa faci ceva : urmareste albinele si le gasesti musuroiul ( cuibul ) !!! acolo si pe " caile de acces " pui sare fara sa faci economie !!!
mai vorbim !!!
ves.lucian.zabrani

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?