jadx scrie:Ramele cu miere descapacita unde le-ati introdus in stup(est, vest, dupa diafragma)?
dogvet scrie:Salut Johnny!Referitor la formare roi tu spui:,,- necesita o a 2-a vatra, avantaj la cei care pleaca in pastoral, pot forma roii inainte de plecarea in pastoral.''E absolut obligatorie aceasta mutare a roilor formati pe alta locatie,sau pot ramine si pe aceeasi locatie,cu riscul unei depopulari la unul dintre ei.Si eu folosesc folia pe ME,dar in varianta cu mici fante fata -spate+FAV nu numai urdinisul marit,care de fapt acum e pe pozitia MIC.Condens zero.
dogvet scrie:Super tare cel impachetat la 7 rame!!
dogvet scrie:Poate termenul de depopulare folosit de mine e cam fortat,am vrut sa ma refer la o oarecare scadere a numarului de albine in stupul ramas fara matca dupa divizare.Nu am inteles totusi ,pot ramine pe loc roiurile sau trebuiesc deplasate?
dogvet scrie:Salut Johnny !Ceva despre stilul tau de dezvoltare a cuibului in perioada de primavara imi poti spune?Stiu ca sint foarte insistent,dar se vede ca stii sa lucrezi cu ME.Oricum iti ramin dator pt ceea ce postezi atit eu cit si altii care citesc pagina ta.
dogvet scrie:Inversari faci ?
dogvet scrie:Completarile cu rame din martie le faci gradat sau dintr-o data se completeaza corpul 1 si corpul 2 pina ajung la 10 rame?Daca nu faci inversari nu exista pericolul de a depozita miere in corpul 2 si de a lasa spatiu mic pt ouat?
Nebunu_R scrie:salutari Jonny!
anul trecut nu am bagat rama oarba(claditoare). in conditiile care nu inversez corpurile, in corpul superior am 7-8 rame cu puiet iar matca trebuie sa coboare in corpul de jos (in zona mea in prima jumatate a lui aprilie), unde pun rama claditoare? asta e un caz pt un an normal.
dogvet scrie:Nu ti s-a intimplat ca zona aceea de coronita din corpul 2 sa fie impinsa prea rapid in jos si in acest mod sa se restringa spatiul de ouat?Sau te bazezi pe faptul ca avind corpul pe 11 rame coronitele sint mai mici decit daca ar fi pe 10 rame dupa care inainte de a creste nr de albine le pui corpul 3 ?Exista pareri care spun ca in stupul ME matca nu ajunge niciodata sa valorifice la maxim spatiul de ouat pe motiv ca este prea mare ca volum.Tu vad ca ii ai pe 11 rame,deci ar trebui ca populatia sa atinga niste nivele tipice unor,,monstri''Se intimpla acest lucru sau in cuib mai baga si rame cu miere ,populatia raminind asffel la cote tipice ME-ului pe 10 rame?
Bambucha scrie:nene Jonny, ai facut pastoral la floare?
Mierea coboara in jos si impinge ponta tot in jos mai abitir ca-n primavara, fetitele isi pregatesc iernatul deci normal e sa gasesti c2 aproape blocat si matca cu majoritatea puietului in c1. Daca permite floarea, productia pe stup este una dintre cele mai mari din intregul an vis a vis de culesurile clasice.
Bambucha scrie:Turtele alea le-ai pus pentru linistea ta sau pentru linistea lor?
dogvet scrie:Salut Johnny! La nivelul stupinei tale cum stai cu curentii de aer?Ai asa ceva,in special in sezonul rece?Protejezi stupina in vreun mod?
Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?
Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 5 vizitatori