Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Duma

Mesajde duma » 07 Oct 2013, 17:55

Dila Daniel scrie:"raspunsuri mai concrete"...
chiar sunt curios ce si cum anume vezi tu raspunsurile acelea.
In alta ordine de idei,cand mi-ai raspuns pe topicul celalalt ai inceput cu "salut",eu deducand ca mi te adresezi cu "tu",accepand adresarea asa cum am inceput-o eu,ca este ok si pot continua asa.
Era ok,dar vad ca acum mi te adresezi cu "dumneavoastra"...si asta nu mai este ok :)

La cererea lui '' COBI '' am atasat pozelele cu lada cu pricina ! Am citit raspunsurile celorlalti si am luat la cunostinta . Ca si o alta ordine de idei adresarea ta ca si raspuns la problema ridicata de mine uarecum da dovada de multa experienta si ani petrecuti printre stupi si atunci sa nu iti jicnesc experienta si cultura m-am gandit ca nu putem fi'' la aceeiasi masa '' DUAR CU ACORDUL TAU eu fiind prea incepator ..... si pentru tine acest lucru ( o lada noua care capre la putin timp ) ti se pare o banalitate .... eeee pentru mine nu , fiind la inceput de drum nu mi se pare normal , dar am sa ma acomodez si cu acesti " producatori onesti si cinstiti '' care garanteaza pana la iesirea di curtea lor :lol: . Intrebarea mea am puso cu gandul ca primesc indrumarile necesare , unul a fost destul sa ma lamureasca , acum ca am postat si poza pentru Cobi , vezi si '' tu '' si ala si celalat si din mai multe parti si idei iese o cale de mijloc !
P.S. nu o lua in nume de rau ! ;) Pentru mine respectul inseamna sa imi scot palaria in fata varstei si varstei in apicultura si stupinei tale m-ai putin in fata pronumelui de politete ( conteaza si el pe o parte si in anumite imprejurari )
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde Dila Daniel » 07 Oct 2013, 21:13

gata,eu am inchis subiectul
...Doar ca tu ai repetat o tema de discutie in alt topic si nu este bine.Deschide discutia intr-un topic si continua acolo pentru a primii o informatie cat mai utila si usor de urmarit.
Cat despre "Producatori onesti si cinstiti"...ai perfecta dreptate,sunt multi si cu timpul am invatat (pe banii mei din pacate)ca nu orice tamplar poate face stupi sau accesorii pentru apicultura.Si am invatat ca ce comand,aia trebuie sa primesc si sa platesc.
Si nu iau nimic in nume de rau.
Poate reusesti sa vi pe 2 nov. la intanirea din Craiova sa stam mai mult de vorba la o bere sau cafea!
Nu sunt perfect dar sunt eu insumi...si sunt mandru de asta!
Cu stima D.D.
Dila Daniel

Mesajde duma » 07 Oct 2013, 21:52

Astazi am mai invatat ceva de la tine referitor la Forum , precum am facut cu pozele din mica si umila mea stupina sa nu mai postez decat pe pagina mea asa voi proceda si in continuare cu subiectele deschise. Voi incerca incet incet sa ma conformez cerintelor si sa devin un mebru organizat ! ;) Multumesc frumos de invitatie ! Nu promit inca nimic deoarece nu stiu maine unde sunt !
Salutare si numai bine !
Daca poti distinge sfaturile bune de cele rele, atunci nu mai ai nevoie de sfaturi.
duma

Mesajde duma » 17 Oct 2013, 12:34

Pe timpul ierni vreau sa imi confectionez acest suport pentru stupi ! Are cineva sub stupi astfel de suport sa imi spuna cum se comporta ?!
Se poate jongla cu picioarele in functie de sol ca sa iasa stupi la plan orizontal drept .
Fişiere ataşate
rsz_img-20130506-00241.jpg
rsz_img-20130506-00239.jpg
rsz_img-20130506-00237.jpg
duma

Mesajde jenica67 » 17 Oct 2013, 13:00

Se comporta foarte bine, eu am suporti de genul acela, dar iti recomand sa nu pui picioarele la capetele lemnului, ci sa mai lasi spatiu sa mai incapa un stup si dupa picior. In felul acesta lemnul, nu mai face coarda atat de mare la miloc si ansamblul este mai echilibrat.
jenica67

Mesajde duma » 17 Oct 2013, 14:08

jenica67 scrie:Se comporta foarte bine, eu am suporti de genul acela, dar iti recomand sa nu pui picioarele la capetele lemnului, ci sa mai lasi spatiu sa mai incapa un stup si dupa picior. In felul acesta lemnul, nu mai face coarda atat de mare la miloc si ansamblul este mai echilibrat.

Salut ! Crezi ca daca lungesc picioarele in asa fel in cat sa imi ajunga stupul la 50 cm de sol are vre-o infuenta la rezistenta suportului ?
duma

Mesajde IonutMioveni » 17 Oct 2013, 15:47

Salutare!
Parerea mea e sa nu iti faci suporti asa de inalti. De ce?
Iti spun pentru ca eu am un astfel de suport si iti va mai greu cand vine vorba de caturi, de umblat in stupi...cel putin mie nu.mi place ideea de suport asa de inalt.
Urmatorul suport va avea inaltime de cel mult 35 cm de la sol.
Spor la treaba! :)
Nascut pentru a reusi !!!
http://ionutmioveni.sunphoto.ro/
Tel.0745092353
IonutMioveni

Mesajde duma » 17 Oct 2013, 16:19

IonutMioveni scrie:Salutare!
Parerea mea e sa nu iti faci suporti asa de inalti. De ce?
Iti spun pentru ca eu am un astfel de suport si iti va mai greu cand vine vorba de caturi, de umblat in stupi...cel putin mie nu.mi place ideea de suport asa de inalt.
Urmatorul suport va avea inaltime de cel mult 35 cm de la sol.
Spor la treaba! :)

Salutare ! :?: am inaltimea de 190 cm cred ca nu ar fi o problema asta daca trebuie imi fac scarita :D. Eu vreau stupi sa fie la inaltimea optima si cea mai buna lor ( nici prea jos sa traga umezeala si alte taratoare daunatoare si nici prea sus sa se vada ca si biserica din sat ) , am sa imi fac un sablon sa vad cum ar veni inaltimea optima !
Multumesc de sfat !
duma

Mesajde duma » 25 Oct 2013, 13:37

Salutare !!!! Tinad cont ca ma numesc " Dumitru '' SI PE 26.10 este Sf. Dumitru ....... DA , DA , DA multumesc anticipat de urari :lol: si cadourile trimise . Am eu ce am cu , CADOURILE :lol: :lol: si asta pentru ca la randul meu DAU si nu imi pare rau !!!! Am primit 100 ron , ce spuneti sa fac cu aceasta suma pentru albine ? eu m-am gandit sa imi iau ceva benzi de Mavirol s-au alt inlocuitor al acestuia de exemplu ceva de sarbi care fiind tot benzi , o banda la 4 rame si in set sunt 10 benzi s-au altul pe care cica albinele il rod si il scot pe urdinis la urma . Intrebarea mea este daca acest tip de tratament este bun chiar daca am facut cu repetare VF si aceste benzi nu imi fac rau chiar daca nu isi fac efectul adica nu mai am varoua s-au nu am vazut eu si prevetiv sunt bune ??!!
duma

Mesajde jenica67 » 25 Oct 2013, 17:01

Duma : Sa traiesti la multani ! Daca nu sunt indiscret, tu ce inaltime ai de iti vine bine suportul la inaltimea de 190 cm. Eu am picioarele la suporti de cca 550-600 mm (55-60 cm) deci inaltimea este de cca 400-450 mm (400-450 cm) in functie de ce lemn am folosit.
jenica67

Mesajde duma » 25 Oct 2013, 17:21

jenica67 scrie:Duma : Sa traiesti la multani ! Daca nu sunt indiscret, tu ce inaltime ai de iti vine bine suportul la inaltimea de 190 cm. Eu am picioarele la suporti de cca 550-600 mm (55-60 cm) deci inaltimea este de cca 400-450 mm (400-450 cm) in functie de ce lemn am folosit.

Multumesc frumos si sa traesti si tu pe langa mine ! Eu ma refeream la am face un astfel de suport dar inaltimea de la sol la fundul stupului sa fie de cca 60 cm . Eu am inaltimea de 1,90.
duma

Mesajde jenica67 » 25 Oct 2013, 18:52

Atunci e ok.
jenica67

Mesajde paul » 25 Oct 2013, 18:59

duma scrie:
jenica67 scrie:. Eu am inaltimea de 1,90.

Hai mah, ca doar Ginuta Pistol nu-i asa inalta. :lol:
Caracterul fara inteligenta poate mult.Inteligenta fara caracter nu poate nimic !
paul

Mesajde Florin Dobre » 25 Oct 2013, 19:10

paul scrie:Hai mah, ca doar Ginuta Pistol nu-i asa inalta. :lol:

Pai de aia face suportul inalt...sa dea bine cu Ginuța pe suport. :lol:
Suntem pulbere de stele.
Florin Dobre

Mesajde un OM » 25 Oct 2013, 20:10

Lasandu-o la o parte pe Ginuta, deh este om insurat, sa ii uram "La multi ani" lu neica Mitrea :lol: :lol: !
un OM

Mesajde duma » 25 Oct 2013, 22:58

jenica67 scrie:Atunci e ok.

Eu vroiam sa știu înălțimea optima la care sa tina stupi fata de pământ , am tot văzut tot felul de suporți si dimensiuni dar parca si prea jos sa fie sa dea firul ierbii in urdinisele si nici la prea mare înălțime sa. Fie. Am sa confecționeri un suport si vad ce iasă adică înălțime, încerc să merg undeva intre 40-50cm de la sol la fundul stupului.
duma

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?