Prima pagină APICULTURA GENERALA PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?

In aceasta rubrica iti poti prezenta stupina proprie , metode de lucru , tehnici personale si in general tot ce te reprezinta pe tine ca apicultor .
Reguli forum
Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Afla mai multe detalii : viewtopic.php?f=35&t=6168

conufanica

Mesajde conufanica » 22 Mar 2013, 15:15

Numele meu este Stefan Costea (conufanica pentru prietenii apropiati), locuiesc in Slobozia Ialomita, prima mea interventie pe acest forum a fost pe 10 Iulie 2011. Primul contact cu albinele l-am avut acum 40 de ani. Copil fiind, in zilele toride de vara din Baraganul Ialomitean, il insoteam pe tatal meu cand mergea la apicultorii din Valcea sositi in pastoral pe lanurile de floarea-soarelui din apropierea satului nostru. Tatal meu il ajuta pe nea Gica la treburile marunte din stupina si il aproviziona cu apa. Pentru a aduce stupii in pastoral la Motalva (satul copilariei mele, ras de pe fata pamantului de catre comunisti) nea Gica avea nevoie la acea data sa inchirieze de la CAP doua camioane Buceag. Cat era ziulica de mare imi faceam de lucru pe langa nea Gica. Anii au trecut, am pierdut legatura cu nea Gica, si cu activitatea apicola. Intr-una din zilele toride de vara prin 1980, m-am trezit cu un roi de albine in ciresul din fata casei. Elev fiind am apelat la profesorul de biologie care se ocupa si de ministupina scolii sa ma ajute sal capturez si sa-l pun la adapost. Tot dansul m-a ajutat si cu prima cutie. Era veche, sparta, fara scandurele de podisor, cu cateva rame vechi. Pentru mine a fost cel mai frumos cadou primit pana atunci. Fiind intr-o zona cu multe culturi da floarea-soarelui, coriandru, si plante medicinale (asa era structuura culturilor CAP), roisorul meu s-a dezvoltat repede si frumos. A trecut cu bine prima iarna. Vacantele de vara mi le petreceam mai mult lucrand pe la CAP sau IAS. Cu o parte din banii castigati in anii urmatori mi-am mai cumparat cateva cutii si mi-am extins stupina. Primavara obisnuiam sa tai via unui apicultor pentru a primi in schimb roi de lbine. Dupa 1990 am cochetat cu apicultura fara a depasi 25 de familii de albine. Ma dotasem minimum de inventar necesar pentru stuparit.

Voi continua prezentarea mea un pic mai tarziu.
conufanica

Re: conufanica

Mesajde ves.lucian.zabrani » 22 Mar 2013, 16:41

bine ai venit printre noi !!! sanatate maxima tie si familiei tale !!! :P :P :P
Sa traim cu si in HRISTOS , singura noastra bucurie si nadejde neinselatoare !!!
Se poate trai fara sa ai albine !!! DAR CE ROST ARE ???
Nu-mi pare rau ca ma inteapa albina !!! Imi pare rau ca moare dupa ce ma inteapa !!!
ves.lucian.zabrani

Mesajde proapis13 » 22 Mar 2013, 16:55

Bun venit la pagini personale :!:
Acuma daca tot te apucasi de scris,pai scrie coane ca ai ce :lol:
Da intre timp mai pune si cate o foto sa mai clatim si noi retina...
salve :D
Informatia se gaseste in carti,carti pe care din pacate,odata cu feisbucareala apiculturii,nu le mai citeste nimeni...
proapis13

Mesajde BotaPaul » 22 Mar 2013, 18:07

Bine ai venit pe forum. Toate cele bune va doresc ;)
Ceea ce face farmecul unui om este bunatatea lui; ( PV 19:22)
BotaPaul

Mesajde FLORINELU » 22 Mar 2013, 19:32

coane fanica,iti urez un bun venit pe forum,ca in apicultura vad ca ai o vechime mult mai mare decat multi dintre noi,si banuiesc ca si pricepere mai multa in ale apiculturii,de aia astept sa continui cu prezentarea,nu de alta dar am asa o presimtire ca nu te-ai oprit la cei 25 de stupi. :?: :?: sa vedem ce ne mai povestesti. :?:
FLORINELU

Mesajde conufanica » 22 Mar 2013, 20:44

Promit sa mai scriu cate ceva despre mine. Dar pana una alta va rog sa vizitati contul meu http://conufanica.sunphoto.ro

Acum ma pregatesc pentru ca maine plec la targul apicol de la Dobrich Bulgaria impreuna cu trei prieteni.
conufanica

Mesajde catalin_vl » 22 Mar 2013, 20:56

bine ati venit, si multa sanatate va doresc.
frumoase poze si frumoasa pasiune cu vanatoarea..
si eu am aceasta pasiune,printre altele! :)
''albinele au nevoie de flori ca sa traiasca si florile au nevoie de albine ca sa rodeasca''
catalin_vl

Mesajde Closcutz » 23 Mar 2013, 12:25

Bine ati venit pe forum. Felicitari pentru eforturile depuse in organizarea targului apicol. Ce mult mi-as fi dorit sa ajung si eu. Am fost racit cobza.
Closcutz

Înapoi la PAGINI PERSONALE ! CINE SUNT EU ?