Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Ignatov Andrei

Mesajde ignatov andrei » 03 Sep 2014, 14:20

"Mixtura" de sub capaceala este... salcam+tei!

Vorba "unchiului" Valter:
- Andrei, tu esti crescator de albine, nu producator de miere !!! ;)
ignatov andrei

Mesajde nae » 03 Sep 2014, 14:21

Invidios nu sunt ,doar interesat =sunt pazite ?, mi le dati mie pana la 01.11 ?,sa nu le pape gaselnita . :D
Dupa pozele d-tale iau un ''aspacardin'' ; asa o rama intoarsa peste cuib iti da o liniste totala pana in martie >
Frumos .
nae

Mesajde Florin Dobre » 03 Sep 2014, 14:50

Matale te razi de noi. :(
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde ignatov andrei » 03 Sep 2014, 14:51

nae scrie:Invidios nu sunt ,doar interesat =sunt pazite ?, mi le dati mie pana la 01.11 ?,sa nu le pape gaselnita . :D
Dupa pozele d-tale iau un ''aspacardin'' ; asa o rama intoarsa peste cuib iti da o liniste totala pana in martie >
Frumos .

Acum intelegi, prietene, ce spuneam eu (cand spuneam...) cu... hrana (stimularile) si descapacitul coroanelor la puiet ???

Nu sunt pazite, poti veni...
Introduc cate doua rame - la fiecare familie - pe margine, in octombrie-noiembrie (ultima vizita, adica cea cu... la revedere!), extrag doua "mai goale" (pe care le folosesc primavara la extinderea cuibului) si apoi stau pana in aprilie... ca motanul pe slanina!

Albinele mele nu consuma decat miere si polen, zahar... doar daca fura de pe undeva !!!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 03 Sep 2014, 14:54

Florin Dobre scrie:Matale te razi de noi. :(

Nu Florine, nu rad si nici n-am ras de nimeni, doar ca nu aveam posibilitatea sa sustin prin poze ceea ce va spuneam cand am intrat pe forum!

Sunt colegi de pe forum care au fost si au vazut, unii chiar au cumparat familii asta primavara si au vazut asemenea rame, neatinse, la peretele opus!
ignatov andrei

Mesajde irina » 03 Sep 2014, 15:29

ignatov andrei scrie:

Nu Florine, nu rad si nici n-am ras de nimeni, doar ca nu aveam posibilitatea sa sustin prin poze ceea ce va spuneam cand am intrat pe forum!

Ma gandeam....daca nu aveti posibilitatea sa le folositi pe toate....sa ne spuneti. :P
irina

Mesajde teinegru64 » 03 Sep 2014, 17:00

irina scrie:
ignatov andrei scrie:

Ma gandeam....daca nu aveti posibilitatea sa le folositi pe toate....sa ne spuneti. :P

Apropo de asta...exista pe undeva o batrana de vreo 75 de ani,care tzine asemenea rame 2-3 ani.Incercand sa ii explic ca nu mi se pare in regula aceasta metoda...am primit replica..
-Dragul meu,eu asa am vazut la socrul meu....si a fost mereu bine.De ce nu ar mai fi bine acum??
http://teinegru64.sunphoto.ro/Albine
teinegru64

Mesajde CORNEL V. » 03 Sep 2014, 18:43

ignatov andrei scrie:a 200-a...

Da, dispun de 200 astfel de rame, "folosibile" la 01. 11. 2014!

Mie asta nu-mi place...mai sunt 10 celule goale :lol:
Sa traiesti,Andrei ;)
CORNEL V.

Mesajde ignatov andrei » 03 Sep 2014, 18:56

Sa traiesti si tu , Cornele!
ignatov andrei

Mesajde joohny » 04 Sep 2014, 17:14

[quote="ignatov andrei
Introduc cate doua rame - la fiecare familie - pe margine, in octombrie-noiembrie (ultima vizita, adica cea cu... la revedere!),

Va salut.De ce pe margine si nu central (cele 2 rame).Multumesc.Sanatate.
joohny

Mesajde ignatov andrei » 04 Sep 2014, 17:40

joohny scrie:
Va salut.De ce pe margine si nu central (cele 2 rame).Multumesc.Sanatate.

Joohny, iti arde de glume ?!?

ignatov andrei scrie:Introduc cate doua rame - la fiecare familie - pe margine, in octombrie-noiembrie (ultima vizita, adica cea cu... la revedere!)

Unde se formeaza ghemul ???
ignatov andrei

Mesajde joohny » 04 Sep 2014, 21:32

[quote="ignatov andrei

Va salut.Nu imi arde de glume.In teorie am gasit ca ar fi mai avantajoasa cea centrala ,insa tot in teorie am gasit ca cea bilaterala e mai avantajoasa ,binenteles vb. de la o fam.medie in sus.Din cele citite parca au dreptate amindoi autorii insa incerc sa aflu ce spune practica.Daca este necesar va pot spune si autorii cu toate detaliile.Sanatate
joohny

Mesajde ignatov andrei » 05 Sep 2014, 01:18

joohny scrie:[quote="ignatov andrei

Va salut.Nu imi arde de glume.In teorie am gasit ca ar fi mai avantajoasa cea centrala ,insa tot in teorie am gasit ca cea bilaterala e mai avantajoasa ,binenteles vb. de la o fam.medie in sus.Din cele citite parca au dreptate amindoi autorii insa incerc sa aflu ce spune practica.Daca este necesar va pot spune si autorii cu toate detaliile.Sanatate

Adu-mi un autor care sa-mi contrazica expunerile din domeniul apicol si... esti prietenul meu... PE VIATA!
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 05 Sep 2014, 01:50

proapis13 scrie:Ce-mi place cind ma citez singur....

Mariane... sa stii ca am sa aplic si eu "terapia" asta !!!
Cred ca face bine la "phisic"...
ignatov andrei

Mesajde ignatov andrei » 05 Sep 2014, 21:06

Joohny, daca tot imi aduci argumente, chiar si prin MP (argumente de care - nu te supara - nu am nevoie), intelege ca... DOAR EXPERIENTA proprie - functie de zona - este cea care iti aduce succesul in ceea ce priveste iernarea !

Eu am trecut de stadiul in care trebuie sa citesc, eu acum fac... DOAR CUM VOR ALBINELE !!!
Cum sa-ti explic limbajul lor (al albinelor), cand tu nu-l stii bine nici pe cel dintre apicultori ???

Toti, dar toti incepatorii aveti o boala: vreti sa stiti din prima care sunt metodele cele mai bune, dar voi nu sunteti in stare sa descrieti o rama (s-a vazut la pagina incepatorului cat le mai bajbaiati cand venea cineva cu o poza)...!!!!

Cel putin in lucrul cu fiintze vii, metoda "copy-paste" nu este valabila!

Sanatate !!!
ignatov andrei

Mesajde andrei_calinescu » 05 Sep 2014, 21:40

Nu e niciodata tarziu pentru un "La multi ani"
Si vazand ce muzica iti place, iti las niste artisti minunati sa-ti ureze muzical.

http://youtu.be/zWD_cuKKCAM

si

http://youtu.be/-TF4p07aWwc
andrei_calinescu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?