Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde ovidiu8403 » 15 Iun 2016, 10:32

Ionut T , te stimez ca apicultor si ca si comerciant de Buckfast .Dar oare nu merita si carpatina noastra o sansa de viitor? te intreb eu cu familii putine pe stationar. Daca nu am cules de calitate buckastul imi strange miere din "cioate" ? sau blandetea , a mele nu sunt rele deloc , sapa oameni in spatele stupilor iar eu scutur ramele si una nu-i inteapa , cu ce sunt mai blande buckfastul? sau Buckast-ul romanesc se poate compara cu cel German de unde ai cumparat cu 100 euro matca procedee inseminare artificiala si etc? am vazut si o factura candva ...crezi ca nu ai trantori in zonele tale care nu sunt de vita nobila? Repet , stima pentru tine insa eu nu dau matcile mele asa roitoare , autohtone , cum sunt pe nimic , daca nu e cules nici buckfastu tau nu face nimic...Nu mai face atat loby unui hibrid creat de natia inlocuitorilor (nemtii care au inventat margarina si apiinvert si alte multe rahaturi) in detrimentul rasei noastre autohtone. Imi semeni cu Ursu care isi lauda "ladoiu" bio .Multumesc .
Cu cat inveti mai mult cu atat iti dai seama ca sti mai putin...
ovidiu8403

Mesajde jonny_it » 15 Iun 2016, 11:45

Nu mai vand buckfast la toata lumea, iau doar comenzi mari, nu sunt crescute de mine, nu spun mai multe.
Daca ai 10-20 de familii nu te intereseaza prea mult cu ce ramai la final, dar daca ai 200 si 2-3 kg de miere in plus conteaza, de aia unii trec pe BK.
Promit sa nu mai pun filme/poze cu BK aici pe forum. De acum o sa fiu un secretos. :lol:
Vad ca daca arat si spun ce fac nu este bine.

ovidiu8403 scrie:Ionut T , te stimez ca apicultor si ca si comerciant de Buckfast .Dar oare nu merita si carpatina noastra o sansa de viitor? te intreb eu cu familii putine pe stationar. Daca nu am cules de calitate buckastul imi strange miere din "cioate" ? sau blandetea , a mele nu sunt rele deloc , sapa oameni in spatele stupilor iar eu scutur ramele si una nu-i inteapa , cu ce sunt mai blande buckfastul? sau Buckast-ul romanesc se poate compara cu cel German de unde ai cumparat cu 100 euro matca procedee inseminare artificiala si etc? am vazut si o factura candva ...crezi ca nu ai trantori in zonele tale care nu sunt de vita nobila? Repet , stima pentru tine insa eu nu dau matcile mele asa roitoare , autohtone , cum sunt pe nimic , daca nu e cules nici buckfastu tau nu face nimic...Nu mai face atat loby unui hibrid creat de natia inlocuitorilor (nemtii care au inventat margarina si apiinvert si alte multe rahaturi) in detrimentul rasei noastre autohtone. Imi semeni cu Ursu care isi lauda "ladoiu" bio .Multumesc .
jonny_it

Mesajde jonny_it » 15 Iun 2016, 15:04

Carpatina(am promis ca nu mai postez BK).
Are fix 12 rame in cuib(1 e RC) si 2 caturi.

Imagine
jonny_it

Mesajde jonny_it » 15 Iun 2016, 15:06

Lavanda. Se mai vede si in departare.
Acum are doar boboci, probabil infloreste in 2-3 zile maxim.

Imagine
jonny_it

Mesajde jonny_it » 15 Iun 2016, 15:07

Plantatie de mustar, la vecini, nu imi apartine.

Imagine

O sa pun poze din plantatia de catina dar dupa ce prasesc :lol: :lol:
jonny_it

Mesajde eduard.rotaru » 15 Iun 2016, 15:12

asa da...alta viata...biodiversitate=bunastare pentru albine :)
eduard.rotaru

Mesajde jonny_it » 15 Iun 2016, 15:15

eduard.rotaru scrie:asa da...alta viata...biodiversitate=bunastare pentru albine :)

Doar cald sa fie, flori sunt. Cateva hectare bune cu lavanda, teiul este aproape, mustar(vad ca aduc mult polen, nectar asa si asa) si dupa aia floarea soarelui + faneata si balarii :)
jonny_it

Mesajde eduard.rotaru » 15 Iun 2016, 15:19

jonny_it scrie:
eduard.rotaru scrie:asa da...alta viata...biodiversitate=bunastare pentru albine :)

Doar cald sa fie, flori sunt. Cateva hectare bune cu lavanda, teiul este aproape, mustar(vad ca aduc mult polen, nectar asa si asa) si dupa aia floarea soarelui + faneata si balarii :)

hmmm....tare as vrea sa gust o miere de lavanda produsa pe teritoriul romaniei :)...cea de la francezi nu prea mi-a placut :P
eduard.rotaru

Mesajde jonny_it » 15 Iun 2016, 15:42

eduard.rotaru scrie:hmmm....tare as vrea sa gust o miere de lavanda produsa pe teritoriul romaniei :)...cea de la francezi nu prea mi-a placut :P

Eu am gustat, dar amestecata cu tei. Maxim 50% lavanda. Intr-un an cand nu da teiul iese mult mai pura.
Vedem anul asta ce iese.

Am gustat si eu de la francezi(cand faceam asta eram prin Norvegia) si nu poate fi confundata cu nici un tip de miere. Cica nici la francezi nu iese la fel peste tot, conteaza si zona, solul, specia de lavanda, cu ce mai este amestecata, etc.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 23 Iun 2016, 13:14

Asa arata 122 regine BK import DE. :lol:

Imagine
jonny_it

Mesajde jonny_it » 23 Iun 2016, 18:16

Buna si carpatina noastra, energica! :lol:

jonny_it

Mesajde eduard.rotaru » 23 Iun 2016, 19:33

Pai ce-ai facut ma nene maaa :))))....degeaba daca nu ai aratat si cate corpuri are....la ora actuala o carpatina trebuie sa stea pe minim 4 corpuri de ME :D
eduard.rotaru

Mesajde jonny_it » 23 Iun 2016, 19:48

eduard.rotaru scrie:Pai ce-ai facut ma nene maaa :))))....degeaba daca nu ai aratat si cate corpuri are....la ora actuala o carpatina trebuie sa stea pe minim 4 corpuri de ME :D

2 corpuri.

Vezi ca poate fi si roi :lol:
jonny_it

Mesajde cristi_vidican » 23 Iun 2016, 20:02

eduard.rotaru scrie:Pai ce-ai facut ma nene maaa :))))....degeaba daca nu ai aratat si cate corpuri are....la ora actuala o carpatina trebuie sa stea pe minim 4 corpuri de ME :D

Dacă carpatina e pe 4 ME, atunci Bk e pe ....?
Se știe că BK are populație cu cel puțin 1/4-1/3 mai mult decât carpatina.
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde jonny_it » 23 Iun 2016, 20:15

cristi_vidican scrie:

Eu am inceput sa nu ma mai uit la cantitatea de albina, ma uit la cat de grele sunt caturile :lol:
jonny_it

Mesajde eduard.rotaru » 24 Iun 2016, 08:59

jonny_it scrie:
cristi_vidican scrie:

Eu am inceput sa nu ma mai uit la cantitatea de albina, ma uit la cat de grele sunt caturile :lol:

Ei aici mi-ai placut...asa da :)
eduard.rotaru

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?