Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde Ef_1976 » 21 Sep 2016, 15:50

jonny_it scrie:
maruta scrie:ai lasat rama care ai scos-o din stup afara - declansare furtişag clar

Am pus rama la loc dupa ce am oprit camera. Furtisag nu se face acum pentru ca este frig, dar daca o uitam acolo nu era bine :D
Acolo era greseala :lol:

maruta scrie: rama 4 trebuia scoasa - fara mancare

Multe din ramele alea o sa fie schimbate cu rame cu miere aduse de la familiile de productie.

Frumoase BK-uri!Sunt din import?
Anul acesta am achiziționat si eu cateva BK-uri.Astept sa le văd anul viitor la treaba.
Ef_1976

Mesajde cristi_vidican » 21 Sep 2016, 15:58

jonny_it scrie:l.
PS: sunt carpatine, nu buckfast sau altceva.
Zilele astea incep sa le inlocuiesc, si in ordinea primirii mesajelor o sa trimit cate 2.

Să vedeți voi acum cum crește producția la nivel național. Anul viitor va fi unul cu producție record. :lol:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde maximotgv » 21 Sep 2016, 16:03

Pai asteptam cu interes sa ne arati si o familie de productie! Multumim!
maximotgv

Mesajde andrei_calinescu » 21 Sep 2016, 17:05

Salut,

Pe cate rame il iernezi?
andrei_calinescu

Mesajde jonny_it » 21 Sep 2016, 17:40

Ef_1976 scrie:Frumoase BK-uri!Sunt din import?
Anul acesta am achiziționat si eu cateva BK-uri.Astept sa le văd anul viitor la treaba.

Sunt productie proprie, trase din BK adus din Danemarca.
O sa le pun si pe cele din import pe youtube. :)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 21 Sep 2016, 17:45

cristi_vidican scrie:Să vedeți voi acum cum crește producția la nivel național. Anul viitor va fi unul cu producție record. :lol:

Le dau gratuit in caz ca cineva ramane fara o regina, cand ai 2-3 familii si ai o regina lipsa chiar este buna o regina. Cand ai mai multe iti permiti sa unifici.
Si da, anul viitor o sa creasca productia, dar nu datorita reginelor trimise de mine acum :lol:

Astazi am scos una si imi cam parea rau de ea, dar am 2 fiice de la ea. Oricum o sa le dau cu toata inima, daca nu as avea unde sa le trimit ar trebui sa le omor.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 21 Sep 2016, 17:55

maximotgv scrie:Pai asteptam cu interes sa ne arati si o familie de productie! Multumim!

Pe vatra unde filmez(este in Iasi) sunt aproximativ 120 de familii, din care 25 sunt familii de productie, amestecate cu roii adusi de la Vaslui.
Nu iti imagina ca alea de productie au acum 20 de rame cu albine :lol: sunt familii normale dar suficient de bune incat sa treaca iarna cu bine si sa se dezvolte repede la primavara. Conteaza cum arata la anul inainte de salcam, si asta depinde de multi factori, o sa avem timp la iarna sa discutam mult pe tema asta.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 21 Sep 2016, 18:37

andrei_calinescu scrie:Salut,

Pe cate rame il iernezi?

Raman pe 4-5 rame maxim, oricum mai scutur 2-3 nuclee(reginele merg la familii) peste, deci se mai adauga 1-2-3 rame cu albine.
Sau unific direct cu un nucleu mai bunicel.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 21 Sep 2016, 18:44

andrei_calinescu scrie:Salut,

Pe cate rame il iernezi?

Teoretic un roi ca acesta nici nu ar trebui sa ramana pentru iarna. O iarna mai grea si intra la capitolul pierderi :lol:
Dar mai primesc albine, si cel mai important rame cu miere si inca o doza de sirop.

jonny_it

Mesajde jonny_it » 21 Sep 2016, 19:02

Ce a mai ramas din nuclee de imperechere. Pe vatra cu roii nu prea am tinut nuclee multe pentru ca introduceam regine tinere imperecheate.
Nucleele erau bune doar daca nu acceptau reginele, dar cum nu prea au fost cazuri prea multe au ramas cateva de rezerva.

Reginele astea 2 sunt cumparate din Germania. Am cateva puse si in roi, o sa le filmez.

jonny_it

Mesajde nicu68 » 21 Sep 2016, 19:21

si totusi care este metoda ta de a schimba matcile batrane?
nicu68

Mesajde jonny_it » 21 Sep 2016, 19:36

nicu68 scrie:si totusi care este metoda ta de a schimba matcile batrane?

Scot regina batrana sau cu probleme si imediat am pus regina tanara in colivie + albine insotitoare.
Acum toamna in bucata de turta pusa in colivie pun la introducere 2-3 picaturi de apa, pentru a o elibera mai repede(maxim cateva ore).
Sau intr-o dimineata mai rece pur si simplu iau nucleul si il pun langa familia care deja a fost orfanizata in ziua precedenta.

Toamna mai tarziu am testat si am pus nucleul direct peste famila care avea regina batrana, in aproape toate cazurile regina tanara o elimina pe cea batrana.
Dar cum nu prea imi mai plac exceptiile am renuntat la metoda pentru moment. :)
jonny_it

Mesajde nicu68 » 21 Sep 2016, 20:59

ok mersi
nicu68

Mesajde jonny_it » 13 Oct 2016, 23:03

Au cazut uratii! :lol:

Imagine
jonny_it

Mesajde namzeb » 14 Oct 2016, 15:12

Aristotele ce facusi neica de se imultira asa uritii??.Se vede ca nu prea ai stat pe acasa iti invadara uritii prisaca :P .S-au i-ai lasat toata vara sa faca plaja si astia au ocupat transeele.Dale cu flit mai repede ca ii vai.Eu de cind ii protejez vara pe capace cu poliester nu-i vad prin cotete.Gasii citiva la niste roi care cine stie de unde au venit la mine in gradina.Spor la treaba ca poate mai vine si vreme buna.Dar i-am unificat cu unii mai slabuti de 7 rame si cu matci mai urite dupa ce i-am despaduchiat.Cu respect
Toate fiintele au un rol in viata pe pamint.http://bismark.sunphoto.ro/
namzeb

Mesajde jonny_it » 14 Oct 2016, 16:24

namzeb scrie:Aristotele ce facusi neica de se imultira asa uritii??.Se vede ca nu prea ai stat pe acasa iti invadara uritii prisaca :P .S-au i-ai lasat toata vara sa faca plaja si astia au ocupat transeele.Dale cu flit mai repede ca ii vai.Eu de cind ii protejez vara pe capace cu poliester nu-i vad prin cotete.Gasii citiva la niste roi care cine stie de unde au venit la mine in gradina.Spor la treaba ca poate mai vine si vreme buna.Dar i-am unificat cu unii mai slabuti de 7 rame si cu matci mai urite dupa ce i-am despaduchiat.Cu respect

Este al 2-lea tratament pe luna aceasta, si am mai facut si in august, dar a stat pe puiet. Acum nu mai au puiet de ceva timp si am exterminat bine de tot.
Nu au cazut asa la toti, dar sunt cativa care au avut bine de tot, de parca nu as fi facut deloc tratamente.
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?