Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Prisaca "SACARA" republica Moldova

Mesajde alt stupar » 18 Oct 2015, 14:26

Prin ”97-”98 ajunsese stupina lu tata pe mainile mele. El se imbolnavise si in afara de a sta uneori in spatele meu ca ”supervizor” prea multe nu mai putea face.
Bine, ma pusese destul la lucru prin stupi si inainte insa, pana atunci, cand am simtit ca stupii sunt AI MEI, prea mult nu am fost interesat, cum prindeam ocazia cum o taiam din zona :oops:
Si cam tot pe atunci, daca tot a-nceput sa-mi placa, am luat la citit tot ce prindeam si sa intreb in stanga si-n dreapta la tot felul de stupari. Eu ma consideram incepator si orisice in posesor de stupi mai vechi cu cativa ani ca mine vedeam un model de urmat, ca metoda. Si, nah... cate bordeie, atatea obiceie...
Am incercat deci sa fac si in propia stupina cele auzite de la diversi, de la unu, de la altul... numai ca, cum ma abateam de la linia lu” al” batran, cum luam cate-un spitz in c*r de nu ma vedeam si mai cu buna, mai cu spitzu ;) nu am avut incotro si am mers tot pe calea lui... vreo doua sezoane, cap coada.
Si acum vine morala :lol: Comparand la final rezultatele, oaresce surprize (pentru mine, cel de-atunci)...
Productia - pai productia s-a realizat acolo unde s-a facut ce trebuia facut... dincolo... multa, multa teorie, explicatii, cautari de cauze, si sperante in ani ”mai buni”...
lada plina de albine, dalta si afumatorul
in rest... Dumnezeu cu mila !
alt stupar

Mesajde pustu » 18 Oct 2015, 14:28

petru MD scrie:
alt stupar scrie:Si parafrazand semnatura unui distins coleg, apicultura este simpla, dificil este insa a lucra simplu.[/b] :lol:

Domnule stupar daca stieam aceasta fraza o spuneam doar pe ea))). cu acestea cuvinte ati spus tot ce am scris eu ( ce am avut in vedere) si.tot ce doream sa mai spun

Sa inteleg ca esti putin dezamagit ? Te asteptai sa gasesti altceva printre apicultorii romani , de dincoace de Prut ?
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde petru MD » 18 Oct 2015, 14:50

pustu scrie:
petru MD scrie:
alt stupar scrie:Si parafrazand semnatura unui distins coleg, apicultura este simpla, dificil este insa a lucra simplu.[/b] :lol:

Domnule stupar daca stieam aceasta fraza o spuneam doar pe ea))). cu acestea cuvinte ati spus tot ce am scris eu ( ce am avut in vedere) si.tot ce doream sa mai spun

Sa inteleg ca esti putin dezamagit ? Te asteptai sa gasesti altceva printre apicultorii romani , de dincoace de Prut ?

dane ce caut gasesc)))) tot,e ok .....am mult de invatat... eu atita teorie in viata nu auzeam '...
petru MD

Mesajde proapis13 » 18 Oct 2015, 15:04

alt stupar scrie:..cum ma abateam de la linia lu” al” batran, cum luam cate-un spitz in c*r de nu ma vedeam

Si cu ocazia aia te-ai convins ca ochii au legatura cu curul... :lol:
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde cristi_vidican » 18 Oct 2015, 15:35

petru MD scrie:intre corp (rame) si fund 7 cm da, se intampla sa faca faguri dar de cand m-am invatat sa lucrez mai bine familiile, mai rar este acest fenomen.

Cum de ai reușit să-i faci să nu clădească sub rame?
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde ignatov andrei » 18 Oct 2015, 15:39

petru MD scrie:...da ca o persoana care doreste sa admire aceasta fiinta si sa inteleaga sau sa incerce sa inteleaga ritmul si viata albinelor...
succese...

Abia astept sa te vad la Iasi... Vei avea o surpriza din partea mea! Atunci sa te vad ce părere ai de "stuparii experimentati", si cum e sa stii doar practic si "sa dai vina" numai pe dragostea fata de albine...!!!
ignatov andrei

Mesajde mausica » 18 Oct 2015, 15:53

Frumos e ca aveti ocazia sa va intalniti/cunoasteti......si asta e un castig pe viitor
Nimic nu e intamplator....totul se intampla cu un scop !!!
mausica

Mesajde petru MD » 18 Oct 2015, 16:12

ignatov andrei scrie:
petru MD scrie:...da ca o persoana care doreste sa admire aceasta fiinta si sa inteleaga sau sa incerce sa inteleaga ritmul si viata albinelor...
succese...

Abia astept sa te vad la Iasi... Vei avea o surpriza din partea mea! Atunci sa te vad ce părere ai de "stuparii experimentati", si cum e sa stii doar practic si "sa dai vina" numai pe dragostea fata de albine...!!!

daca ati observat dau toate vina pe dragostea fata de albini combinata cu multa multa multa munca .... si cei legat de " experimentati" ca deobicei au 20-30 stupi.. foarte rar cind se intilnesc cu stupine mari oameni care stiu atita teorie se intilnesc dar rar si chear as dori sa ma intilnesc in cu asa oameni... si eu stiu atita cit am nevoe ca sami duc lucrarea bine )))))))
petru MD

Mesajde daffid mihailov » 18 Oct 2015, 19:22

Ba stii cum sta cu "albini" ba vrei sa inveti.
Te declari incepator, dar ai inceput cu 60 de stupi.
Ai doar 3 ani experienta, dar ai crescut printre stupi.

Haide Prietene, mai usor cu falsa asta modestie.
Şi albinele au aceeaşi soartă ca toate marile adevăruri. Trebuie să înveţi să le observi. Maurice Maeterlink
daffid mihailov

Mesajde pustu » 18 Oct 2015, 19:39

alt stupar scrie:Prin ”97-”98 ajunsese stupina lu tata pe mainile mele. El se imbolnavise si in afara de a sta uneori in spatele meu ca ”supervizor” prea multe nu mai putea face.
Bine, ma pusese destul la lucru prin stupi si inainte insa, pana atunci, cand am simtit ca stupii sunt AI MEI, prea mult nu am fost interesat, cum prindeam ocazia cum o taiam din zona :oops: ...

daffid mihailov scrie:Ba stii cum sta cu "albini" ba vrei sa inveti.

Poate o taia din zona :lol: ;)
yahoomail : danpustu
facebook : pustu stuparul
youtube : http://www.youtube.com/pustustuparul
pustu

Mesajde petru MD » 18 Oct 2015, 20:01

daffid mihailov scrie:Ba stii cum sta cu "albini" ba vrei sa inveti.

daca stieam tot nici nunintram pe forum... :)
sanatate
petru MD

Mesajde ignatov andrei » 18 Oct 2015, 21:02

Petru, sa stii ca n-am vrut sa te supăr. Chiar mă bucur sa te cunosc si abia astept. Am vrut sa spun - in postarea de mai sus - ca la Iasi vei cunoaste stupari cu multi stupi si foarte buni cunoscători "de teorie"!
Sa fii iubit!
ignatov andrei

Mesajde petru MD » 18 Oct 2015, 21:15

ignatov andrei scrie:Petru, sa stii ca n-am vrut sa te supăr. Chiar mă bucur sa te cunosc si abia astept. Am vrut sa spun - in postarea de mai sus - ca la Iasi vei cunoaste stupari cu multi stupi si foarte buni cunoscători "de teorie"!
Sa fii iubit!

de asta si am nevoe mare ... o sa fiu bucuros sa ne cunoastem si mai am nevoe de ceva))) un numar de telefon din caz de nu gases locu sa fiu ajutat. multumesc anticipat
petru MD

Mesajde MIHAI BALS » 18 Oct 2015, 22:17

petrica,da...miere faci?
si...cu detalii,de care,pret,poze cu zecile de butoaie,unde o dai,asta...numai daca ai ce arata!

mi se pare mie sau esti cam arogant?
MIHAI BALS

Mesajde cristi_vidican » 18 Oct 2015, 22:24

MIHAI BALS scrie:petrica,da...miere faci?
si...cu detalii,de care,pret,poze cu zecile de butoaie,unde o dai,asta...numai daca ai ce arata!

Atitudini ca acestea vor goli forumul
:oops:
Tot ce voiti sa va faca voua oamenii, faceti-le şi voi la fel – Matei 7:12a
cristi_vidican

Mesajde MIHAI BALS » 18 Oct 2015, 22:28

cristi_vidican scrie:
MIHAI BALS scrie:petrica,da...miere faci?

Atitudini ca acestea vor goli forumul
:oops:

zici tu?
tu...asa ai fost invatat?
tati,fii impartial!
MIHAI BALS

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?