Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

Re: Pagina lui Jonny_it :)

Mesajde jonny_it » 09 Oct 2011, 18:24

Se pare ca varooa poate fi combatut mai usor cu menta plantata in fata stupilor decat cu funduri "anti" varooa.
jonny_it

Mesajde un OM » 09 Oct 2011, 20:48

Puteti sa dezvoltati putin afirmatia de mai sus?
un OM

Mesajde jonny_it » 09 Oct 2011, 21:21

un OM scrie:Puteti sa dezvoltati putin afirmatia de mai sus?

De prin 2005 cand au aparut niste studii pe la germani cum ca anumite uleiuri prezente in menta ajuta la combaterea varooa pana acum 2-3 ani toata lumea prin multe tarisoare destul de avansate ca apicultura si gandire(sau nu) plantau menta pe langa stupi, foloseau menta uscata(pe langa alti combustibili) in afumator, etc ..

Totusi nimeni nu a prezentat un acarian .. mentolat.

Faceti un test simplu: puneti sub sita AV un vas care sa ocupe tot spatiul de sub sita si upleti cu lichid, de preferat ceva ulei(sa nu se evapore foarte repede) sau apa. Vedeti cati acarieni cad ... dupa aceea numarati si veniti cu raspunsul.
jonny_it

Mesajde liviu1965 » 10 Oct 2011, 11:24

Ma bucura faptul ca sunt persoane care gandesc ca si " chimicalele" folosite la albine pot sa le dauneze.
Varianta cu menta este o idee la care ader si eu. Nu neaparat menta.... orisice altceva dar sa aiva rezultat.
Daca puteti dezvolta si mai mult.....
liviu1965

Mesajde Mircea77 » 10 Oct 2011, 13:33

Pai s-a mai discutat si in topicul "Pelinul / tratament impotriva Varroa".
Ideea era ca sunt destule plante care contin uleiuri volatile - pelinul, menta, busuiocul (preferatul meu), cimbru, coriandru - sunt la indemana si se pot folosi ca repelant si tratament impotriva Varroua.
Stiu sigur ca busuiocul are darul de a tine foarte multe ganganii la distanta. Chiar intentionez sa intorc toata lucerna care este pusa in mini-livada care adaposteste stupii mei, pentru ca ulterior sa seman foarte mult busuioc, menta si alte cele.
Plus ca la anul, in primavara, o sa incerc sa fac o comparatie intre tratamentul cu varachet si unul care sa contina plantele enumerate mai sus.
O sa vad mai incolo.
Mircea77

Mesajde liviu1965 » 10 Oct 2011, 14:08

Ideal ar fi o planta care sa fie din primavara pana in toamna....

Scuze, ti-am invadat pagina personala...Jonny_it
liviu1965

Mesajde jonny_it » 10 Oct 2011, 14:32

liviu1965 scrie:Ideal ar fi o planta care sa fie din primavara pana in toamna....

Scuze, ti-am invadat pagina personala...Jonny_it

Corect, totusi sa fie si un mod de a trata eficient. Un "tratament" care omoare 2-5 acarieni din 2000 nu merita folosit.

Nici o problema cu "invadarea" paginii personale chiar este ok, suntem aici sa discutam. ;)
jonny_it

Mesajde Mircea77 » 10 Oct 2011, 15:47

Sunt de acord cu ce spui tu jonny, dar daca ai urmarit topicul cu "Pelinul...." este postat acolo experimentul facut de "paul" folosind exclusiv pelin.
Rezultatul mi s-a parut incurajator. Combinat cu celelalte plante cred ca este si mai eficient.

Cat despre ce ai spus tu liviu, busuiocul, menta, cimbrul etc. au perioda de vegetatie din primavara pana in toamna.
Busuiocul care il am in gradina inca mai era verde, numai inflorescentele se uscasera aproape toate.
Cimbrul si menta la fel.
Mircea77

Mesajde andrei_calinescu » 10 Oct 2011, 18:43

Pareri si pareri
Vis-à-vis de tratamentele antivarroua.
Am vazut si dscutat cu apicultori francezi care au fost frumos amagiti de produse "bio" cu bataie pe Varroua.
Apilifevar spre ex, cu uleiuri esentiale de eucalipt, mentol, etc. E bun, miroase frumos, nimic de zis.
Dar oamenii au constatat dupa 2-3 sezoane pierderi catastrofale. Asa ca atentie, eficienta unui tratament se cuantifica dupa 3 sezoane.
Personal sunt adeptul rotii inventate.
Astazi la nivel planetar, sunt 2 molecule active: Mavrick(tau-fluvalinatul) si Amitrazul. Totusi cercetatori cu state vechi au lucrat la ele si le-au inventat.
Produsele miracol le privesc cu reticenta.
E o diferenta in a standardiza un produs dupa ce-l folosesti intr-o stupina cu 50 de fam.
Putem discuta de standardizare la sute-mii de stupi.
Aa si a treia "molecula" e Apis Cerana, dar aia nu e pentru noi.
andrei_calinescu

Mesajde liviu1965 » 10 Oct 2011, 20:46

Mircea,
" Cat despre ce ai spus tu liviu, busuiocul, menta, cimbrul etc. au perioda de vegetatie din primavara pana in toamna.
Busuiocul care il am in gradina inca mai era verde, numai inflorescentele se uscasera aproape toate.
Cimbrul si menta la fel. "

De acord 100%. Bine spus, vegetatia..,.. din cate stiu ( sunt taran de putin timp) ... revin, planta elimina toate " aromele " in momentul in care infloreste. De altfel este si momentul cand ea produce nectarul. Am inteles ca atunci miresmele sunt de ... mii de ori mai puternice decat inaintea infloriri.
Hai sa gandim la " un pachet " de plante utile noua care sa fie eficiente din primavara pana in toamna.

Ce plante ai mentionat le stiu foarte bine si..... le consum cu placere.
Apropo, am o tip de menta care este mult mai aromata decat cea clasica. Cand facem ceai .... e superb....

Offff, acum am vazut.... tot pe pagina personala a lui Jonny.
Scuze din nou
liviu1965

Mesajde jonny_it » 11 Oct 2011, 13:45

liviu1965 scrie:Mircea,
" Cat despre ce ai spus tu liviu, busuiocul, menta, cimbrul etc. au perioda de vegetatie din primavara pana in toamna.
Cimbrul si menta la fel. "

De acord 100%. Bine spus, vegetatia..,.. din cate stiu ( sunt taran de putin timp) ... revin, planta elimina toate " aromele " in momentul in care infloreste. De altfel este si momentul cand ea produce nectarul. Am inteles ca atunci miresmele sunt de ... mii de ori mai puternice decat inaintea infloriri.
Hai sa gandim la " un pachet " de plante utile noua care sa fie eficiente din primavara pana in toamna.

Ce plante ai mentionat le stiu foarte bine si..... le consum cu placere.
Apropo, am o tip de menta care este mult mai aromata decat cea clasica. Cand facem ceai .... e superb....

Offff, acum am vazut.... tot pe pagina personala a lui Jonny.
Scuze din nou

Problema este ca nu s-a gasit un mod eficient de a face aceste tratamente, sau mai bine zis tratamentele nu prea dau rezultate. :)

Nu e problema daca e pe pagina la mine ;)
jonny_it

Mesajde jonny_it » 11 Oct 2011, 13:50

Este zapada sau nu este? :lol:
Fişiere ataşate
DSC03698.JPG
jonny_it

Mesajde Bee Happy » 11 Oct 2011, 14:48

jonny_it scrie:Este zapada sau nu este? :lol:

La tabloul acesta, poti sa dai o multime de interpretari. Ca si la pictura abstracta. Eu as numi poza:
''Peisaj incetosat, surprins cu ochii mijind de somn, la ora sase dimineata"
Drumul spre succes, este tot timpul in constructie.
Bee Happy

Mesajde jonny_it » 11 Oct 2011, 15:14

Bee Happy scrie:
jonny_it scrie:Este zapada sau nu este? :lol:

La tabloul acesta, poti sa dai o multime de interpretari. Ca si la pictura abstracta. Eu as numi poza:
''Peisaj incetosat, surprins cu ochii mijind de somn, la ora sase dimineata"

7 Dimineata; minus 4 grade.
jonny_it

Mesajde jonny_it » 13 Oct 2011, 10:15

Sirop pus pe la inceputul lui august, si acum mai iau din el.
Problema e ca nu prea mai au spatiu pentru depozitare :)
Fişiere ataşate
DSC03699.JPG
jonny_it

Mesajde jonny_it » 17 Oct 2011, 10:17

Cum exista "salcam 2" asa exista si "mar 2" :)
Fişiere ataşate
DSC03709.JPG
DSC03708.JPG
jonny_it

AnteriorUrmătorul

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?