Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Visu' meu dintotdeauna...Ionut Mioveni

Mesajde Dragos » 01 Aug 2011, 01:53

IonutMioveni scrie:Sincer iti spun....eu nu am folosit pana acum nimic altceva de administrat albinelor decat miere si zahar. Incerc sa merg pe cat mai natural,
Te salut de asemenea :P

Salut Ionut! :)
Si eu merg pe natural ! Stimlarile cu zahar le fac dupa ce trag mierea iar de la roii stimulati pe parcursul anului nu scot mierea! o las lor pt. iarna!
Cat despre Protofil l-am folosit doar o singura data dupa extractia de anul acesta cand am spart cuibul la toti cu o rama scoasa de la centrifuga! ca sa oua matca! Protofilul a stimulat matca sa ponteze!( sunt cam batrane)! si chiar asa a facut! Astazi am facut un control- a ouat aproape peste tot. .
Sper sa o tina tot asa fiecare matca!
Inca ceva -Mierea obtinuta din zahar si din turte... pana la toamana cand extrag eu se consuma iar albinele uzate de zahar nu mai prind culesul ! vine generatia tanara! Iar daca nu le dai cate o turta in ianuarie si februarie(in fc. de cat au nevoie) adio cules la salcam! Eu asa procedez si zic ca merge!

Daca ai familia de putere mijlocie eu zic ca nu moare daca ii iei 2 rame cu miere si apoi sa-i adm. sirop o sapt.iar Cu ramele stoarse de miere spargeai cuibul (faguri inchisi). faceai si tu un borcan cu miere sa ai o satisfacte la sf. de cules! Parerea mea!. acum ar fi bine sa te consulti si cu ceilalti apicultori mai experimentati!
EU SUNT CAM MIC SA TE IEI DUPA MINE!! Eu ti-am dat o idee ce sa-i intrebi!! :idea:
Le-am lasat si eu asa intr- un an fara sa le "mulg" si nu am facut nicio brinza! Nici cu miere,nici cu fam. puternica in primavara! :x
Rog apicultorii experimentati sa ma corecteze! sa stiu ce sa mai repar!! cat mai este timp!!Nu ma supar! (doar sunt incepator mai greseste omu') :!: Multumesc!

Te salut Ionut! Bafta multa iti urez!
Dragos

Mesajde IonutMioveni » 01 Aug 2011, 18:31

Multumesc frumos de sfat Dragos. :D
Spor la treaba si tie :mrgreen: .....deabia astept sa invart si eu la centrifuga ca de mult nu mai stiu cum e sentimentu asta :lol: .
Pan' atunci ma multumesc doar sa le ajut si sa privesc cum se dezvolta stiind ca vreodata ma vor rasplati si ele cu noi membrii in club :P
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde IonutMioveni » 01 Aug 2011, 18:52

Pe data de 28-07-2011 clubul a mai primit un membru si asta datorita domnului Eusebiu caruia ii multumesc pentru darul pe care mi l-a oferit ca mare bucurie a mai fost pe capu meu.Ziua urmatoare am stat zeci de minute.n sir sa privesc cum se acomodeaza albinutele cu noua locatie.
Tare nerabdator mai sunt sa ajung la ele.
Promit sa am grija de fetite ca de ochisorii mei :)
Numai bine!
Fişiere ataşate
43430375_CAKNODLTW.jpg
O noua colonie a poposit pe taramurile comunei Uda. :)
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde paul » 06 Oct 2011, 09:20

LA ...FOARTE MULTI ANI ...SANATATE ...si MULTE, MULTE ALBINE :!: :!: :!: Si cand ma gandesc ca mai ai vreo ...70 de ani de stuparit de acum inainte ...
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde IonutMioveni » 06 Oct 2011, 13:39

Multumesc frumos domnu' Paul.
Sa dea Dumnezeu sa fim sanatosi si cu albinele sa fiti sigur ca nu vor disparea din viata mea cat voi trai (sa speram ca ajung la vreo 70 de ani de stuparit :lol: ).
:mrgreen:
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde paul » 06 Oct 2011, 15:35

IonutMioveni scrie:Multumesc frumos domnu' Paul.
Sa dea Dumnezeu sa fim sanatosi si cu albinele sa fiti sigur ca nu vor disparea din viata mea cat voi trai (sa speram ca ajung la vreo 70 de ani de stuparit :lol: ).
:mrgreen:

Eu nu am ras cand am spus ca incepand de azi mai ai 70 de ani de stuparit !Noi ...istorie ! :oops:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde IonutMioveni » 16 Oct 2011, 09:26

Ehee....de cand am asteptat eu clipa asta care intr-un final vad ca a venit....da culmea tot cu bunica :lol:
Daca aveam norocu sa scape acele fam in anu respectiv acum eram mult mai sus cu albinutele, dar nu-i nimic niciodata nu e prea tarziu.
Norocu meu a fost bunica, ca de asteptam dupa tata si mama m-au tot dus cu papagalu si acu nu mai au scapat :mrgreen:
Toate bune!
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde IonutMioveni » 31 Oct 2011, 20:53

Recolta mea de seminte de salcam pe 2011. :)
Pentru prima data in viata am cules aceasta samanta...cam greu cu alesu , dar nu-i problema rabdarea-i unul dintre punctele mele forte.
In primavara vreau sa o plantez ,iar cu puietii vad eu ce fac...ideea mea era de a consolida ''marginile'' garlicei din spatele casei.
Si tot in primavara pentru prima data voi planta facelia( am vreo 3 kg) pentru a avea cules intre salcam si tei :mrgreen:
Fişiere ataşate
1.jpg
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde gabi bee » 31 Oct 2011, 21:49

e foarte bine ca vrei sa plantezi salcami . salcamul si teiul ar trebui plantati cel mai mult de catre stupari ! sunt mai mari sansele sa plantezi puieti rasariti prin raza unor salcami mai dezvoltati . merge si din samanta dar dureaza mai mult ! eu o sa adun puieti de prin zona altor salcami sa-i plantez ! numai bine , si nu uita teiul ! ;)
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde horia_ch » 01 Noi 2011, 13:38

gabi bee scrie:e foarte bine ca vrei sa plantezi salcami . salcamul si teiul ar trebui plantati cel mai mult de catre stupari ! sunt mai mari sansele sa plantezi puieti rasariti prin raza unor salcami mai dezvoltati . merge si din samanta dar dureaza mai mult ! eu o sa adun puieti de prin zona altor salcami sa-i plantez ! numai bine , si nu uita teiul ! ;)

Sa ai grija unde ii plantezi. Drajonii vor drajona puternic, putand invada zona.
קֹהֶלֶת 3:11,12
horia_ch

Mesajde IonutMioveni » 01 Noi 2011, 15:56

N.am sa uit nici teiul fi sigur de asta(sper ca.mi accepti adresarea la per tu :) )
Sincer, nici aceasta idee de plantare a salcamilor rasariti deja nu este de neglijat si m.am gandit si la ea. De aceea, am insemnat toata gradina bunicii pe unde au rasarit salcamiorii pentru ca bunica sa-si dea seama si sa nu-i distruga :D
Dar chestia cu seminte este o dambla de-a mea pe care vreau sa o pun in aplicare in primavara anului 2012 :lol: :lol:
Legat de tei ...nu stiu cum se poate obtine din seminte...decat din teiuții raasariti in ptrajma teiului mama..Am sa icerc sa vad daca prind vreunu'(am un tei argintiu in curte de a carui umbra ma bucur in fiece zi de vara )
Numai bine Gabi si iernare usoara albinutelor!
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde IonutMioveni » 01 Noi 2011, 16:06

horia_ch scrie:
gabi bee scrie:e foarte bine ca vrei sa plantezi salcami . salcamul si teiul ar trebui plantati cel mai mult de catre stupari ! sunt mai mari sansele sa plantezi puieti rasariti prin raza unor salcami mai dezvoltati . merge si din samanta dar dureaza mai mult ! eu o sa adun puieti de prin zona altor salcami sa-i plantez ! numai bine , si nu uita teiul ! ;)

Sa ai grija unde ii plantezi. Drajonii vor drajona puternic, putand invada zona.

Cestia cu drajonarea drajonilor daca ma pot exprima astfel am prezentat-o si eu mai multor vecini care sunt mai in varsta decat mine si la fel de incăpățânați pe cat sunt de maturi. Le-am spus ca mai mult isi fac de lucru daca vor sectiona radacinile salcamilor rasariti , dar ei nu dmne de unde stiu eu mai bine ca ei :(
Si i-am lasat sa faca ce vor....astfel o vecina s.a ales cu o minunata salata de salcami in fata portii sale de care nu mai poate scapa :lol:
Multumesc frumos de sfat d-le Horia.
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde popageorgian » 01 Noi 2011, 17:53

am plantat ha intregi de salcami in pepiniere dar samanta adunata anul acesta nu va iesi daca nu este scarificata , oparita sau parlita o poti planta si fara aceste procedee dar va rasari peste vreo 2 ani.
http://popageorgian86.sunphoto.ro/

Un om cinstit este cea mai nobila lucrare a Lui Dumnezeu
popageorgian

Mesajde IonutMioveni » 29 Noi 2011, 17:07

Buna ziua dragi colegi!
De multa vreme n.am mai postat nimic pe pagina personala si am considerat ca-i cazu' sa mai adaug niste date :D
In tot acest timp albinutele si-au urmat cursul lor natural , iar eu am facut o achizitie.Am cumparat o presa de faguri care sper sa.mi fie cat mai folositoare in propria mini stupina :lol:
Presa este cea precum observati in poza de mai jos.
Sambata ce a trecut m.am jucat putin cu dansa si chiar mi-a placut.
Desi multi vor fi de parere ca nu aveam nevoie pentru inceput de o astfel de presa, eu zic ca ce-i in mana nu-i minciuna pentru ca daca mama observa ca am o suma de bani nu-mi mai da :lol: si mai bine i-am cheltuit zic eu cu cap.
In vacanta dintre semestre sper sa.mi confectionez cu tata un dispozitiv de "încheiat" rame, iar in vacanta de vara sa.mi reconditionez centrifuga.
Fişiere ataşate
Presa.jpg
Presa faguri
centrifuga.jpg
Asta-i centrifuga compusa din ax,cos si mecanismul de centrifugare.Manuala pe 3 R Dadant
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde _razvan_ » 29 Noi 2011, 21:01

salut ionut!
frumoasa presa,mi-ar plece si mie una :o
caut si yo de ceva vreme..dar gasesc la preturi mult prea mari pt. mine.
la ce pret ai gasit-o?
_razvan_

Mesajde eusebiu » 30 Noi 2011, 14:37

o probam la mine. ;)
stabilim o zi si vedem ce iese din ia :shock:
Romania te iubesc... vand tot si emigrez.
eusebiu

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?