Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: almasel

Mesajde almasel » 09 Feb 2014, 19:33

valyyo scrie:Nu fi descurajat de Ubuntu. Se misca destul de bine si drivere pentru scaner sau imprimanta se gasesc nu pentru toate modelele dar se gasesc. Si eu folosesc si Ubuntu ( de pe car scriu acum ) si o alta versiune maimlight a lui Ubuntu numita Zorin cu care ma inteleg de minune.

Mi se pare o alternativa la Windows... nu conteaza cum se numeste, doar ca m-am cam saturat de Windows cu toate bugurile lui cu tot.
Mi-a placut la Ubuntu faptul ca ruleaza foarte stabil, dupa instalare nu am instalat nici un driver (sub win am probleme cu driverele in sensul ca intra in conflict si intra sistemul in crah... chinurile groazei...).
Mai este si gratis pe deasupra. Asta chiar imi place!
almasel

Mesajde almasel » 09 Feb 2014, 19:39

ves.lucian.zabrani scrie:
almasel scrie:..

pentru par daca gasesti par salbatic ( paduret ) este mult mai bun ca si paducelul ca si portaltoi !!!
merge bine si gutuiul , dar nu toate soiurile de par au afinitate cu gutuiul !!!
pofta mare la scoruse !!!
( la noi la fructele scorusului le zicem HASCULE , si la pom HASCUL sau MORMUL )
:P :P :P

Par salbatic nu am gasit, doar mar salbatic. Mai caut dupa par... Cum eu nu sunt din zona, ma descurc mai greu pe coclaurii Lugojului!
Scorusului la Lugoj ii zice mosmon sau masmula! Bine- I si asa! Important e ca mi-a placut la gust, iar eu nestiind ce am maincat I-am zis para tiganului!
almasel

Mesajde FLORINELU » 09 Feb 2014, 22:39

almasele,la mine sant atatia peri salbatici incat ai putea sa-ti duci cu sutele si nu e prea departe de lugoj,in schimb nu sant meri padureti.
FLORINELU

Mesajde ves.lucian.zabrani » 09 Feb 2014, 23:00

Florinelu , prietenul meu , saritor ca de obicei !!!
:P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde almasel » 10 Feb 2014, 19:35

FLORINELU scrie:almasele,la mine sant atatia peri salbatici incat ai putea sa-ti duci cu sutele si nu e prea departe de lugoj,in schimb nu sant meri padureti.

As da la schimb meri pe peri salbatici, dar cum am gasit doar cativa... ma rog de tine pentru cativa peri salbatici, iar plata imi spui tu cat face!
almasel

Mesajde almasel » 13 Feb 2014, 19:33

Pentru ingineri si nu numai!!!

Carbo simulation sau cum ajungem de la o idee la etapa se SOP (start of production).
Cu alte cuvinte, cum ajungem de la o idee (fie ca e o bomba, un far auto sau o ... lada de albine) pana la momentul cand producem efectiv.
Imaginile sunt de la un proiect la care lucrez acum si presupune producerea unei lampi spate pentru camioane.
Suntem in faza in care am creeat posturile de lucru din celula de productie pentru a putea determina design-ul posturilor de lucru, fiecare etapa de lucru, fiecare miscare etc.
Atentie: tot ansamblul din fotografii este din carton!!!

Cine se "baga" sa facem asta si pentru producerea unei lazi? Dar la rame? :D
Fişiere ataşate
rsz_dscn0370.jpg
almasel

Mesajde almasel » 13 Feb 2014, 19:34

inca una...
Fişiere ataşate
rsz_dscn0375.jpg
almasel

Mesajde delorin I » 13 Feb 2014, 19:40

Cand avem examen la chineza? NU de alta sa ma pregatesc si eu! Ce vrei sa spui pe intelesul tuturor? :)
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde almasel » 13 Feb 2014, 19:41

O fotografie de la un proiect mai vechi.
La final, cand am luat decizia cum se vor desfasura toate procesele, ar trebui sa arate ca mai jos.
Eu sunt cel din dreapta!
Fişiere ataşate
rsz_img_5330.jpg
almasel

Mesajde almasel » 13 Feb 2014, 19:47

Chiar chineza sa fie?
Cam asa ar trebui sa se desfasoare lucrurile si in atelierul nostrum apicol!?!

delorin I scrie:Cand avem examen la chineza? NU de alta sa ma pregatesc si eu! Ce vrei sa spui pe intelesul tuturor? :)
almasel

Mesajde delorin I » 13 Feb 2014, 20:39

iN PROIECTUL ASTA EU INTRODUC DOAR UN APILIFT...SI AJUNGE DOAR CEL MAI MICUT DIN STANGA!:))

P.S.
Interesante acele rame din cornier...cu o mica adaptare le am putea folosi la insarmat! Si iar ajunge cel micut din stanga! :lol:
Scuze! Dar te rog sa fii mai explicit! Despre ce organizare si ce productie e vorba? Vrei sa faci cutii industrial?
Sezi bland si continua! NU moare Moldovanul cand vrea Mayasul!

“Tracii mai povestesc că teritoriile de dincolo de Istru ar fi ocupate de albine şi că din această cauză oamenii n-ar putea merge de ele mai departe“
(Herodot, Istorii, V.10)
delorin I

Mesajde Florin Dobre » 13 Feb 2014, 20:59

Din cate inteleg este vorba de ergonomie.
Se stabileste lantul tehnologic pentru realizarea unui produs, se elimina timpii morti si miscarile inutile, etc...
Se poate aplica si in stupina. Dar cred ca fiecare din noi cautam sa fim cat mai pliati pe conditiile de care dispunem. :)
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde almasel » 13 Feb 2014, 21:06

delorin I scrie:
Scuze! Dar te rog sa fii mai explicit! Despre ce organizare si ce productie e vorba? Vrei sa faci cutii industrial?

Fotografiile sunt de la locul meu de munca, este vorba de o fabrica ce produce corpuri de iluminat (auto). Nu conteaza denumirea firmei.
In ultima poza este o celula de productie pe care "am construit-o" si in care se produce de aproximativ 6 luni.
In celelalte doua fotografii sunt simulari ale unei viitoare cellule de productie. Materialul folosit: carton. In celula noua se va produce o nou articol care in acest moment este in faza de desen 3D, adica postconcept!
Am postat toate astea pentru a intelege mai bine ce se intampla "in productie", facand o paralela cu productia de tamplarie apicola.
Am vazut pe internet o multime de meseriasi, schite, desene, planuri etc. Mi s-a parut o abordare simplista.
Lucrurile nu stau chiar asa. Poate ca acesta este motivul pentru care gasim pe piata lazi sau rame care nu respecta STAS-urile, crapate, neetanse etc.
almasel

Mesajde almasel » 13 Feb 2014, 21:09

Florin Dobre scrie:Din cate inteleg este vorba de ergonomie.
Se stabileste lantul tehnologic pentru realizarea unui produs, se elimina timpii morti si miscarile inutile, etc...
Se poate aplica si in stupina. Dar cred ca fiecare din noi cautam sa fim cat mai pliati pe conditiile de care dispunem. :)

Punct ochit, punct lovit, Florine!
Intotdeauna avem puncte critice, limitari, excluderi...
De asta trebuie sa cautam sa gasim drumul critic!
almasel

Mesajde MyBees » 13 Feb 2014, 21:23

almasel scrie: ... Poate ca acesta este motivul pentru care gasim pe piata lazi sau rame care nu respecta STAS-urile, crapate, neetanse etc.

Deocamdata stam bine, pana le-om gasi din carton, ca in poza ta :)

almasel scrie:Eu sunt cel din dreapta!

Cum e aia... "dreapta mea sau dreapta ta?" :)
"Choose a job you love, and you will never have to work a day in your life"
---
my flickr | my facebook | my pinterest | my blog | my YM: MyBees_ro@yahoo.com | my Google+
MyBees

Mesajde almasel » 16 Feb 2014, 14:19

Deocamdata stam bine la capitolul "puiet"!!! :lol:
Fişiere ataşate
rsz_140216-1116003.jpg
almasel

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?