Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: victor s

Mesajde valerica » 04 Iun 2011, 18:19

asa jnea vicotorele , te-ai muncit sa dai la manivela frumusetile de rame si acum astepti air sa le unple fetele.
Si eu cred ca voi extrage saptamana viitoare, ca nu prea s-a copt mierea si vreu sa iasa ca la carte chiar daca este mai putina calitatea sa fie.

va tin la curent 220 v :mrgreen:

va salut si va stimez,
v :D
valerica

Mesajde Adi Hodis » 14 Iun 2011, 22:15

Salutare Victore
Mai da ce de miere era in ramele acelea, hm ... da´ ramele care au fost intre acelea ( ramele care nu-s gata de cladit ) nu le-ai facut poza ?
Ori nu mai prezinta importanta daca nu sint cu miere, a ?.
Las´ ca va fi puiet in ele, daca o fi pe bune.
Hai noroc si s´auzim de bine.
Albinutele = viata ... importantele albinute ... ” daca albinele ar disparea, omenirea ar mai trai 4 ani. Albert Einstein ”.
http://adihodis.sunphoto.ro/
Adi Hodis

Mesajde gabi bee » 15 Iun 2011, 15:43

victore , pe unde esti ? :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde victor s » 15 Iun 2011, 17:33

am pozat si eu doar "fruncea" ca doar nu era sa pun ramele jumatate cu miere si jumatate cu puiet ( lipsa de experienta si-a spus din nou cuvantul...!)
acuma ce era daca puneam si eu o gratie acolo intre cuib si cat???e...uite ca a fost!
dar nu le las eu asa si la anul sa faca reginele ce vor prin stup. si daca ma gandesc bine de saptamana viitoare vor fi gratii cel putin la jumatate din colonii ! ;)
nikolas.....vezi ca vin.... ! sa nu mai rada adi hodis de meseria mea... :lol:
va salut pe toti !
victor s

Mesajde gica » 15 Iun 2011, 18:04

victor s scrie: nikolas.....vezi ca vin.... ! sa nu mai rada adi hodis de meseria mea... :lol:
va salut pe toti !

Esti sigur ca vei face bine?
Te-ai gandit de doua ori inainte?
Gandeste-te a treia oara ce bine faci daca renunti.
gica

Mesajde victor s » 15 Iun 2011, 18:54

daca nu m-ai ma pui la colt din doua vorbe ce bine ar fi nea gica...!
stiu ca nimic nu e gratis, iar ceea ce se spune ca e gratis e o maaaare, uriasa teapa, dar poate un mic secret scapat asa "din greseala" mi-ar prinde bine si mie si celor ca mine (incepatori).
daca e gresit a pune gratiile intre cuib si magazie poate i-mi spui si de ce... sau poate vrei sa-mi spui 'face to face"...apropo, cand vii ca sa stiu sa pregatesc bine terenul... :lol:
dar te anunt de-acum ca o sa stim doar noi si prietenii nostri. ;)
p.s. renunt pentru ca sfatul vine de la un expert dar daca ma intreaba si pe mine cineva de ce renunt , eu ce-i raspund? :lol:
victor s

Mesajde gica » 15 Iun 2011, 19:47

Iti spui Victore dar sa nu mai spui la altii ca scade pretul la miere.
Mai intai cateva patanii.
Eu nu am pus niciodata ca am avut numai ME.Fratele meu are Dadant pe 10 rame cu cat ME iar tatal meu avea Dadant pe 12 rame cu doua caturi la jumate.Aceeasi belea cu ramele de sus cu puiet.Au pus gratie Hanemann,au rezolvat problema dar dupa salcam stupii slabeau si aveau probleme in toamna si iarna (mai ales fratele).Albinele mai duceau mierea si in caturi dar blocau cuiburile si se limita ponta matcilor.Roiuri la gramada si pe alese ca ieseau deodata intre 5 si 10 zilnic.Miere la jumate fata de alti ani.Cu timpul au renuntat.
Un cunoscut,mare stupar,stupi pe 12 rame,tot asa cu gratia.Ii zic acum un an ca nu face bine si el nu ca e bine.Anul trecut a fost mai nenorocit catre toamna,cuiburi blocate,albina tanara pentru iarna putina,iarna nenorocita la sfarsit,la 15 aprilie mai avea vreo 30 de mate lesinate din 120 de stupi.

Acum la obiect.
Dadantul pe 10 rame la noi in tara este stupul carcots.Iarna mare,vara mic,toamna te trezesti fara hrana in cuib.Modelul a fost copiat dupa italieni.La ei e bun la noi nu.Reginele lor oua mai putin decat ale noastre.
Dadantul pe 12 rame cu doua caturi(stupul romanesc) e mult mai bun.In mai-iunie regina oua intr-o veselie de umple 10 rame si mai suie si in primul cat sa aranjeze 2-3 rame.Toamna oricum ar fi fost anul tot ai 2-3 rame bune cu miere pentru iarna.
Stupul asta e bun dar e greu cu el in pastoral.

Si acum vii tu Victor,mare stupar mare sa repeti greseala facuta de altii.
1. gratia aia a fost inventata pentru cu totul altceva
2. cum vrei sa o pui va fi o gratie separatoare(va separa mierea de cat si de tine)
3.albinele vor bloca cuibul,colonia va slabi iar la culesurile de vara vei face un mare canci
4.in loc de miere vei avea roi la discretie sa pui si in caciula
5.si altele la fel.

Sa nu aud ca ai spus la cineva ca e jale.
gica

Mesajde victor s » 15 Iun 2011, 20:02

nea gica...jos palaria !
sa fii sanatos si voinic ca si pana acum, ca mare nevoie avem de dumneata !
am luat totusi o gratie dar din cu totul alt motiv pe care nu-l voi dezvalui decat in toamna , dupa vizita mata ! :D ( in cazul in care fac o prostie sa nu stii decat noi :lol: )
dau totusi un indiciu...sa vezi telefoane de la valerica acum... :lol:
Fişiere ataşate
15062011651 (Medium).jpg
Ultima oară modificat de victor s pe 16 Iun 2011, 15:42, modificat 1 dată în total.
victor s

Mesajde jenica67 » 15 Iun 2011, 21:13

Din motivele expuse nea Gica si din constatarile mele, vreau sa fac pentru la anul, ca anul asta nu mai apuc sa cresc fagurii, un stup experimental de cu doua cuiburi de 8 rame de 3/4, care din calculele mele este echivalentul a 12 R Dadant. Are avantaj ca e mai usor cand lucrii cu corpul si matca are loc suficient sa se desfasoare. Anul asta am o matca, care are cuibul D10R + Magazie de 3/4+ Magazie 1/2R, in magazii ramele sunt de 45 mm late, cu toare astea, a ouat in magazia de 3/4 fara nici o jena. Azi am facut-o fericita. I-am luat o parte din culegatoare, ca am schimbat locul stupului cu un roi, la care matca a inceput sa oua si are deja o rama de puiet capacit. Interesant este ca o parte din culegatoare, au observat imediat noua pozitie si nu s-au dus la vechiul loc. Dar cele mai multe culegatoare, se duc pe locul vechi, unde roiul are 4 rame construite si 5 foite sa aiba de lucru pana la vizita viitoare, peste 2-3 zile.
jenica67

Mesajde gabi bee » 15 Iun 2011, 21:50

victore , ce ustensile sunt in poza de mai sus ? :P
gabi bee

Mesajde victor s » 15 Iun 2011, 22:17

incerc si eu tranzvazarea sa vad cu ce se mananca !(marea cu degetul :lol: )
in foto este un piking (pt tranzvazarea larvei) un suport de rama a portcupulei, portcupula ,cupula si cusca protectoare pt botca .
sper ca denumirile sa fie cele corecte si sa nu te induc in eroare.
cu alte cuvinte incerc sa-mi fac si eu cateva matci in regie proprie... :lol:
victor s

Mesajde gabi bee » 15 Iun 2011, 23:21

aha , asa deci . ma bucur ca incerci si sper sa reusesti ! bafta multa ! :P
gabi bee

Mesajde gica » 16 Iun 2011, 07:00

Da Victor,pentru asta sunt gratiile Hanneman si sunt la fix.In zona fara matca albinele au o senzatie ca ba e matca,ba nu este si de multe ori se apuca de crescut botci.Pentru Cresterea de matci e minunata.
gica

Mesajde redoo » 17 Iun 2011, 18:23

victor s scrie:incerc si eu tranzvazarea sa vad cu ce se mananca !(marea cu degetul :lol: )
in foto este un piking (pt tranzvazarea larvei) un suport de rama a portcupulei, portcupula ,cupula si cusca protectoare pt botca .
sper ca denumirile sa fie cele corecte si sa nu te induc in eroare.
cu alte cuvinte incerc sa-mi fac si eu cateva matci in regie proprie... :lol:

Dom' victor nu-mi vinzi mie cea mai urata matca pe care o scoti la prima transa?sunt sigur ca e mai harnica simai fatoasa decat baba mea care oua imprastiat :D
Life is BEE...utiful!!!
http://e-redoo.ro/
redoo

Mesajde victor s » 18 Iun 2011, 22:19

garantat, daca e sa fie, o sa ai o matca de la mine...(fara gluma). din 8 larve sa vedem cate ies...(sper toate) ;)
am mai facut un pas inainte si am topit o mica turta de ceara .mie m-i se parea ca o sa iasa un ditamai turtoiul...cand colo...aproape cat o mamaliga... :lol:
albinutzele mele au avut din nou grija sa ma uimeasca cu un lucru vazut doar prin carti;
lasandu-le urdinisul cam mare pentru puterea lor, au avut ele grija sa-l reduca si sa-si intareasca apararea la intrare... :shock:
Fişiere ataşate
P1020606 (Medium).JPG
P1020603 (Medium).JPG
P1020602 (Medium).JPG
victor s

Mesajde trantor » 23 Iun 2011, 12:59

Victor, hai cu surpriza aia ca mi s-a lungit gatul tot uitandu-ma peste gard...nu de alta, dar nu-mi iese placinta cu ingredientele de pana acum... ai zis ca dai detalii si n-ai mai dat.... :o
....
trantor

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?