Daca la inceput nu am scris foarte multe as vrea sa scriu acum povestea mea cum am inceput in apicultura.
-Era o zi de vara , un prieten m-a rugat sa merg cu el sa inapoieze niste lazi (stupi) pe care le inprumutase ,eu din cauza ca nu aveam ce face am acceptat . Cand am ajuns la batranelul care inprumutase lazile el umbla la stupi, am descarcat lazile si baiatul cu care eram a spus sa plecam repede ca sa nu ne intape, eu din contra m-am apropiat si ma uitam la batranel cum umbla la stupi, mai era un domn care il ajuta pe batranel , cand a vazut ca nu ma intapa nici una a spus baiete tu trebuie sa iti cumperi albine ca albinele te plac . Cand am ajuns casa i-am inebunit pe parinti ca eu vreau albine si nimic altceva,ei au spus ca sa mai astept,eu am tot cautat sa cumpar fara a stii ceva despre apicultura . Intr-o zi ma intalnesc cu un prieten care are albine si l-am rugat sa imi vanda si mie un roi , el a spus ca nu vinde ,era singurul care credeam ca ma va ajuta . De atunci am umblat zi de zi prin sat sa vad cine are albine ca sa il rog sa imi vanda,nimeni nu avea de vanzare.Am tot umblat pana am vazut intr-o curte niste lazi ,am intrat in curte si mi-a iesit o doamna mai in varsta in cale, am intrebat-o daca nu le vinde ,ea mi-a spus ca da ,eu am intrebat pretul ,cand mi-a spus cat vrea pe ele am crezut ca isi bate joc avea vre-o 15-16 lazi orizontale si verticale + 2 roinite + 25 rame pline cu miere + peste 200 rame noi+caturi+capace cu tabla+multe altele toate acestea le-am luat cu incredibila suma de 40 ron.Am tot carat pe ele 2 zile .Pe urma era cam tarziu sa mai cumpar albine,m-am hotarat sa studiez tot ce tine de albine pana la anul urmator,asa am facut,tot ce a fost de albine am citit . In luna Mai a acestui an au venit mai multi stupari la mine in zona la salcam , nici unul nu a vrut sa imi vanda ,in acea perioada a murit si bunica care state undeva mai la munte,unul dintre cei care au fost la salcam 2 aici la mine a mers si la salcam 3 in zona unde statea bunica, cand am plecat de la inmormantare ne-am oprit cu tata sa intrebe si el , atunci tatal unuia dintre stupari l-a intrebat pentru cine ii trebuie el i-a spus ca pentru mine ,cand a auzit batranul stupar cati ani am mi- a spus sa merg numai cu lada si imi va da . Atunci am avut prima mea familie de albine !
Sper ca nu v-am plictisit prea tare !