IonutMioveni scrie:Sincer iti spun....eu nu am folosit pana acum nimic altceva de administrat albinelor decat miere si zahar. Incerc sa merg pe cat mai natural,
Te salut de asemenea
Salut Ionut!
Si eu merg pe natural ! Stimlarile cu zahar le fac dupa ce trag mierea iar de la roii stimulati pe parcursul anului nu scot mierea! o las lor pt. iarna!
Cat despre Protofil l-am folosit doar o singura data dupa extractia de anul acesta cand am spart cuibul la toti cu o rama scoasa de la centrifuga! ca sa oua matca! Protofilul a stimulat matca sa ponteze!( sunt cam batrane)! si chiar asa a facut! Astazi am facut un control- a ouat aproape peste tot. .
Sper sa o tina tot asa fiecare matca!
Inca ceva -Mierea obtinuta din zahar si din turte... pana la toamana cand extrag eu se consuma iar albinele uzate de zahar nu mai prind culesul ! vine generatia tanara! Iar daca nu le dai cate o turta in ianuarie si februarie(in fc. de cat au nevoie) adio cules la salcam! Eu asa procedez si zic ca merge!
Daca ai familia de putere mijlocie eu zic ca nu moare daca ii iei 2 rame cu miere si apoi sa-i adm. sirop o sapt.iar Cu ramele stoarse de miere spargeai cuibul (faguri inchisi). faceai si tu un borcan cu miere sa ai o satisfacte la sf. de cules! Parerea mea!. acum ar fi bine sa te consulti si cu ceilalti apicultori mai experimentati!
EU SUNT CAM MIC SA TE IEI DUPA MINE!! Eu ti-am dat o idee ce sa-i intrebi!!
Le-am lasat si eu asa intr- un an fara sa le "mulg" si nu am facut nicio brinza! Nici cu miere,nici cu fam. puternica in primavara!
Rog apicultorii experimentati sa ma corecteze! sa stiu ce sa mai repar!! cat mai este timp!!Nu ma supar! (doar sunt incepator mai greseste omu')
Te salut Ionut! Bafta multa iti urez!