Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Paul - Incepator

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 16 Feb 2013, 22:11

Draga Paule ,iti scriu aici pt. ca vad secretomania celor carora le ceri parerea(si mai ai pretentii de la ei). Albina ti-o castigi prin munca!!! pune-le miere sau (daca n-ai),zahar cu suc de ceapa si protofil daca-ti permiti si mai vorbim!!!Asta daca n-ai miere in cuib!Te salut!!
stoenescu gheorghe-gabriel

Mesajde BotaPaul » 16 Feb 2013, 22:15

is putin confuz, si iritat in acelasi timp...majoritatea cam deviaza de la subiect, si nu aduc ceva concret.se leaga de puietul capacit , de albina / interval in toamna / in primavara ..si altele. Nimeni , mai daca vrei sa ai familii sanatoase si puternice , incepe sa faci ,aia si aia...Dar cam putini. Oricum , stiu ca trebuie bagata miere , si asa bine de tot in ei . dar ca nuprea stiu cantitati / vremea cea mai buna ,perioada.
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde BotaPaul » 16 Feb 2013, 22:20

Am si rame 1/1 50% capacite cu miere pentru vremuri grele , pastrate bine de asta toamna...si le bag ,si zahar ma aprovizionez ..doar ca bugetul ......aici e problema. in rest si acuma as merge la ele sa muncesc daca ar fi trebuit.Din 18 familii care le-am dus la salcam,doar 3 nu au urcat in cat , si caturi de 1/1 ...deoarece erau ele asa slabe nu sau dezvoltat nici cum,si in mai tot pe 6 rame erau , doar dupa salcam si-au mai dat drumul. Desi am avut 2-3 zile de cules , in rest a plouat incontinuu..Doar ca nu am avut asa , sa stiu ..ma in Aprilie ii bag atata sirop, pe urma in Mai atata..sau cantitate ...si sa nu imi zica , ca jumatate din apicultori is cu sacii de zahar dupa ei si la salcam , si peste tot. :oops:
BotaPaul

Mesajde leomitica » 16 Feb 2013, 22:52

Consider ca cea mai buna treaba o face stimularea cu sirop imediat ce timpul permite mai ales daca sunt doar 3-4 intervale de albina. In sirop de zahar sau miere se adauga protofil , ceapa ,iar dizolvarea se face in ceai din diferite plante. Se pun cate 100-150 ml ,o zi da ,una nu, pentru a "pacali" matca. Daca siropul e de zahar, 150 ml e mult ,iar daca e din miere e bine caci, daca depaseste consumul zilnic, ramane tot a noastra. Nu trebuie mai mult sirop, mai ales daca e destula miere in stup.
leomitica

Mesajde BotaPaul » 16 Feb 2013, 22:55

Astai :D raspunsuri dinastea asteptam...mersi frumos. Asa , o cantitate de sirop , cam de cand , si am primit raspunsul. .atunci cand ne permite vremea adica cand se incalzeste , si DA ca se poate dezvolta familia de albine , si e mai bine decat sa asteptam cu mainiile in san inflorirea salcamului. Multumesc pentru acest raspuns
BotaPaul

Mesajde leomitica » 16 Feb 2013, 23:05

Se poate da siropul si mai devreme cu hranitorul in cuib ,dar daca nu e dupa diafragma sau in podisor cum mai au unii, nu se mai creeaza senzatia ca acel cules e din natura si stim cu totii ca cel mai mult pt. cresterea pontei conteaza informatia. Cand matca a primit-o incepe sa dea cat poate de mult. Deci in asta consta "pacaleala".
leomitica

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 17 Feb 2013, 00:02

Da chiar asa de fraieara o fi matca, sau e instinctul ei de dezv.?(vezi matcile la roii slabi care oua mai mult decat pot ele acoperi!!!)

Mesajde ignatov andrei » 19 Feb 2013, 12:06

Paul, nu la tine am facut referire cand am afirmat ca GREII sunt alungati! Stii ca este o "vorba" care suna in doua feluri:
- persoanele de fata se exclud:
- persoanele excluse sunt de fata!
Cand ii vezi pe "Manolo", "Horia", ametitul ala de la sport.ro sau alti redactori sportivi, cum incearca sa bage "fitile" si sa creeze zazanie si cand vezi pe un forum ca acesti redactori s-au "clonat" si au devenit "apicultori priceputi", te apuca raul. Nu tine nimeni secrete. Cei care lasa impresia ca detin secrete - si nu le spun - sunt apicultori porecliti sau oameni rai. Ti-am trimis mesaj, dar nu ai raspuns. Ai nr. de telefon. Suna!
ignatov andrei

Mesajde BotaPaul » 19 Feb 2013, 12:33

Domnule Andrei,sa fost creat putina tensiune...eu cu inima buna vroiam sa aflu unele asa zise "secrete" a trecut :D Nu am primit de la dumneavoastra,o sa mai verific inca o data mesajele primite ,dar nam fost gasit nimic.Eventual sa il mai trimiteti inca o data va rog. Multumesc
BotaPaul

Mesajde ignatov andrei » 19 Feb 2013, 12:48

Nu-i nimic! Suna si vorbim. Nu ai ce pierde! Daca nu suni, e pacat! Crede-ma ca sunt dispus sa te ajut! Din tot sufletul! Eu plec la stupina, iar acolo nu am NET, asa ca pana la toamna foarte rar (deloc) voi intra pe forum! Nestiind cum arata stupii, va trebui sa aflu de la tine cum evolueaza! Si daca nu "da" salcamul, sigur iti vor cara lemne, deci de adus ceva tot vor aduce, doar suntem apicultori, nu?!? Sau da-mi nr. tau de telefon, si te sun eu!
Numai bine!
ignatov andrei

Mesajde BotaPaul » 19 Feb 2013, 13:49

Da binenteles :D vedeti ca nu nu aveti bifata optiunea de a primi mesaje private :P la setari acolo trebuie sa o bifati. va las eventual aici nr meu de telefon 0757398217
BotaPaul

Mesajde pngflorin » 19 Feb 2013, 14:43

Ziarele sunt f bune cu conditia sa mai fie schimbate din cand in cand.
Plus ca albinutele nu se plictisesc, recomand rebusuri........
pngflorin

Mesajde BotaPaul » 23 Feb 2013, 13:42

Is bune si revistele de A****n - Real ? nu is lucioase ,putin mai diferite decat cele de presa :)
BotaPaul

Mesajde stoenescu gheorghe-gabriel » 23 Feb 2013, 14:33

Sa nu pui niciodata hartie lucioasa ca tine umezeala in ea sau sub ea!!!

Mesajde ignatov andrei » 01 Mar 2013, 20:37

Te caut la telefon, dar suna numai ocupat! Ce-ai patit?
ignatov andrei

Mesajde BotaPaul » 01 Mar 2013, 20:39

Domnule Ignatov,is plecat din tara la sora mea in austria:) ce mai faceti ? cum is albinutele ? Aha..tocmai modificam mesajul meu. Domnule Ignatov trimiteti mesaj privat..si bifati casuta ca nu poate nimeni sa va lase mesaje
BotaPaul

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?