Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Guist -Pupemea

Mesajde Ioan Guist » 03 Ian 2012, 18:09

buna spre f buna.
Compacta, simpla, utila,lipseste la un model de la el sita anti varoua.Nu are consum mare de material, sunt gandite.Are un meserias la lucru la care am vazut cateva chestii haios de simple.
Si el incarca mecanizat.Si el mai are lazi din vremuri ...apuse.
Nu-mi permit luxu' sa fiu ...pesimist ! .
Ioan Guist

Mesajde Ioan Guist » 03 Ian 2012, 18:10

adi hodis scrie:Ce mai dolgozeshti nene Pupe ???
Ca iaca, maine e o luna de cand n-ai mai dat p-aci' c-o veste ... o stire ... noutate s-au vechitura ... mai zi ceva.
Ai dus albinele la Calafat ?
Sa traiesti
A ... dolgozit = a lucra ( ungureste )
Ioan Guist

Mesajde nae » 05 Ian 2012, 21:41

La multi ani !
nae

Mesajde victor s » 05 Ian 2012, 22:29

Ioan Guist scrie:
adi hodis scrie:Ce mai dolgozeshti nene Pupe ???
Ca iaca, maine e o luna de cand n-ai mai dat p-aci' c-o veste ... o stire ... noutate s-au vechitura ... mai zi ceva.
Ai dus albinele la Calafat ?
Sa traiesti
A ... dolgozit = a lucra ( ungureste )

da mai bine asa...ca la un moment dat nu mai pridideam cu cititul... :lol:
iar de sunat nu indrazanesc...sa nu deranjez...!
putin si des...ar fi ideal !
dar de ziua ta nu scapi...tot te sun... ;) !
Ultima oară modificat de victor s pe 06 Ian 2012, 21:16, modificat 1 dată în total.
victor s

Mesajde perma » 06 Ian 2012, 01:14

Realizari frumoase, muncite si udate cu sange si sudoare! Va felicit sincer! Daca nu deranjez prea tare am si eu cateva intrebari (precizez ca-s incepator si habar nu am cate picioare are albina):
1) Am vazut in video-materialele postate de profesorul Ursu (in pregatirea pentru iarna) urmatorul fenomen: scotea mierea din catul superior si organiza catul inferior pentru iernare lasand in mijloc rame ce sunt jumatate cu miere, jumatate goale, explicatia fiind ca in celulele goale intra albina si de-o parte si de alta si astfel caldura se transmite intre abine mai bine. Dar totodata ramele din catul superior, dupa extractia la centrifuga (pentru ca nu se goleau complet) erau rebagate in cuib ca albina sa le "linga". Intrebarea mea e: dupa ce a "lins" unde depoziteaza mierea? Nu cumva in celulele goale din mijlocul cuibului? Adica nu cumva iti strici singur aranjamentul?
2) Nu cred ca voi fi capabil viata asta sa v-o iau pe urme in apicultura, cu toate astea as vrea in primavara sa incep cu doi stupi si sa pot manca in toamna din mierea mea. Credeti ca stupul bio prezentat de profesorul Ursu (daca stiti modelul) e bun pentru varianta pe vatra? Ma sfatuiti la vreun alt gen de stup?
Va multumesc anticipat, Sorin.
Azi esti bine-sanatos si maine te lauda popa'n curte!
Omu' ie inainte de toate!
perma

Mesajde balu » 06 Ian 2012, 11:13

LA MULTI ANI! BADE IOANE
balu

Mesajde Ioan Guist » 06 Ian 2012, 11:23

perma scrie:Realizari frumoase, muncite si udate cu sange si sudoare! Va felicit sincer! Daca nu deranjez prea tare am si eu cateva intrebari (precizez ca-s incepator si habar nu am cate picioare are albina):
1) Am vazut in video-materialele postate de profesorul Ursu (in pregatirea pentru iarna) urmatorul fenomen: scotea mierea din catul superior si organiza catul inferior pentru iernare lasand in mijloc rame ce sunt jumatate cu miere, jumatate goale, explicatia fiind ca in celulele goale intra albina si de-o parte si de alta si astfel caldura se transmite intre abine mai bine. Dar totodata ramele din catul superior, dupa extractia la centrifuga (pentru ca nu se goleau complet) erau rebagate in cuib ca albina sa le "linga". Intrebarea mea e: dupa ce a "lins" unde depoziteaza mierea? Nu cumva in celulele goale din mijlocul cuibului? Adica nu cumva iti strici singur aranjamentul?
2) Nu cred ca voi fi capabil viata asta sa v-o iau pe urme in apicultura, cu toate astea as vrea in primavara sa incep cu doi stupi si sa pot manca in toamna din mierea mea. Credeti ca stupul bio prezentat de profesorul Ursu (daca stiti modelul) e bun pentru varianta pe vatra? Ma sfatuiti la vreun alt gen de stup?
Va multumesc anticipat, Sorin.

Pentru tehnica de lucru a Domnului Ursu, sa vorbiti cu dansul.Sigur va va raspunnde.
Stilul de lucru pe care functionez, nu est edeloc compatibil cu al Domnului Ursu.Diametral opus.

Daca incepeti sa aveti stupi, aveti toase sansele s ama depasiti.Daca nu.Nu.
Lada domnului Ursu , mi s epare extrem de grea.Nu ma refer la kg.Ci la faptul ca este scarpinat cu mana stinga la urechea drapta.Ca sa fiu gentil.

Succes
Ioan Guist

Mesajde jimm » 06 Ian 2012, 22:53

Nea' Ioan, vreau sa fur si eu starul si sa va spun un calduros "La multi ani, multa fericire si implinirea tuturor dorintelor!" si mai ales multa sanatate, fericire si putere de munca... pentru o contributie cat mai indelungata la bugetul consolidat ! :lol:
si sigur, neaparat o dedicatie!

jimm

Mesajde AdyT » 07 Ian 2012, 01:10

La multi ani! si miere multa :)
Iubiti albinele si natura.
AdyT

Mesajde peterneamt » 07 Ian 2012, 03:31

La multi ani! si sa-ti dea Domnul tot ce-ti doresti !
Ultima oară modificat de peterneamt pe 07 Ian 2012, 13:29, modificat 1 dată în total.
peterneamt

Mesajde ves.lucian.zabrani » 07 Ian 2012, 08:19

sa dea Dumnezeu sa traiesti la multi ani fericiti !!! porti numele celui care l-a botezat pe mantuitorul nostru !!!
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde gabi bee » 07 Ian 2012, 11:24

la multi ani , multa sanatate si putere de munca !!! :P
Masoara timpul cu faptele tale !
gabi bee

Mesajde fanella » 07 Ian 2012, 11:53

La multi ani si multa sanatate. :D :D
fanella

Mesajde sakala » 07 Ian 2012, 12:13

la multi ani!!!!!!!!!!!!!!!!
sakala

Mesajde dorindafi » 07 Ian 2012, 15:23

shi din partea mea numai bine
dorindafi

Mesajde kio » 07 Ian 2012, 16:12

La multi ani!
kio

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?